Dražba obrazů pro Animal Eye

Animal Eye je on-line projekt, který vznikl na podporu neziskové organizace Animal Eye. Vznikl z iniciativy Tomáše Kremla a Erika Decima. Jedná se o on-line dražbu amatérských i profesionálních umělců na podporu čtyřnohých mazlíčků.

Dražba samotná probíhá na facebookovém profilu  DRAŽBA OBRAZŮ PRO ANIMAL EYE https://www.facebook.com/groups/686309541782846/ a vy sami se můžete této dražby zúčastnit a pomoci tak dobré věci. Celá akce trvá až do konce září a přispět za díla a tak výrazně pomoci můžete i symbolickými částkami za hodnotná díla.

Všichni víme, že umění má velkou sílu a v tomto případě dokonce několikanásobnou. Může nejen těšit, rozčilovat, udivovat, nudit, vzbuzovat emoce. Může také pomáhat. Proto se spojilo mnoho umělců a tvůrců – profesionálů i amatérů, aby pomohli. V tomto případě těm, kteří nemají k dispozici takovou škálu vyjadřovacích prostředků jako lidé, a jejichž tvář je zdánlivě němá.  A přestože zvířecí oko na našich výtvorech nespočine, jiné oko, konkrétně ANIMAL EYE má možnosti a nástroje, kterými může významně pomoci v boji proti týrání zvířat, v boji proti množírnám, zkrátka v boji za ty, které máme tak rádi, a kteří jsou bezbranní.

A proč se dražba obrazů pořádá ve prospěch ANIMAL EYE?

Jednoduše proto, že AE je organizace, která má nejen vizi, ale i reálnou sílu situaci skutečně změnit. Participuje na změně zákona, a to je velice důležité. Vede dialog se zákonodárci, dává podněty, navrhuje úpravy a na nových zákonech se aktivně podílí.

Vytváří klima, které hází klacky pod nohy podvodníkům, množitelům, překupníkům zvířat, a zároveň se stará o práva zvířat.

Zoufalý stav útulků a stop stav různých spolků, které se starají o opuštěná a týraná zvířata, nás přivedl k myšlence, že pokud se má něco změnit, je potřeba využít všechny nástroje, které právě ANIMAL EYE má.  AE má možnosti, jaké útulky a spolky nemají, ale bez pomoci široké veřejnosti se její činnost neobejde.

Jejími hlavními činnostmi jsou: pomoc se soudními a správními řízeními, právní poradenství, jednání se zákonodárci a komunikace s orgány veřejné správy, monitoring inzertního prostředí, kde se zaměřuje na inzeráty množíren a překupníků /tato činnost je velice důležitá/, stejně jako osvěta.

Proto vznikla Dražba obrazů pro AE, skupina, která je otevřena každému, kdo má rád zvířata, a jejich osud mu není lhostejný. I tomu, kdo má rád umění. Zvířata a umění, je to zvláštní spojení. Ale představuje to, co je na životě dobré a hezké.

Pokud je možnost poděkovat touto cestou těm, kteří se zúčastňují, ať už jako tvůrci nebo jako dražitelé, dovolím si to udělat:

Přátelé, patří Vám náš velký dík! Rozhodně nelze brát jako samozřejmost, že se dohromady sešlo tolik obětavých a laskavých lidí. Zvláště děkujeme těm, kteří pomáhají i v rámci jiných projektů, často na úkor sebe samých, a přesto si našli čas zapojit se do naší dobročinné aukce.

Kdo chcete pomoci, prosím, přihlaste se do dražby anebo alespoň tento článek sdílejte, přepošlete kamarádům známým, ať se o tomto projektu dozví co nejvíce lidí.

-no-

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
364 x [13%]
Aperol spritz
255 x [9%]
Cuba Libre
268 x [9%]
Piňa Colada
255 x [9%]
Daiquiri
259 x [9%]
Margarita
358 x [13%]
Cosmopolitan
275 x [10%]
Mai-Tai
281 x [10%]
Whiskey sour
252 x [9%]
Pisco sour
263 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2830

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru