Umělá inteligence rozpoznává emoce u rostlin

Umělá inteligence (AI) si připsala další významný úspěch. Tentokrát se naučila rozpoznávat emoce vyšších rostlin.

Společnost OpenTechLab Jablonec nad Nisou s. r. o. vyvinula AI model, který se naučil v signálu elektrické aktivity rostlin rozpoznávat jejich emocionální stav. Radka Benšová, ředitelka OpenTechLab, sdílí své nadšení: "Jde o naprosto nový a fascinující způsob interakce s rostlinami, kdy v reálném čase získáváme přehled o jejich emocích."

Tato inovativní technologie byla implementována do speciálního kontejneru pro rostliny a bude veřejnosti přístupná v liberecké IQlandii až do konce srpna tohoto roku.

Odhalení tohoto AI modelu, který dokáže rozpoznávat emoce vyšších rostlin, přináší nové možnosti pro vědecký výzkum a péči o rostliny. Díky této technologii mohou zahradníci, vědci a milovníci rostlin lépe porozumět jejich potřebám a reagovat na ně v souladu s jejich emocionálním stavem.

Přítomnost této technologie v liberecké IQlandii představuje příležitost pro veřejnost, aby se seznámila s pokročilými vývojovými projekty v oblasti umělé inteligence a naučila se více o emocionální stránce rostlin. Návštěvníci budou moci vidět AI model v akci a sami si vyzkoušet, jak rozpoznává emoce rostlin. Společnost OpenTechLab doufá, že tato interaktivní prezentace podpoří zájem o výzkum a inovace v oblasti výzkumu rostlinné inteligence a emocí.

O společnosti OpenTechLab Jablonec nad Nisou s. r. o.:

OpenTechLab je technologická společnost zabývající se výzkumem a vývojem umělé inteligence. Sídlí v Jablonci nad Nisou a zaměřuje se na inovativní projekty spojené s AI a dalšími pokročilými technologiemi. Tým odborníků v OpenTechLab hledá nové způsoby, jak využít umělou inteligenci k propojení technologie a přírody ve snaze zlepšení životního prostředí a řešení komplexních problémů.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
465 x [15%]
Aperol spritz
268 x [9%]
Cuba Libre
285 x [9%]
Piňa Colada
272 x [9%]
Daiquiri
273 x [9%]
Margarita
372 x [12%]
Cosmopolitan
288 x [9%]
Mai-Tai
297 x [10%]
Whiskey sour
267 x [9%]
Pisco sour
278 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3065

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru