Připravit, pozor, odvzdušnit!

Každá topná sezóna by měla odstartovat odvzdušněním radiátorů. A to nejen proto, aby po zapnutí hřály jako nové, ale aby tak i dlouho vypadaly! „O stav otopné soustavy je třeba se starat. Zavzdušnění radiátoru totiž nejenže výrazně snižuje jeho topný výkon, ale navíc urychluje narušení jeho povrchu,“ upozorňuje Ing. Miroslav Váša, produktový manažer Zehnder pro oblast designových radiátorů, a dále vysvětluje: „Lak je totiž vždy mírně porézní, a pokud se horní část zavzdušněného radiátoru neprohřívá, při opakovaném zavěšování mokrých ručníků a oblečení povrch trpí dlouhodobým vystavením vlhkosti. Ta může postupem času proniknout až na samotnou ocel a spustit korozi.“

Tento proces je však možné výrazně zpomalit, a to dvouvrstvým lakováním. Jak vysvětluje odborník ze společnosti Zehnder: „Kvalita první vrstvy – antikorozního laku a přidání druhé vrstvy – finálního laku minimalizuje pravděpodobnost, že se vlhkost dostane až na ocel. Dvouvrstvým lakováním posilujeme odolnost všech našich radiátorů, a to včetně základních řad, jako je například Zehnder Zeta.“ Nicméně i ten nejlepší radiátor si zaslouží péči a pravidelné odvzdušnění je to nejmenší, co pro něj i pro sebe můžete udělat! 

www.zehnder.cz

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
171 x [10%]
Hospoda/hostinec
158 x [9%]
Pivnice
173 x [10%]
Vinárna
155 x [9%]
Kavárna
174 x [10%]
Čajovna
158 x [9%]
Bar
172 x [10%]
Bistro
169 x [10%]
Rychlé občerstvení
178 x [11%]
Cukrárna
158 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1666

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru