Jak udržet teplo v domě?

Když opouštíte v zime na několik dnů dům, jistě řešíte i otázku: Co všechno v domácnosti vypnout, kde ušetřit na provozu? „Mnozí se domnívají, že při dočasném vypnutí systému řízeného větrání s rekuperací tepla, například právě při odjezdu na dovolenou, ušetří. Z pohledu spotřeby energií je však mnohem efektivnější stabilní temperování vzduchu. Má-li být rekuperace maximálně účinná, musí fungovat nepřetržitě,“ upozorňuje Bc. Pavel Vořech, produktový manažer pro komfortní větrání Zehnder, a pokračuje: „Proto jsme naše větrací jednotky ComfoAir Q vybavili možností úsporného režimu „AWAY“.

V tomto režimu jednotka pracuje na minimální výkon a spotřeba energie je naprosto zanedbatelná – pouze kolem 10 W.“  To ještě minimalizuje už tak nízké náklady na provoz větrací jednotky, které se v běžném rodinném domě pohybují v řádu nižších stovek korun měsíčně, a které jsou navíc kompenzovány úsporou až poloviny nákladů na vytápění. www.zehnder.cz

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
482 x [15%]
Aperol spritz
284 x [9%]
Cuba Libre
302 x [9%]
Piňa Colada
285 x [9%]
Daiquiri
285 x [9%]
Margarita
391 x [12%]
Cosmopolitan
304 x [9%]
Mai-Tai
311 x [10%]
Whiskey sour
285 x [9%]
Pisco sour
290 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3219

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru