3 tipy jak si vybrat pohodlné letní boty pro každodenní nošení

Poohlížíte se po stylové a praktické obuvi, vhodné pro každodenní nošení, a to i během parného léta? Takové boty by měly mít několik speciálních vlastností, na něž byste se při výběru měli zaměřit. V opačném případě se můžete dočkat četných  zdravotních potíží. Zapomeňte na žabky, kdy jsou nohy sice volně na vzduchu, jenže je při chůzi příliš zatěžujete. A stejně tak na neprodyšnou obuv, v níž se chodila příliš potí. Hledejte obuv komfortní a kvalitní.

  1. Volte vzdušnou obuv

Obuv poskytující dostatečný prostor pro chodidla a cirkulaci vzduchu je důležitým krokem pro zachování zdravých nohou během letních měsíců. S přicházejícím teplem a vlhkostí se nohy můžou potit, a to znamená různé nepříjemnosti – pot, zápach, podráždění kůže nebo plísňové infekce. „Existuje mnoho důvodů, proč se vám v botách potí nohy. Nejčastějším viníkem jsou příliš těsné boty nebo výrobky ze syntetických tkanin, které nejsou pružné,” vysvětluje Robert Kunorza, výkonný ředitel společnosti Bennon.cz.

Vzdušná obuv je velmi důležitou součástí letních outfitů, protože poskytuje dostatečnou ventilaci, a udržuje tak nohy suché a svěží. Volba správné obuvi je klíčová pro prevenci nejrůznějších kožních onemocnění, jako jsou mykózy nebo plísně.

NEXO SAND LOW, cena: 699 Kč

NEXO ROSE GOLD LOW, cena: 699 Kč

Dostupnost: www.bennon.cz

  1. Zapomeňte na podpatky

Lodičky na vysokém podpatku jsou elegantní a opticky pomáhají prodloužit nohy, ale bohužel často je s nimi spojena únava a bolest nohou a zad. Navíc mohou negativně působit i na  celkové zdraví, včetně deformace chodidla. Zvolte proto pohodlnější obuv, například nazouváky nebo sandály s rovnou podrážkou či na klínku. „V komfortní obuvi, jakou jsou korkové nazouváky na klínku, vám bude pohodlně nejen při chůzi po městské dlažbě, ale i během pracovní směny nebo na dovolené. Silná vrstva korku v podešvi izoluje chodidlo od chladu i horka, a tak je stále zachován optimální tepelný komfort. Kožený povrch stélky má nejen vysokou savost, ale také prodyšnost, takže zajišťuje chodidlům celodenní pocit svěžesti i v horkých letních dnech,” dodává Kunorza.

Své vysoké podpatky nemusíte nutně vyhazovat, stačí, když jejich nošení omezíte pouze na speciální příležitosti.

KORKY Pink Slipper, cena: 1 299 Kč

Dostupnost: www.bennon.cz

  1. Zvažte, pro jakou činnost budete boty používat

Při výběru letní obuvi nezapomeňte zvážit, jaké  aktivity v nich hodláte provozovat, kde se v nich budete pohybovat.. Pokud hledáte boty na procházky nebo každodenní nošení, volte především pohodlnou a kvalitní obuv s dobrou oporou chodidla a podrážkou tlumící nárazy. Na sportovní aktivity, např. turistiku, zvažte speciální sportovní boty, které jsou navrženy přímo na danou aktivitu. „Outdoorové sandály na trek musí mít uzavřenou a odolnou špici, která ochrání vaše chodidlo a prsty, například při zakopnutí. V případě, že se vydáte na výlet po horším kamenitém povrchu, dobře poslouží robustní podešev, která stabilizuje patu. V neposlední řadě by takové sandály měly mít pryžové zpevnění v oblasti kotníku, které chrání před odřením,” radí výkonný ředitel společnosti Bennon.cz.

Pamatujte si, že správný výběr letní obuvi podle funkce chrání vaše nohy, zajistí pohodlí a v neposlední řadě zlepší výkon.

CLIFTON GREEN SANDAL, cena: 899 Kč

Dostupnost: www.bennon.cz

Širokou nabídku volnočasové obuvi a outdoor vybavení naleznete na www.bennon.cz.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
460 x [15%]
Aperol spritz
266 x [9%]
Cuba Libre
278 x [9%]
Piňa Colada
266 x [9%]
Daiquiri
268 x [9%]
Margarita
368 x [12%]
Cosmopolitan
284 x [9%]
Mai-Tai
293 x [10%]
Whiskey sour
262 x [9%]
Pisco sour
274 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3019

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru