Nahrávám...

Domů Sport

Další bodový zisk pro Charouzův tým F3

Cíl po Velké ceně Rakouska byl jasný - opět bodovat v dalším podniku, který se jel ve Velké Británii. Toto předsevzetí se v týmu Sauber Junior by Charouz podařilo naplnit. V nedělním sprintu se totiž o osmé místo postaral Švýcar Fabio Scherer.

Právě Scherer byl největší nadějí už pro sobotní hlavní závod. Díky povedené kvalifikaci se zdálo, že by se mohl vyjet nějaké body. Nakonec bohužel z elitní desítky vypadl, však vynahradil si to v nedělním sprintu. I když do závodu startoval až ze šestnátého místa, nasadil hned od začátku skvělé tempo a hlavně nechyboval a vyvaroval se kolizí. Což se ukázalo jako rozhodující. 

Švýcarský pilot svůj monopost do cíle dovezl na osmém místě v hlavním "balíku", který bojoval o pódiová umístění. Je to další důkaz, že Sauber Junior Team by Charouz má rychlost a postupem času a ziskem dalších zkušeností se jeho jezdci mohou měřit s nejlepšími. Tím spíš, že těsně devátý dojel i Lirim Zendeli. Třetí do party Raoul Hyman skončil osmnáctý.

Výsledky z 5,89 kilometru dlouhého okruhu v Silverstone znamenají, že první polovinu sezóny český tým v průběžném pořadí uzavírá elitní osmičku. Což je v obrovské konkurenci formule 3 solidní počin. Další závodní víkend je na programu v Budapešti. Na Hungaroringu se pojede od 2. do 4. srpna.

Majitel společnosti Charouz Racing System, Antonín Charouz, řekl: „Po závodech v Rakousku jsme si jako cíl dali to, že chceme mít více našich jezdců v nejlepší desítce. Což se dnes podařilo. Všichni tři kluci udělali fantastický krok směrem dopředu, což je pro nás impuls k další práci. Věříme, že druhá polovina sezóny bude z naší strany ještě lepší.“

Manažer týmu Jamie Dye uvedl: „Snažili jsme se vyřešit fakt, že jsme v sobotu neměli takovou rychlost, jakou jsme chtěli. Myslím, že se to povedlo skvěle. Fabio jel, zejména v druhé polovině závodu, opravdu parádně. A je fajn, že i Lirim se dostal do desítky. Pro Raoula to byl frustrující víkend, celkově jsme ale rádi, že máme další bod.“

Lirim Zendeli tvrdil: „Chvíli jsem byl na bodovaných místech, myslím, že asi šestý nebo sedmý. Ale neměl jsem k dispozici DRS, takže jsem musel uhnout na špinavější části trat, abych se vyhnul kolizi. Tím jsem několik pozic ztratil. Je to velká škoda, moc mě to mrzí. Ale během víkendu jsme ukázali slušné tempo, je na čem stavět dál.“

Fabio Scherer vysvětlil: „Trvalo to dlouho, ale konečně jsem se dostal na bodovaná místa. Tento víkend jsme udělali velký skok dopředu, máme za sebou hodně tvrdé práce. Našli jsme dobrou cestu, máme slušné závodní tempo. V Budapešti to musíme potvrdit.“

Raoul Hyman řekl: „Z pohledu týmu to byl dobrý víkend. Sám cítím, že jsem mohl zajet lépe, tím spíš, že auto jede opravdu dobře. Ale aspoň už víme, že se s ostatními opravdu můžeme směle měřit. Našli jsme řešení, i když to nebylo vždycky lehké.“

Foto: Sauber Junior Team by Charouz

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
114 x [14%]
Hovězímu
91 x [11%]
Vepřovému
69 x [8%]
Krůtímu
77 x [9%]
Jehněčímu
68 x [8%]
Sladkovodním rybám
80 x [10%]
Mořským rybám
90 x [11%]
Mořským plodům
83 x [10%]
Jinému druhu masa
75 x [9%]
Maso nejím
85 x [10%]

Celkem hlasovalo : 832

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru