Hästens Concept Store Prague představuje exkluzivní spolupráci s designérem Ferrisem Rafauli

Společnost Hästens se spojila se světově uznávaným designérem Ferrisem Rafaulim, aby zahájili exkluzivní spolupráci na dosud nejvznešenější a nejpokročilejší značce - Grand Vividus. Ta přichází s novou úrovní pohodlí, řemeslného zpracování a luxusu, pro něž čerpá z více jak 170 let zkušeností. Rafauli, známý ve světě designu svými inovativními projekty a utvářením luxusních domů pro elitní klienty po celém světě, se při tvorbě modelu Grand Vividus inspiroval dědictvím Hästens a dlouhou historií výrobců postelí a sedel. Výsledkem je kontinentální postel kombinující nadčasový a klasický design s Rafauliho jedinečným stylem. Grand Vividus vyzařuje luxus, oslní kvalitou a designem bez kompromisů a má ambici se stát uměleckým dílem, které padne do ložnice jako ulité. Na výrobě postele, která je od začátku do konce ruční prací, se podíleli nejlepší řemeslníci Hästens v továrně ve švédském Köpingu.

„Společnost Hästens je dobře známá výrobou nejlepších postelí na světě a týmem pro projekty světové kvality. Proto mi přišlo správné, aby se tyto dva světy setkaly a vytvořily nejen nejpohodlnější postel na spaní, ale také nejluxusnější postel na světě,“ říká Ferris Rafauli.

Rafauli chtěl okořenit recept na nejpohodlnější postele na světě a navrhnout kus architektonického nábytku, který promění ložnici ve velkolepý, opulentní prostor. Během tvůrčího procesu pracoval se stejnými materiály jako při výrobě sedel, tedy vrstvami leštěné kůže, semiše a kovu. Tyto materiály jsou často základem interiérové architektury a haute couture módy, což jsou oblasti, které inspirují Rafauliho tvorbu.

„Spolupráce se společností Hästens byla velmi přirozená. Sdílíme stejné hodnoty ohledně designu a kvality a byli jsme nadšeni, že jsme jich dosáhli použitím nejlepších světových materiálů,“ říká Ferris Rafauli.

Rafauli strávil nespočet hodin hledáním těch správných látek a materiálů pro tuto spolupráci, než vůbec začal s náčrtem designu. Výsledkem spolupráce je postel, která nejen oslavuje dědictví Hästens, ale také si nepochybně vydobyla své místo jako jeden z nejhonosnějších návrhů nábytku v interiéru na světě. Na rozdíl od většiny postelí, které jsou v současné době na trhu, Grand Vividus se svou jemnou kůží, leštěným dřevem, semišem a mosaznými ozdobami spolu s elegantními architektonickými liniemi se stane majestátním středobodem ložnice a zároveň patří mezi umělecké dílo s každodenním využitím.

„Ferris Rafauli je skutečným mistrem v navrhování špičkových luxusních produktů,“ říká Jan Ryde, generální ředitel a majitel Hästens páté generace. „Hluboce rozumí našemu produktu, jelikož s ním pracujeme už více než 10 let. Je mistrem ultra luxusu. Není nikdo, kdo by dokázal lépe předvést naše tradice, které zde v Hästens držíme.“

Grand Vividus představuje novou úroveň řemesla ve společnosti Hästens. Tým Vividus v Köpingu prochází školicím programem, který má na svědomí švédský mistr sedlářského řemesla, a jeho cílem je vytvořit nádherné detaily s absolutní přesností. Každý Grand Vividus obsahuje více luxusních Hästens žíní z koňského ocasu, vlny, bavlny a lnu a pomalu rostoucí švédské borovice, než se kdy do postele Hästens vešlo, což jí dává působivou hmotnost 622 kilogramů*.

Ferris Rafauli vdechnul Hästens Grand Vividus svůj jedinečný smysl pro jemnost a styl, jehož výsledkem je ručně vyrobené mistrovské dílo, které vyzařuje silnou osobnost díky jedinečné kombinaci kůže a zlaté mosazi, monumentální velikosti a fantastického pohodlí.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
466 x [15%]
Aperol spritz
271 x [9%]
Cuba Libre
286 x [9%]
Piňa Colada
273 x [9%]
Daiquiri
273 x [9%]
Margarita
373 x [12%]
Cosmopolitan
289 x [9%]
Mai-Tai
298 x [10%]
Whiskey sour
268 x [9%]
Pisco sour
279 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3076

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru