Slavnostní křest knihy Václav Neckář - Šíleně veselý princ od Pavla Hénika

V pražském Karlíně byla slavnostně pokřtěna očekávaná knižní novinka s názvem Václav Neckář – Šíleně veselý princ.Křtu se zúčastnil samozřejmě i sám Václav Neckář, legendární zpěvák a herec, který se zapsal do srdcí milionů lidí napříč generacemi. Za pár dní vstoupí na půdu osmdesátníků, a tak si spisovatel Pavel Hénik pro něj k tomuto životnímu jubileu připravil opravdu velkolepý dárek. Nádherná velkoformátová publikace mapuje umělcův život a dokládá vše velkým množstvím fotografií. Nechybí v ní rozhovory s hvězdami jako Marta Kubišová, Petr Janda nebo Jan Cina. 

Křtu se kromě autora titulu Pavla Hénika a Václava Neckáře zúčastnil i bratr Jan Neckář, herečka Hana Holišová nebo logopedka PaedDr. Marcela Michaličková, která Václavu Neckáři pomohla po těžké nemoci opět mluvit. Václav Neckář i jeho bratr prozradili, že díky knize objevili fotografie, o kterých netušili, že vůbec existují. Václav Neckář zavzpomínal na náričné období, kdy jak sám řekl, nebyl schopen říct souvislou větu, a vyjádřil velké díky logopedce PaedDr. Marcele Michaličkové, díky níž mohl opět začít mluvit a zpívat. Herečka Hana Holišová pronesla krásnou řeč, po které si vysloužila od Václava Neckáře objetí. Adam Pýcha z KNIHY DOBROVSKÝ, který akcí provedl, ocenil zápal autora Pavla Hénika, se kterým se do tvorby titulu vrhnul. 

Akci si nenechali ujít ani zakladatelé nakladatelství Petr Dobrovský a Petra Dobrovská, stejně jako například herečka Kateřina Bláhová a pěvkyně Andrea Kalivodová.

Václav Neckář: Šíleně veselý princ, Pavel Hénik
(autorizovaná biografie, vydání 11.10.2023, Pangea)

Václav Neckář bezpochyby patří k největším legendám české pop-music. Kariéru odstartoval v šedesátých letech a koncertuje až do dnešních dnů. Už 23. října 2023 oslaví osmdesáté narozeniny a tato kniha je dárkem jemu a jeho fanouškům. Publikace obsahuje desítky fotografií, které provází poutavé vyprávění. Na spletité cestě životem Václava potkala sláva a fenomenální úspěch, ale také zákazy, šikana a nakonec i těžká nemoc. Na čas sice upadl do zapomnění, ale po letech se znovu vrátil na výsluní a svými písničkami získal srdce posluchačů o tři generace mladší. Kniha je unikátní i tím, že na zážitky s Václavem v rozhovorech zavzpomínali Marta Kubišová, Jan Neckář, Jan Hammer, Michal Horáček, Petr Janda, Michael Prostějovský, Zdeněk Prokeš, Josef Jelínek, Zuzana Zemanová, Josef Kolín, Marcela Michaličková, Dušan Neuwerth, Jaromír Švejdík a Jan Cina.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
370 x [13%]
Aperol spritz
260 x [9%]
Cuba Libre
271 x [9%]
Piňa Colada
260 x [9%]
Daiquiri
262 x [9%]
Margarita
361 x [13%]
Cosmopolitan
278 x [10%]
Mai-Tai
284 x [10%]
Whiskey sour
257 x [9%]
Pisco sour
268 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2871

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru