Připravit, pozor, odvzdušnit!

Každá topná sezóna by měla odstartovat odvzdušněním radiátorů. A to nejen proto, aby po zapnutí hřály jako nové, ale aby tak i dlouho vypadaly! „O stav otopné soustavy je třeba se starat. Zavzdušnění radiátoru totiž nejenže výrazně snižuje jeho topný výkon, ale navíc urychluje narušení jeho povrchu,“ upozorňuje Ing. Miroslav Váša, produktový manažer Zehnder pro oblast designových radiátorů, a dále vysvětluje: „Lak je totiž vždy mírně porézní, a pokud se horní část zavzdušněného radiátoru neprohřívá, při opakovaném zavěšování mokrých ručníků a oblečení povrch trpí dlouhodobým vystavením vlhkosti. Ta může postupem času proniknout až na samotnou ocel a spustit korozi.“

Tento proces je však možné výrazně zpomalit, a to dvouvrstvým lakováním. Jak vysvětluje odborník ze společnosti Zehnder: „Kvalita první vrstvy – antikorozního laku a přidání druhé vrstvy – finálního laku minimalizuje pravděpodobnost, že se vlhkost dostane až na ocel. Dvouvrstvým lakováním posilujeme odolnost všech našich radiátorů, a to včetně základních řad, jako je například Zehnder Zeta.“ Nicméně i ten nejlepší radiátor si zaslouží péči a pravidelné odvzdušnění je to nejmenší, co pro něj i pro sebe můžete udělat! 

www.zehnder.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
462 x [15%]
Aperol spritz
267 x [9%]
Cuba Libre
280 x [9%]
Piňa Colada
268 x [9%]
Daiquiri
269 x [9%]
Margarita
369 x [12%]
Cosmopolitan
285 x [9%]
Mai-Tai
293 x [10%]
Whiskey sour
263 x [9%]
Pisco sour
274 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3030

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru