Finále 12. ročníku Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou proběhlo na Žofíně

Cvičitelka Hanka Kynychová už po dvanácté roztančila dětské domovy. Tým Nadačního fondu Hanky Kynychové uspořádal 12. ročník tanečního charitativního projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Přes sto dětí z dětských domovů z celé České republiky se sjelo do Prahy, aby se utkalo o medaile v tanečních a muzikálových disciplínách. „Smyslem projektu Hejbejte se a zpívejte je ukázat dětem, že úspěch přijde po opravdové dřině a tvrdé práci. Dětem a dětským domovů nerozdáváme žádné hmotné nebo finanční dary, ale věnujeme jim svůj čas, pozornost, emoce a jsme pro ně hlavně kamarádi,“ vysvětluje Hanka Kynychová o čem je její pomoc dětským domovům. Jak sama říká, pomáhat je normální. A své o tom ví i známé osobnosti, které projekt každoročně podporují. Ať už svým vystoupením nebo přijdou předat dětem medaile.

Mezi stálé podporovatele patří i zpěvačka Heidi Janků, která letos dorazila i se zlomenou nohou. Marek Dědik také ví, že pomáhat je normální, proto se i on věnuje přípravě choreografií do kategorie Latino dance. Letošní rok je pro něj opravdu náročný, přišel děti přijít i mezi náročnými tréninky soutěže StarDance, kde exceluje s herečkou Pavlou Tomicovou. 

Poprvé dorazil i Jaroslav Uhlíř a s dětmi si zazpíval několik svých hitů. „Dětem bych rád vzkázal, že když něco opravdu chtějí, ať si za tím jdou. A ať dělají cokoliv, ale hlavně, ať něco dělají,“ svěřil přední český hudebník, který je motivací pro nejednoho začínajícího zpěváka. SuperStar Tereza Mašková vidí své vystoupení jako malé zrníčko dobroty a lásky. "Největší odměnou za vystoupení pro mě byly upřímné oči dětí a jejich spontánní reakce a okamžitá reakce na hudbu jejich pohybem a tancem. Bylo vidět, jak jsou šťastné,“ popsala své pocity .

Marie Křížová, která se letos stala maminkou, ale i nadále pracuje a přesto si vyšetřila čas. „Když se řekne pomoc, jako první se mi vybaví přátelství a vnímavost. To, že vidíme, co se kolem nás děje a není nám to lhostejné,“ popsala svůj vztah k podpoře projektu. Svým zpěvem děti potěšila také zpěvačka Marta Jandová, která do svého vystoupení zapojila i bubenickou skupinu Groove Army, kterou velmi dobře zná ze soutěže Česko Slovensko má talent. 

I jeden z našich nejznámějších krasobruslařů Tomáš Verner říká, že když může, tak pomůže. „Pomoc pro mě znamená být člověkem,“ vysvětlil svoji účast na akci Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou Mistr světa v krasobruslení z roku 2008. A jeho vztah k tanci? „Žádný nejbližší taneční styl nemám, prostě skáču do rytmu a bavím se. Nejradši v rytmu hudby electronic dance music.“

Akci podpořili také Nela Boudová, Ljuba Krbová, Laďka Něrgešová, Lejla Abbasová, Kateřina Neumannová, Petr Vojnar, Kristýna Janáčková, Elis Ochmanová, Natálie Grossová, Lukáš Randák a další.

Protože se celý letošní ročník akce Hejbetje se a zpívejte s Hankou Kynychovou nesl v českém a slovenském duchu a upozornil tak na sté výroční naší krásné země. Program byl zahájen českou státní hymnou v podání Pavlíny Senič. Úvodní taneční vystoupení, které připravila taneční skupina Artefact dance company. Zatančili společně s dětmi z dětských domovů a s Hankou Kynychovou na skladbu Bedřicha Smetany Vltava ze symfonického cyklu Má vlast.

Děti se utkaly v devíti soutěžních disciplínách od aerobicu, přes street dance, latino dance, až po muzikál a show dance. Dětem se celý rok věnovali kromě Hanky Kynychové také lektoři Radek Fišer, Marek Dědik, Martin Ivanecký, Lukáš Prokop, Jiří Minařík, Jan Hönig, Katrin Cvinerová a Lucie Škrobalová. Za celou organizací akce stojí manažerka Kateřina Fingralová.

Velký dík patří partnerům, bez nich by se 12. ročník nekonal: Úsovsko Food – výrobce tyčinek FIT, MČ Praha 1, KF production, Slim Pasta, Delicomat, Lays,  Cheetos,  Ovocňák, LEIFHEIT, vydavatelství knih Albatros, Artefact dance company, Max Sport, CEP sports, iLi dorty, GS – Green swan, Hamlyes, Penam, Pharma Activ, Miss cosmetic, H2Out a Taneční škola Maestro.

Již po šesté finálový program odmoderovala Miluška Bittnerová. „Je málo charitativních akcí, kde je vidět výsledek tak markantně jako na Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou. Je to spojení obrovské dřiny organizátorů, tet a dětí. Navíc tím, že moderuji již mnoho let, vidím i progres u dětí,“ pronesla česká Marilyn Monroe. 

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
360 x [13%]
Aperol spritz
252 x [9%]
Cuba Libre
265 x [9%]
Piňa Colada
252 x [9%]
Daiquiri
257 x [9%]
Margarita
355 x [13%]
Cosmopolitan
273 x [10%]
Mai-Tai
278 x [10%]
Whiskey sour
249 x [9%]
Pisco sour
260 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2801

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru