Michaela Dolinová hraje v komedii, ve které může hrát i v osmdesáti

Herečka Michale Dolinová excelovala po boku Vilmy Cibulkové na jevišti Strašnického divadla ve hře Růžové svatby. Příběh dvou povahově rozdílných sester, které připravují svatbu dcery z jedné z nich, a přitom mezi sebou proberou kde co, manželství, rozvody, sex i marihuanu. A diváci se bavili.

„Dvě baby na jevišti, bály jsme se, aby to diváky neodradilo. Ale je vidět, že jsme se trefily. Generálku jsme hrály pro studenty, což není zrovna naše cílovka, a ti se chytali na narážky na prsa, sex a marihuanu a celkově byli bezvadní. Tak si myslím, že se bude bavit skoro každý,“ usmívala se Michaela Dolinová. 

Růžové svatby napsal dramatik Peter Quilter, a přestože se jeho hry v Čechách dost často hrají, Růžové svatby se u nás ještě neuvedly. „Divím se, že žádné divadlo po hře ještě nesáhlo. Pro Strašnické divadlo hru objevila režisérka Olga Strusková. Je to hra pro dvě šedesátileté a může to být třeba pro sedmdesátileté herečky, to rozpětí je veliké. Máme náskok, hru můžeme s Vilmou Cibulkovou hrát klidně až do osmdesáti, dovedu si to představit, no, proč ne. Dívám se dopředu,“ smála se Michaela Dolinová. „Těšila jsem se, že si zahraji s Vilmou Cibulkovu. Takovou příležitost zahrát si vedle dobré herečky, jsem si nesměla nechat ujít. To člověka osvěží.“

Michaela Dolinová si nadělila k Vánocům premiéru. Jaké budou Vánoce u ní doma? „Budou odpočinkové. Nemám adventní věnec, nemám výzdobu, já vlastně nebudu mít ani děti doma. Jedna dcera je v pracovně v Bruselu a druhá také doma nebude. Vánoce strávím doma jen s mým manželem Honzou, uděláme si je pohodově sportovní. Asi odjedeme na chaloupku,“ plánuje herečka.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
464 x [15%]
Aperol spritz
268 x [9%]
Cuba Libre
283 x [9%]
Piňa Colada
270 x [9%]
Daiquiri
272 x [9%]
Margarita
371 x [12%]
Cosmopolitan
288 x [9%]
Mai-Tai
295 x [10%]
Whiskey sour
266 x [9%]
Pisco sour
276 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3053

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru