První nezávislý Beauty kongres podpořily známé tváře

Asociace kosmetických a kadeřnických oborů ČR (AKO ČR) uspořádala v Praze první nezávislý Beauty kongres, kde se sešla celá řada odborníků ze všech kosmetických oborů. V rámci programu probíhaly přednášky, besedy, byly představeny novinky a také se vyhlašovaly ceny Beauty Awards a křtila se i první publikace AKO ČR s názvem Průvodce kosmetickými značkami.

Zakladatelky AKO ČR Pavlína Kučerová a Monika Kubová Dvořáková připravily ojedinělý event, který v daném oboru nemá obdoby. „V naší zemi je časté, že se pořádají kongresy pořádané jednou firmou. Ale zatím v ČR nebyl kongres, kde by bylo možné seznámit se s více značkami či firmami a vyzkoušet více produktů. Beauty kongres je proto první akce u nás, kde nehraje žádná firma prim, ale mohla se zapojit jakákoliv firma či  značka, která má co do činění s kosmetickými a kadeřnickými obory. Účastnice tak mohly vidět takový průřez vším, co tyto obory obnáší,“ vysvětlila Monika Kubová Dvořáková. Její kolegyně Pavlína Kučerová pak doplnila motto kongresu: „Letošní první ročník nesl podtitul: Na podnikání nejste sami. A to vysvětluje úplně vše.“  Cílem AKO ČR je ulehčit všem podnikatelům v kosmetických a kadeřnických oborech jejich podnikání. Členové AKO ČR se tak mohou v klidu soustředit na svůj obor a v dalších oblastech, které s jejich podnikáním souvisí, jako je příklad právní poradenství, marketing či práce se zákazníkem. 

Beauty kongres podpořila řada známých osobností. Simona Babčáková se zapojila do programu se svým workshopem Vědomá komunikace. Top modelka Pavlína Němcová představila jedinečné liftingové masáže obličeje, které provozuje ve svém salónu. Sama hodnotí české služby kosmetických oborů jako velmi kvalitní. „Musím říct, že v poslední dobou se stav tady u nás v Čechách hodně zlepšil a je to už téměř totožné se zahraničím. Jen v zahraničí se trendy mění rychleji.“ 

K otevření vlastního salónu jí prý vedla osobní zkušenost a potřeby její pleti. „Vzniklo to tak, že jsem primárně hledala něco pro sebe, nějakou metodu na oddálení stárnutí. Nejsem úplně zastáncem invazivních metod, takže jsem chtěla co nejdéle vypadat jako já sama. A tak jsem objevila tuto liftingovou masáž obličeje a u té jsem zakotvila. Její efekt je opravdu neuvěřitelný a mohu říct, že absolutně nesrovnatelný s jinými metodami. A to byl ten primární impuls, že půjdu touto cestou a otevřu si vlastní salón,“ vysvětlila Němcová. A všechny přítomné dámy zajímalo, jaká je kosmetická rutina top modelky. Překvapila, když jí shrnula do jedné věty: „Nepít, nekouřit a chodit brzy spát.“ Zároveň se stala také kmotrou publikace Průvodce kosmetickými značkami.

Další známé tváře přišly předat očekávané Beauty Awards, které byly uděleny v oborech kosmetička/kosmetik, manikérka/manikér + pedikérka/pedikér a kadeřnice/kadeřník.

Hana Heřmánková vypadá na svůj věk neskutečně a vděčí za to nejen genům, ale také pravidelné péči. Je stále věrná jednomu salónu a jedné kosmetické značce. Jediné co prý s věkem upravila je její rutina v líčení. „V líčení jsem s věkem určitě ubrala a je to možná i tím, že když jsem začínala, bylo to v osmdesátých letech. A osmdesátá a devadesátá léta byla charakteristická výrazným líčením, modrými stíny a  flitry,“ svěřila s úsměvem bývalá televizní hlasatelka.

Regina Řandová se více věnuje pečující kosmetice a sleduje nejnovější trendy. „S věkem sleduji postupně potřeby svojí pleti a v současné době mě zajímají hlavně krémy pro zralejší pleť. Dřív mi to bylo úplně jedno, co jsem si na obličej namazala, ale teď už to vice hlídám a postupně přidávám ke krémům i různá séra. Vlastně dřív jsem měla jeden krém na celý obličej a dnes už jich mám několik včetně krémů na oční okolí či okolí rtů,“ svěřila herečka a dabérka.

Herečka a spisovatelka Kristýna Janáčková se začala postupně věnovat svojí pleti více péče. „Když jsem byla mladší, tak jsem to tolik neřešila, hlavně třeba složení kosmetiky. Což teď řeším hodně a dávám přednost té přírodní. A snažím se o sebe pečovat i zevnitř a hodně chodím na lymfatické masáže, LPG a užívám bylinky, které naši lymfu pročistí a povzbudí,“ vysvětlila a svěřila, že jí trápí také pigmentové skvrny. „Více si pleť chráním a moc se nesluním. A určitě mám každý den ochranný SPF na obličeji. Jeden čas jsem slunění měla velmi ráda a to ne z toho důvodu, že bych chtěla být opálená, ale že mi to slunce dělalo dobře, prohřálo mě. Ale s věkem se vice chráním, protože trochu trpím i na pigmentové skvrny a těm se sice neubráním, ale slunění jim hodně přispívá.“

Módní návrhářka a koučka Vlaďka Kouřilová vystudovala farmacii, proto je pro ni péče o pleť snazší. Přesně ví, co potřebuje. „Dost významně si držím svoji každodenní rutinu v péči o pleť. Opravdu poctivě čistím, dodržuji všechny kroky v péči o pleť, včetně čištění a tonizace.  Pak následují séra, krémy a tak. Asi se mi nikdy nestalo, že bych šla spát neodlíčená. Jednou týdně si pak dělám hlubší péči, peelingy, masky. Kombinuji různě produkty podle aktuální potřeby mojí pleti.“

Lucie Zedníčková  je pravidelnou návštěvnicí kadeřnických a manikérských salónů. Zásadní pro ní je, kdo danou službu vykonává, až pak řeší ostatní aspekty. „Při první návštěvě hned nasaji tu atmosféru a strašně důležitá je pro mě kosmetička nebo ta osoba, která tu službu vykonává. Jestli si sedneme nebo ne. Já to tak nějak šestým smyslem poznám. A samozřejmě je kosmetika a kosmetika nebo třeba masáž a masáž. Takže to vždycky záleží na člověku,“ vysvětlila herečka, která preferuje spíše přírodní. 

Pavlína Senić je prý velmi opatrná při výběru salónu, ale péči si pak opravdu užívá.. „Je pro mě zásadní, aby pro ten salón nebylo prioritou jen to, že si vydělají peníze, ale také to, abych se já cítila dobře. Všechno mi vysvětlí a věnují se mi. Takže když se někde cítím jako doma, tak je to moc fajn. A určitě je pro mě důležitější, než nějaká super vybavená klinika, opravdu lidský přístup“, říká operní diva.

Celým dnem, který byl průřezem současných trendů a novinek v kosmetických oborech, provázela moderátorka Štěpánka Duchková. I ona se pravidelně svěřuje do péče salónů, ale chodí vždy jen na doporučení, protože má za i nepříjemnou zkušenost. „Mně se hrozně líbí, že si na kosmetice člověk na tom lehátku odpočine. Akorát nemám ráda, když při proceduře usnu, protože já když usnu přes den, tak jsem potom už po zbytek dne nepoužitelná, takže se vždycky držím, abych neusnula,“ vysvětlila dvojnásobná maminka a svěřila také, zda vede i svoje syny k péči o zevnějšek. „Moji synové nepotřebovali ode mě nic slyšet předem, protože sami přišli ve svých 12 letech, abych jim koupila gel do vlasů, lak na vlasy a nějaké speciální vlasové pudry. Začali si sami dělat účesy. Teď je zrovna jeden z nich odbarvený načerno a ten druhý si nechal udělat trvalou. Můj manžel se trochu vyděsil, kam to bude směřovat, ale oni mu řekli, že dneska je to normální, a že prostě takhle to dělají všichni jejich vrstevníci. Takže jsem je evidentně i já trochu inspirovala, že být upravený a starat se o sebe je důležité.“

Partnery letošního Beauty kongresu 2023 byli BeautySense, Beauty Akademie, Photo-pro, KP Medical, BeautyFan, Repechage, MK Beauty Koncept, Karomon, Doelis, BTL, Lan Medical, Beauty Group, Primavera Andorrana, Almaf, Kosmetická škola Evolution, Chemport International, Oxynergy, Beauty Project, Inspiring Beauty a mediální partner Kosmetika a Wellness.

Více o činnosti AKO ČR na www.akocr.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
370 x [13%]
Aperol spritz
261 x [9%]
Cuba Libre
272 x [9%]
Piňa Colada
260 x [9%]
Daiquiri
262 x [9%]
Margarita
361 x [13%]
Cosmopolitan
278 x [10%]
Mai-Tai
286 x [10%]
Whiskey sour
258 x [9%]
Pisco sour
269 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2877

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru