Českoslovenští umělci připomněli 105. výročí vzniku Československa velkým galakoncertem

Čeští a slovenští zpěváci pořádně rozehřáli diváky v pražském Kongresovém centru. K legendám jako jsou Marcela Laiferová, Helena Vondráčková, Marie Rottrová, Sisa Sklovská, Jitka Zelenková, Štefan Skrúcaný, Leona Machálková, Felix Slováček, Štefan Margita a Jaroslav Svěcený se přidala mladší pěvecká generace Martin Chodúr, Nikolas Put, Adam Ďurica či Olga Rumlová a za doprovodu Orchestru Karla Vlacha všichni společně oslavili slavnostním galakoncertem 105. výročí vzniku ČSR.

Slovenská hvězda Marcela Laiferová je v Čechách docela často, má tu část rodiny a z Moravy pochází i její dědeček. „Písničky pro dnešní večer mi vybíral můj manažer. Písničku Slová jsem chtěla zazpívat, protože ji lidé v Čechách ještě znají. Píseň Slnko je veselá, a protože zazněla i v americkém trháku Spider-Man, tak jsem si ji musela dát i v Praze,“ uvedla usměvavá Marcela Laiferová. 

Vzpomínalo se i na legendy československé hudby, které už nejsou mezi námi. Nadějný zpěvák Nikolas Put se blýskl hity Karla Gotta a mladá Olinka Rumlová nastudovala pod vedením lektorky Petry Slaninové písničku od Hany Zagorové Maluj zase obrázky. Martin Chodúr sáhl písni Píseň o mé zemi od Karla Černocha a Čardáš dvoch sŕdc zpěváka Karola Duchoňa. Sisa Sklovská mimo jiné vzpomněla na nedávno zesnulého hudebníka a zpěváka Vašo Patejdla. „Jsem šťastná, že jsem byla na dnešní večer pozvaná. Jsem mezi přáteli. Dalibor Kapras s orchestrem mě doprovázel, když jsem měla koncert v Praze, a i s ostatními účinkujícími se dobře známe. Když Vašo Patejdl odešel, slíbila jsem jeho manželce, že nyní nastal čas si zazpívat něco od Vaša. A vybrala jsem si Vodu. Dneska poprvé ji zazpívám, tak mi držte palce,“ uvedla dojatá Sisa Sklovská, která za své vystoupení sklidila obrovský aplaus.

Slavnostní galavečer moderovala dvojice Monika Trávníčková a Karel Voříšek. Závěrem Monika Trávníčková řekla: „Byl to opravdu velký koncert a jsem ráda, že se všichni bavili. Je vidět, že rozdělení republiky stmelilo lidi obou zemí. Nezapomínáme na sebe“ a poděkovala všem partnerům, bez kterých by se nemohl slavnostní galakoncert ke 105. výročí vzniku Československa konat, především Ing. Arch. Ivo Nahálkovi ze společnosti Archina desing, s.r.o.

Foto: Herminapress

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
372 x [13%]
Aperol spritz
262 x [9%]
Cuba Libre
274 x [9%]
Piňa Colada
261 x [9%]
Daiquiri
263 x [9%]
Margarita
363 x [13%]
Cosmopolitan
280 x [10%]
Mai-Tai
288 x [10%]
Whiskey sour
259 x [9%]
Pisco sour
270 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2892

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru