Zeleninové placičky s pohankovými otrubami

Obliba bezmasého stravování je stále na vzestupu. Mnoho evropských šéfkuchařů i food blogerů experimentuje se zeleninou, luštěninani či obilovinami a zařazují tyto zdravé suroviny do jídelníčku svých strávníků. Rakouská expertka Hanni Rützler, která dlouhodobě sleduje vývoj moderní gastronomie a stravovací kultury, zařadila ve své publikaci Foodreport 24 mezi aktuální food trendy i superpotravinu, staroslovanskou pohanku. Šlechtěním, pěstováním i výrobou mlynářských výrobků z pohanky se již od roku 1992 věnuje na úpatí Jeseníků česká firma PROBIO.   

Ingredience:

  • 200 g cuketa
  • 50 g mrkev
  • 100 g zelí kysané BIO PROBIO
  • 50 g Otruby pohankové
  • 2 lžičky olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 hrst semínka slunečnicová BIO PROBIO
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička kmín mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžička majoránka BIO SONNENTOR
  • 3 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  1. Cuketu nastrouhejte nahrubo, mrkev najemno. Smíchejte nastrouhanou zeleninu s kysaným zelím, otrubami, olivovým olejem, slunečnicovými semínky, prolisovaným česnekem, kmínem, majoránkou a solí. Nechte asi 3 minuty odstát a pak znovu promíchejte.
  2. Pokud by zelenina pustila příliš tekutiny, můžete trochu zahustit otrubami nebo špaldovou mokou. Ze směsi tvarujte „karbanátky“.
  3. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C asi 40 minut. Po upečení nechte na plechu asi 10 minut chladnout. Poté opatrně sloupněte z papíru. Podávejte s dipy podle chuti.
Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [10%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [10%]
Bar
157 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1515

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru