Značka Harley-Davidson oslavila své 120. výročí mezinárodním festivalem motocyklů, hudby a zábavy v maďarské Budapešti

Festival k 120. výročí značky Harley-Davidson® se konal čtyři dny od 22. do 25. června v ikonickém parku Puskás Aréna v Budapešti – fotbalovém hřišti maďarského národního týmu a zároveň významném místě s bohatou tradicí kulturních akcí. Festival zaplnil park s celou řadou atrakcí a aktivit, včetně přehlídky historických i nových motocyklů Harley-Davidson. Hlavním bodem Harley-Davidson Expo bylo exkluzivní evropské představení zcela nových motocyklů CVO 2023, modelů CVO Road Glide a CVO Street Glide, které byly celosvětově odhaleny jen dva týdny před zahájením festivalu.

Motorkáři měli také možnost vyzkoušet si jízdu na více než 70 motocyklech Harley-Davidson v ulicích Budapešti a okolí. V nabídce byla i speciální dvouhodinová zkušební jízda na silnici a v terénu na motocyklech Pan America, která umožnila plně otestovat schopnosti tohoto adventure touringu.

Do Budapešti se sjeli jezdci a fanoušci značky Harley-Davidson z celého světa, a to nejen z Evropy, ale také z USA, Austrálie, Jihoafrické republiky či Singapuru. Návštěvníci se mohli zúčastnit připravených vyjížděk v délce až 300 km, které je zavedly daleko za hranice Budapešti do nejmalebnějších míst severního Maďarska.

Jedním z hlavních bodů programu pro návštěvníky i obyvatele Budapešti byl bohatý program, který zahrnoval více než 50 kapel na pěti pódiích, včetně mezinárodních kapel, jako jsou Airbourne a Wolfmother z Austrálie, Larkin Poe z USA či The Picture Books z Německa. Dále vystoupili britští The Darkness nebo Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple, který show v neděli večer zakončil. Hudební program měl také jasnou maďarskou příchuť, protože v jeho čele stály oblíbené a kultovní kapely jako EDDA Művek a Pokolgép.

Mezi VIP hosty patřil Jochen Zeitz, předseda představenstva, prezident a CEO společnosti Harley-Davidson, který dohlížel na losování cen spolu s Karen a Billem Davidsonovými, potomky spoluzakladatele společnosti Williama A. Davidsona, a v rámci kterého byla výherci z Velké Británie předána limitovaná edice modelu 120th Anniversary Harley-Davidson Heritage Classic.

Kromě široké škály velmi zajímavých customů, které byly k vidění na různých místech festivalu, se v pátek konala Custom Bike Show pod patronací výrobce pneumatik Metzeler. Této soutěže se zúčastnilo více než 80 motocyklů z osmi různých zemí a vítězem se stal Marco Sonnino z Itálie.

Kolja Rebstock, regionální viceprezident pro Evropu, Blízký východ a Afriku, k celé akci řekl: „Byl to opravdu neuvěřitelný festival, který ztělesnil Harley-Davidson jako přitažlivou značku a životní styl, který sahá daleko za hranice motocyklů. Jménem společnosti Harley-Davidson EMEA bych chtěl poděkovat organizátorům akce 'Sport Marketing Agency Kft', městu Budapešť a samozřejmě obyvatelům Maďarska za to, že přijali festival spojující motocykly, hudbu a zábavu a přivítali na něm jezdce z celého světa. Na další velkou akci se vrátíme do Rakouska ve dnech 5. až 10. září, abychom přivítali jezdce při oslavách 25 let srazu European Bike Week.“

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
478 x [15%]
Aperol spritz
282 x [9%]
Cuba Libre
300 x [9%]
Piňa Colada
282 x [9%]
Daiquiri
282 x [9%]
Margarita
387 x [12%]
Cosmopolitan
300 x [9%]
Mai-Tai
306 x [10%]
Whiskey sour
279 x [9%]
Pisco sour
287 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3183

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru