Kafe s Josefem Dvořákem si můžete dát i vy

Skvělý komik a oblíbený herec Josef Dvořák slavnostně pokřtil svoji nejnovější knihu „Na kafi s Josefem Dvořákem“. Přivedl ji na svět s novinářem a publicistou Petrem Matějčkem a vydává ji nakladatelství AOS Publishing. A že má Josef Dvořák opravdu spoustu příznivců, dokazuje i fakt, že se na křtu nedostávalo míst k sezení a ti, co stáli, zjevně nelitovali, protože když se Pepa pustí do vyprávění, posluchač na tu trochu nepohodlí rychle zapomene. To nakonec potvrdil i Petr Matějček, který se s Josefem Dvořákem původně setkal pouze za účelem rozhovoru pro noviny:

„Začali jsme si povídat a já si najednou uvědomil, že zastavovat Pepu Dvořáka v jeho vypravěčském rozletu by byla hrozná škoda. On je studnice příběhů a zážitků, a hlavně laskavého humoru, na který české publikum už dlouhá léta slyší. Na tom se nic nezměnilo.“

A Josef Dvořák k tomu dodává: „Vážně jsem zpočátku trochu zpanikařil. Petr zapnul diktafon a já si najednou uvědomil, že natáčíme už přes tři hodiny a jedeme pořád dál. Přesvědčoval jsem ho, že takové množství materiálu - a ještě navíc ode mne - prostě nedokáže zpracovat, protože když já se rozkecám, neznám míru. Jenže on to zvládl a vznikla kniha. A protože jsme si povídali u kafe, byl víceméně jasný i její název.“

Nakladatel Pavel Mészáros, který na křest dorazil na poslední chvíli z Ústí nad Labem kvůli dopravním komplikacím na trase, pak prozradil, proč se ani minutu nerozmýšlel, zda knihu vydat:

„Když mi Pepíček Dvořák zavolal, jestli bych mu nevydal knihu, neváhal jsem ani minutu. Vydat knihu někomu, jako je právě Pepa Dvořák, je pro mne ctí, protože si ho jako herce, kumštýře, a hlavně jako člověka velice vážím. Navíc oba máme srdeční vztah k Ústí, a jako Ústečáci si musíme vyjít vstříc. No a co je nejdůležitější: s vodnickým stavem je třeba vždy dobře vycházet, což vám potvrdí každý mlynář i nakladatel…“

Že „vodnickou“ minulost už Josefu Dvořákovi nikdo neodpáře, svědčí i dárky, které na křtu dostal. Od spoluautora Petra Matějčka to byl úžasný dort ve tvaru knihy, na níž sedí elegantní marcipánový vodník téměř k nakousnutí, a od nakladatele Pavla Mészárose šlo o dar přímo osobní - půlmetrovou sochu vodníka mu věnoval se slovy:

„Jmenuje se Josef a dvacet let mi hlídal studnu u mého domu, který teď opouštím. Pochází sice z Číny, ale po té době už je to kovaný Severočech, ošlehaný severními větry a plískanicemi. A budu rád, když na Severu zůstane a stane se okrasou vaší krásné chalupy v Českém ráji…“

Slavnostní přípitek si nakonec vychutnali kmotři vskutku vybraní: herečka Jana Paulová, poslední žijící pamětnice a rodinná přítelkyně rodiny Jana Wericha Eva Tůmová, zpěvačka Petra Černocká, někdejší televizní hlasatelka a herečka Marie Tomsová, a za kosmonauty se zúčastnil Vladimír Remek. 

„Já jsem moc ráda, že tu mohu být. S Pepou se známe tak strašně dlouho, že se to nedá už ani spočítat. Mám ho moc ráda, moc si ho vážím a jsem velmi ráda, že vyšla tahle krásná kniha, kterou si určitě vezmu na dovolenou a ráda se do ní začtu,“ podotkla herečka Jana Paulová.

-rk/red-

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
60 x [12%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
52 x [10%]
Laskavost
48 x [9%]
Spolehlivost
52 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
51 x [10%]
Dostatek pozornosti
59 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 519

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru