Začátek školního roku jako nová příležitost. Jak si ho užít?

Konec prázdnin. Ranní vstávání. Spousta úkolů a povinností. I to přináší návrat dětí do školních lavic. Zkuste to letos jinak a zaměřte se na to, jak si nadcházející období zpříjemnit. Máme pro vás pár tipů, které můžete snadno uplatnit v každodenním životě.

Dopřejte si prázdniny po celý rok

Poslední srpnové týdny už řada rodičů zvolna chystá své děti na běžný režim. Končí ponocování, procvičují se školní znalosti z loňského roku. Co si ale naopak do všedních dní přenést také pár příjemných návyků z prázdnin? Alespoň na každý druhý víkend si zkuste naplánovat výlet nebo jiný program, na který se budete opravdu těšit. Nemusí jít o nic finančně nebo jinak náročného. Vyberte si s dětmi cíl procházky, návštěvu volně přístupných památek nebo zamiřte na některou z podzimních akcí ve vašem okolí. Dětem můžete nachystat bojovku nebo jinou hru. Spojte se s přáteli a o zábavu budete mít postaráno jak při přípravách, tak při samotné realizaci.

Drobné radosti si dopřávejte i v průběhu pracovního týdne. Mohou mít podobu rituálů, které vám umožní trávit více času společně. Pokud jste ranní ptáčata, a i před školou a prací v pohodě stíháte snídani, sejděte se u ní a připomeňte si, na co se každý z vás daný den nejvíce těší a proč. Když vaše dítko ve čtvrtek končí ve škole dříve a nemá žádný kroužek, využijte toho a podnikejte něco společně. Choďte plavat nebo doma zorganizujte tvořivé odpoledne, kdy vyrobíte tu podzimní dekoraci, tu dárek pro někoho z blízkých, kdo brzy slaví narozeniny…

Cestou ze školy nebo z práce se alespoň na chvilku zastavte tam, kde je vám i vašemu dítěti dobře – ať už jde o park, knihovnu nebo třeba obchodní centrum. Pokud jde o kroužky, nedopřávejte je jen svým dětem, ale i sobě. Najděte si alespoň jednou týdně čas na něco, co bude bavit a rozvíjet i vás. Zamyslete se, po čem opravdu toužíte a co by vás opravdu bavilo, a tomu se věnujte. Když nemáte hlídání, zkuste alespoň online kurz, kterých je teď hodně.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
459 x [15%]
Aperol spritz
265 x [9%]
Cuba Libre
278 x [9%]
Piňa Colada
264 x [9%]
Daiquiri
267 x [9%]
Margarita
366 x [12%]
Cosmopolitan
283 x [9%]
Mai-Tai
291 x [10%]
Whiskey sour
261 x [9%]
Pisco sour
273 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3007

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru