Anna K. vydává po šesti letech nové album „Údolí včel“ a přináší upřímné a autentické sdělení

Nové album „Údolí včel“ vznikalo v průběhu posledních 6 let a představí 9 autentických skladeb plných citu. „Je to taková moje láskyplná výpověď. Je to velmi osobní album plné životní pravdy, prožitků. Je o síle vztahu, síle lásky. Což může znít jako klišé, ale tak to opravdu není. Je o pocitu sounáležitosti, který člověku pomáhá překonat obrovské pády, až na samé dno, ale také intenzivně vnímat pocity radosti a vítězství,“ říká o nově vydaném albu Anna K. 

Všechny skladby, které na albu jsou, napsal i tentokrát partner Anny K., kytarista Tomáš Vartecký.  Spolupracovali na něm šest let v různých životních etapách.  Rodilo se postupně v jejich domácím studiu ve Vraném nad Vltavou. Na albu se vedle Tomáše Varteckého podílel mj. i kytarista skupiny Bon Jovi Phil X a někdejší bubeník skupin Foreigner a Whitesnike Brian Tichy. Několika písničkám dal výslednou podobu slavný americký producent Chris Lord-Alge (Green Day, Billy Talent, Muse a další).

Z nového alba už jsou v éteru tři písničky. Vedle titulního „Údolí včel“ se nejenradiovými hity staly „Na malou chvíli“ a „O Tobě i o mně“. Už nějaký čas zaznívají na každém koncertě Anny K., na letních festivalech a nebudou samozřejmě chybět ani na tradičním předvánočním akustickém turné, které startuje 9. listopadu v Chomutově. Zbylé skladby z desky Anna K. představí naživo se svou kapelou příští rok 25. 4. 2024 na koncertě v pražském Fóru Karlín a 27. 4. 2024 v brněnské Sonu, kde nové album také s fanoušky pokřtí.

Název novému albu dal aktuální rádiový hit „Údolí včel“. Pohádkově laděná písnička o rytíři, který se vydává za svou láskou i za cenu toho, že za ni položí život. „Tou písní říkáme, že za každý dlouholetý vztah, za kterým je velká láska, stojí bojovat jako o život, ačkoli třeba neprožívá nejrůžovější časy“, vysvětluje Anna K.

Na novém albu je také „Apollo 11“, písnička, která vznikla v době, kdy svět slavil 50. výročí stanutí prvního člověka na Měsíci. Anna K. s Tomášem Varteckým v ní použili i slavný výrok amerického astronauta Neila Armstronga „Malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo“. 

Hlas Tomáše Varteckého je slyšet vedly Anny K. v singlu „Údolí včel“ a také ve vánoční písničce „Na vločce“, jenž celé album uzavírá.

Tři dekády vystupuje zpěvačka pod uměleckým jménem Anna K. Její kariéra, ale začala v divadle Semafor už dávno před tím, než se stala populární zpěvačkou. Letos si připomíná třicet let od vydání svého debutového alba „Já nezapomínám“. U této příležitosti vzniká v režii Víta Bělohradského unikátní dokument, ke kterému Anna K. dodává: „Bude to taková milá filmová rekapitulace mé dlouhé profesní, ale i životní dráhy.  Prošla jsem dlouhou cestu a na ní potkala spoustu velmi inspirativních a úžasných osobností, od kterých jsem se měla tu čest učit a učím se dál. Mám velkou radost, že můžu s úctou říct, že moje písničky oslovují a možná i trochu inspirují a motivují lidi, kteří chodí na moje koncerty a poslouchají moje desky. Je to splněný sen.“  O obal desky „Údolí včel“ se postaral zpěvák skupiny Kurtizány z 25. avenue, grafik Daniel Kurz, autor obrazu na obalu předchozího alba Anny K. „Světlo“ (2017).

Portrétní fotografie Anny K. v bookletu pořídila významná fotografka Alžběta Jungrová.

Nové album „Údolí včel“ vyjde digitálně 20. října pod značkou BrainZone (Světlo 2017) a 30.října pak také na fyzických nosičích.  Objednat si ho lze na CD a vinylu v limitované edici na webu https://anna-k.cz/.

Tracklist alba:

  1. Údolí včel
  2. Černý tulipán
  3. Na malou chvíli
  4. Normální není vůbec nic
  5. Kovboj
  6. Apollo 11
  7. Ať to nikdy neskončí
  8. O Tobě i o mně
  9. Na vločce
Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
370 x [13%]
Aperol spritz
261 x [9%]
Cuba Libre
272 x [9%]
Piňa Colada
260 x [9%]
Daiquiri
262 x [9%]
Margarita
361 x [13%]
Cosmopolitan
278 x [10%]
Mai-Tai
286 x [10%]
Whiskey sour
258 x [9%]
Pisco sour
268 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2876

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru