Užijte si podzim plný barev a zábavy…

Česká značka Dino přináší radost ze hry, tvoření i společně strávené okamžiky s blízkými. Váš den rozzáří hrami, které vynikají nápaditým provedením a krásnými ilustracemi.

Ráj přírodní rozmanitosti s okouzlující květenou a vzácnými živočichy. Mořské hlubiny a v nich tajemný duhový tvor. A také venkovský dvorek plný soutěže chtivých zvířátek. To jsou kulisy, do nichž se přenesete se strhujícími hrami, které prověří váš postřeh, logiku i strategické schopnosti. Hlavně vám ale zpříjemní volné chvíle. Stejně jako podzimní příroda vás všechny tyto hry okouzlí škálou odstínů. Různorodé jsou také herní mechanismy, na nichž jsou jednotlivé deskovky založeny. Na své si tak přijde každý.

Balzám na duši

Nová hra Rainforest vám doslova rozkvete na stole. Mýtinu v ní postupně přeměníte na životodárný deštný prales plný bohaté vegetace, v níž se zabydlí ikonická zvířata jako opice, motýli, papoušci či žáby. Pro ně budujete chráněné oblasti. Sbíráte přitom body, které vám pomohou k vítězství. Radost z výhry je ale v tomto případě jen pomyslnou třešničkou na dortu. Náladu vám zlepší jak samotný proces tvorby, tak nádherné ilustrace, které podtrhují atmosféru úchvatné krajiny. I v deštivých a ponurých podzimních dnech vás hra přenese do přírodního ráje na zemi. Na přibližně půlhodinové dobrodružství v džungli se díky ní vydají dva až čtyři hráči ve věku od osmi let. Pořídit ji můžete za 899 Kč na mojedino.cz.

Výprava do hlubin

Objevovat tajemství a skvosty podmořského světa nemusíte jen na dovolené. I když už jste zpět ve víru všedních dní, pusťte se do hlubin pátrat po magickém tvorovi. Logická dětská hra Duhová medúza vás zavede za bytostí, kterou se ještě nikomu nepodařilo vyfotit. Ví se však, že má pestře zbarvená chapadla. Právě jejich složení je cestou k úspěchu. Potřebovat budete šikovnost i strategii, protože během hry zkoušíte co nejrychleji sestavit vlastní barevnou řadu pěti dílků a současně se snažíte zablokovat soupeře. Do děje navíc zasáhnou záludné mořské potvůrky, které mohou průběhem hry pěkně zatočit. Novinku Duhová medúza si užijí děti od čtyř let. Trvá přibližně čtvrt hodiny a je určena pro dva až čtyři hráče. Má několik variant obtížnosti. Stojí 299 Kč a snadno ji zakoupíte na mojedino.cz.

Zábavná štafeta

Nezapomenutelné zážitky vás čekají i na obyčejném venkovském dvorku. Tedy pokud na něm žijí soutěživá zvířátka. V nové hře Mrkve a zběsile jsou na startu za každý tým připraveni pejsek, slepička, káčátko, králíček a kohoutek. A všichni jsou odhodláni dostat pestrobarevnou zeleninu co nejrychleji do cíle. Každé zvíře je jinak rychlé a každé umí ve správný čas využít na dráze plné překážek své přednosti.  Záleží jen na vás, jak budete pozorní a v jakém pořadí pošlete členy svého týmu do závodu. Podaří se vám zkombinovat tahy tak, abyste první protnuli cílovou pásku? Zúčastnit se může až pět hráčů ve věku od šesti let. Závod trvá přibližně deset minut. Obtížnost hry lze snadno upravit. Oboustranné dílky závodní dráhy s různými překážkami jsou totiž variabilní a dají se snadno kombinovat. Pro tuto vzrušující blafovací hru plnou dramatických zvratů zamiřte například na mojedino.cz. Stojí 299 Kč.

Náš tip: Prozkoumejte z pohodlí domova New York či Londýn

Dlouhé podzimní večery vám zpestří také strategická hra Nastupovat, prosím. Užijí si ji dva až pět hráčů ve věku od osmi let. Vyzkoušíte si při ní, jaké to je být řidičem autobusu v New Yorku či Londýně. Vaším cílem bude vytvořit během dvanácti kol tu nejlepší autobusovou linku ve městě a převézt co nejvíce spokojených cestujících. K tomu je potřeba nejen naplánovat ideální trasu spletitými ulicemi metropolí, ale samozřejmě také vyhýbat se dopravním špičkám a linkám protihráčů. Plnit budete i mnoho dalších zajímavých úkolů a osobních cílů. Hra Nastupovat, prosím vás navíc zaujme dokonalým provedením vyladěným do detailu i velmi originálním herním mechanismem. Za cenu 729 Kč ji koupíte na mojedino.cz.

Dino Toys – svět plný radosti a fantazie

Česká rodinná firma Dino Toys již 30 let přináší zábavu pro děti i dospělé. Je největším tuzemským výrobcem deskových her, puzzle, karet i hraček, které znáte pod značkou Dino. Patří k nim legendární deskovky jako Dostihy a sázky, Člověče, nezlob se! nebo Z pohádky do pohádky, ale i hry reflektující nejnovější trendy. Společným rysem všech produktů je důraz na kvalitu provedení, která odpovídá přísným evropským normám a standardům, i na vysokou úroveň a originalitu obsahu. Firma je například držitelem ocenění „Bezpečná a kvalitní česká hračka”. Hry a hračky, které zpříjemní společně strávený čas s rodinou a přáteli – a zároveň podpoří rozvoj motorických i myšlenkových dovedností, vyrábí ve středních a severních Čechách. Společnost má aktuálně více než 60 kmenových zaměstnanců. Dlouhodobě investuje do vývoje nových her a s radostí podporuje české autory a ilustrátory. Každý rok tak vydává hned několik autorských her. Více informací najdete na www.mojedino.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
371 x [13%]
Aperol spritz
262 x [9%]
Cuba Libre
273 x [9%]
Piňa Colada
261 x [9%]
Daiquiri
263 x [9%]
Margarita
361 x [13%]
Cosmopolitan
279 x [10%]
Mai-Tai
286 x [10%]
Whiskey sour
259 x [9%]
Pisco sour
270 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2885

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru