Domů Sport

V Brně bylo představeno bohaté kulturní dědictví Číny

Letos poprvé přijel na veletrh LIFE! vystavovatel zastupující čínskou provincii Zhejiang, Expozice stánku touto cestou představila 16 čínských firem nejen z oblasti medicíny, vysokého školství, ale i vybrané kulturní instituce. Návštěvníci velice ocenili doprovodný program, který byl svěžím vánkem z asijského kontinentu.

„Jsme z čínské provincie Zhejiang. Zde na výstavě Life! představujeme především Univerzitu z provincie Zhejiang, která připravila studijní program pro žáky tradiční čínské medicíny. Velkým tématem, se kterým přicházíme, je také zdravotní péče, čínská rostlinná medicína, moxování, které využívá akupunkturu a cuppinkg jako jedna z metod baňkování. Tradiční sportovní metody, jako je Tai chi a Baguaquam, mají magické účinky. Chtěli bychom tyto metody přiblížit českým zákazníkům. Doufáme, že návštěva naší výstavy vám pomůže najít užitečné a zajímavé pomůcky a témata,“ ukončil stručné představování stánku svého kraje Feng Li, zástupce z Čínské provincie Zhejiang.

Provincie Zhejiang svoji univerzitu, která má několik školních klinik a nemocnic, kde jsou speciální oddělení tradiční čínské medicíny, podporuje už 60 let. V uplynulých letech navrhla čínská vláda politiku „One Belt, One Road“ a začala aktivně propagovat čínskou medicínu po celém světě.  

Prostřednictvím svého zástupce se představila také společnost Hangzhou Ganzhicao Technology Co., Ltd., vystavovala celou řadu medicinálních nástrojů a pomůcek určených pro domácí péči, které jsou nazývány „doktor v kapse“, kompenzační pomůcky, knihy o čínské medicíně. Velkému zájmu se těší také vyhlášený a Evropany uznávaný čajový obřad.

Stánek se prezentoval také starým čínským bojovým uměním Tai chi, které má prokazatelně pozitivní vliv na fyzické i duševní zdraví člověka. Jeho tradiční forma je v Číně nedílnou součástí přípravy na stáří, zlepšuje totiž rovnováhu a pružnost těla. Experimentální testy potvrzují, že praktikování Tai Chi má významný vliv při prevenci pádu, především u seniorů. Pravidelné jeho cvičení snižuje riziko pádu až o 50 % a navíc zvyšuje koordinaci všech částí lidského těla. O dokonalou exhibici se postaral Oldřich Lapka z brněnské Wudangské školy, který vyučuje měkký styl pro zdraví a dlouhověkost.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
368 x [13%]
Aperol spritz
258 x [9%]
Cuba Libre
270 x [9%]
Piňa Colada
258 x [9%]
Daiquiri
260 x [9%]
Margarita
360 x [13%]
Cosmopolitan
277 x [10%]
Mai-Tai
283 x [10%]
Whiskey sour
255 x [9%]
Pisco sour
266 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2855

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru