Objevte znovu otevřený Point Bar

Z Betlémského náměstí do domu Franze Kafky. Přesně tam se nedávno přestěhoval Point Bar, unikátní podnik se skvělým jídlem a drinky i nezaměnitelnou atmosférou. Hlavním důvodem přesunu byl větší prostor, s nímž následně přišlo i nové logo a celý koncept. Stejný zůstává jen tým nadšených lidí, jež za prostorem stojí.

„Už od začátku nás baví spojovat rozdílné světy," vysvětlují zakladatelé Point Baru, Matyáš a Dan Mertovi s tím, že večery plánují v duchu dining baru s autentickou atmosférou, zatímco přes den bude prostor patřit kavárně s lehkými obědy či stylovými brunchi a také galerii. "Každé části se věnujeme zvlášť, abychom nemuseli dělat kompromisy."

Menu vychází z italské kuchyně, ovšem doplněné o lokální suroviny. To platí i pro typické italské drinky, jež jsou míchány i z českého alkoholu. Point je zkrátka místo plné vjemů, které nikde jinde nelze zažít.

Interiér a exteriér

Point se nese v minimalistickém duchu, ovšem s jasně definovaným charakterem, v němž se promítá postava Franze Kafky. Právě v domě, kde se narodil a vyrůstal totiž podnik sídlí.

Point navíc nabídne prostor pro moderní galerii, kde bude možné nahlédnout nejen do digitálního umění.

Ctíme 3 základní hodnoty

Majitelé chtějí v Pointu prezentovat svůj originální názor na gastronomii, který jde ruku v ruce s přesně vymezenými hodnotami:

  • Sezónnost - veškeré použité ingredience sice volíme dle ročního období, mnohem důležitější je však pro nás jejich kvalita.
  • Lokálnost - pokud to jde, vždy používáme suroviny od lokálních výrobců, a to včetně alkoholu. Opět však jdeme cestou prvotřídní kvality.
  • Jednoduchost - drinky i pokrmy jsou vizuálně jednoduché a "čisté", stejně jako design celého Point Baru.

„Chceme sice špičkový bar, ale zároveň věříme, že z Pointu bude cítit srdečný vibe a přátelská atmosféra," vysvětlují majitelé a dodávají, že nejde o elitářský podnik, kde jsou v menu jen signature drinky: "Můžete se spolehnout na to, že u nás vždy dostanete staré dobré kubíčko, gin s tonikem nebo další tradiční drinky."

Večer dining bar, přes den kavárna s galerií

Díky gastro eventům ve starém Pointu si majitelé ujasnili, že propojení barové kultury s jídlem je zcela zásadní, a tak se rozhodli pro nové pojetí. Půjde o komplexní zážitek, při němž bude hrát jídlo stejně důležitou roli jako drinky.

A to hned ve dvou konceptech: Café & gallery přes den s tradičními italskými snídaněmi a obědy v podobě těstovin, risot, seafood apod. a Dining bar večer s 10 jídly na jídelním lístku, jež budou reflektovat 10 signature koktejlů.

„Můžete se těšit na menší porce jídla á la tapas, to abychom podpořili přátelské šérování a z původního Pointu sem navíc přinášíme jednu ověřenou věc," dodávají ještě Mertovi. Neapolská pizza bude ve své tradiční podobě k dispozici přes den a večer se budou podávat její fusion úpravy.

https://www.pointbar.cz

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru