Nahrávám...


Jan Volšička - recept na letní grilování

Jan Volšička, šéfkuchař Pohostince Monarch, se s vámi podělí o recept na grilovaný steak, který je lehký, svěží a výborně se hodí právě na léto a grilovací sezonu, která je v plném proudu. Jan Volšička je na steaky opravdový odborník a kdo nemá doma gril nebo se mu nechce grilovat, určitě si zajděte do Pohostince Monarch, kde vám sympatický kuchař připraví lahodné steaky ze stařeného hovězího masa plemene Black Angus. To si v restauraci nechávají samy dozrávat a mají tak jeho kvalitu neustále pod kontrolou.

Maso z tohoto plemene doporučuje Jan Volšička i na recept, který si pro vás připravil.

Vysoký roštěnec na grilu, chimichurri omáčka a pečená čekanka (4 porce)

Budeme potřebovat 4 steaky, každý by měl mít minimální hmotnost 250 g, abychom dosáhli propečenosti, kterou vyžadujeme.

Gril rozpálíme na 300 °C, steaky před grilováním osolíme a opečeme asi 3 minuty na každé straně a pak je necháme 20 minut odpočinout, aby maso zkřehlo. Steaky nezarkýváme alobalem, necháme je volně ležet na prkénku nebo talíři. Kdo má rád pepř, doporučuji opepřit až po grilování, jinak se koření zbytečně přepaluje.

Chimichurri omáčka

150 ml olivového oleje

70 ml červeného vinného octa

2x stroužky česneku

1x jarní cibulka

1 hrst hladkolisté petržele

1 hrst koriandru

1x chilli paprička

sůl a čerstvě mletý pepř

šťáva z 1 citronu

Jedná se spíše o salsu než omáčku. Všechny ingredience nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem, octem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a necháme v lednici alespoň 1 h odležet.

Pečená čekanka

Vezmeme si 2 kusy bílé čekanky, rozřízneme je napůl, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme alespoň 15 minut odležet. Potom stačí jen v rychlosti opéct na grilu asi 2 minuty na každé straně a je hotovo.

Steak si nafilírujeme, polejeme chimichurri omáčkou, přiložíme grilovanou čekanku a máme krásný letní oběd nebo večeři. A pozor nejlépe chutná v dobré společnosti rodiny a přátel. 

Pohostinec Monarch má otevřeno denně od 11:30 do 23 hodin, připravuje týdenní obědové menu a stálou nabídku jídel Á la carte v ceně jídel většinou mezi 170 - 380 Kč.

Více informací najdete na webu restaurace: www.monarch.cz, kde si můžete zároveň udělat online rezervaci.

 

OMALOVANKY

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
110 x [11%]
Na cigárko
101 x [10%]
Na rodinu
93 x [9%]
Na kamarády
112 x [11%]
Na nákupy
97 x [10%]
Na své koníčky
105 x [10%]
Na odpočinek
100 x [10%]
Na cestování
101 x [10%]
Na uklízení
96 x [9%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
99 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1014

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA měl být původně tříletý, ale okolnosti se celosvětově změnily.

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, s mojí Zuz jsem absolvovala většinu výprav. Společně jsme se vydaly do Dublinu, prošly jsme Andalusii a byly jsme také ve Varšavě, v Berlíně a v Londýně, který byl naším posledním velkým výletem a asi na pěkně dlouhou dobu. Sama jsem se vydala jen do Bratislavy, snad jen tam se totiž domluvím bez pomoci. 

Lenka Žáčková

Je to rok, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

AKTUALITY
MONITORA

Media Populus věří Monitoře!

Chcete o nás vědět více?

Stačí jen nahlédnout

do chytrého monitoringu.

PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

JDI nahoru