Nahrávám...


Kafe s Josefem Dvořákem si můžete dát i vy

Skvělý komik a oblíbený herec Josef Dvořák slavnostně pokřtil svoji nejnovější knihu „Na kafi s Josefem Dvořákem“. Přivedl ji na svět s novinářem a publicistou Petrem Matějčkem a vydává ji nakladatelství AOS Publishing. A že má Josef Dvořák opravdu spoustu příznivců, dokazuje i fakt, že se na křtu nedostávalo míst k sezení a ti, co stáli, zjevně nelitovali, protože když se Pepa pustí do vyprávění, posluchač na tu trochu nepohodlí rychle zapomene. To nakonec potvrdil i Petr Matějček, který se s Josefem Dvořákem původně setkal pouze za účelem rozhovoru pro noviny:

„Začali jsme si povídat a já si najednou uvědomil, že zastavovat Pepu Dvořáka v jeho vypravěčském rozletu by byla hrozná škoda. On je studnice příběhů a zážitků, a hlavně laskavého humoru, na který české publikum už dlouhá léta slyší. Na tom se nic nezměnilo.“

A Josef Dvořák k tomu dodává: „Vážně jsem zpočátku trochu zpanikařil. Petr zapnul diktafon a já si najednou uvědomil, že natáčíme už přes tři hodiny a jedeme pořád dál. Přesvědčoval jsem ho, že takové množství materiálu - a ještě navíc ode mne - prostě nedokáže zpracovat, protože když já se rozkecám, neznám míru. Jenže on to zvládl a vznikla kniha. A protože jsme si povídali u kafe, byl víceméně jasný i její název.“

Nakladatel Pavel Mészáros, který na křest dorazil na poslední chvíli z Ústí nad Labem kvůli dopravním komplikacím na trase, pak prozradil, proč se ani minutu nerozmýšlel, zda knihu vydat:

„Když mi Pepíček Dvořák zavolal, jestli bych mu nevydal knihu, neváhal jsem ani minutu. Vydat knihu někomu, jako je právě Pepa Dvořák, je pro mne ctí, protože si ho jako herce, kumštýře, a hlavně jako člověka velice vážím. Navíc oba máme srdeční vztah k Ústí, a jako Ústečáci si musíme vyjít vstříc. No a co je nejdůležitější: s vodnickým stavem je třeba vždy dobře vycházet, což vám potvrdí každý mlynář i nakladatel…“

Že „vodnickou“ minulost už Josefu Dvořákovi nikdo neodpáře, svědčí i dárky, které na křtu dostal. Od spoluautora Petra Matějčka to byl úžasný dort ve tvaru knihy, na níž sedí elegantní marcipánový vodník téměř k nakousnutí, a od nakladatele Pavla Mészárose šlo o dar přímo osobní - půlmetrovou sochu vodníka mu věnoval se slovy:

„Jmenuje se Josef a dvacet let mi hlídal studnu u mého domu, který teď opouštím. Pochází sice z Číny, ale po té době už je to kovaný Severočech, ošlehaný severními větry a plískanicemi. A budu rád, když na Severu zůstane a stane se okrasou vaší krásné chalupy v Českém ráji…“

Slavnostní přípitek si nakonec vychutnali kmotři vskutku vybraní: herečka Jana Paulová, poslední žijící pamětnice a rodinná přítelkyně rodiny Jana Wericha Eva Tůmová, zpěvačka Petra Černocká, někdejší televizní hlasatelka a herečka Marie Tomsová, a za kosmonauty se zúčastnil Vladimír Remek. 

„Já jsem moc ráda, že tu mohu být. S Pepou se známe tak strašně dlouho, že se to nedá už ani spočítat. Mám ho moc ráda, moc si ho vážím a jsem velmi ráda, že vyšla tahle krásná kniha, kterou si určitě vezmu na dovolenou a ráda se do ní začtu,“ podotkla herečka Jana Paulová.

-rk/red-

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Půlstoletí na tomto světě si žádá, abychom opustili hluboce vyjeté koleje, některé zvyky, zřekli se povinností, které jsme na sebe ušili a jsou naším bičem... 
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale do téhle chvíle rozhodně ne cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně  Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
75 x [13%]
Hovězímu
65 x [11%]
Vepřovému
48 x [8%]
Krůtímu
50 x [9%]
Jehněčímu
46 x [8%]
Sladkovodním rybám
57 x [10%]
Mořským rybám
62 x [11%]
Mořským plodům
59 x [10%]
Jinému druhu masa
54 x [9%]
Maso nejím
57 x [10%]

Celkem hlasovalo : 573

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru