Zeleninové placičky s pohankovými otrubami

Obliba bezmasého stravování je stále na vzestupu. Mnoho evropských šéfkuchařů i food blogerů experimentuje se zeleninou, luštěninani či obilovinami a zařazují tyto zdravé suroviny do jídelníčku svých strávníků. Rakouská expertka Hanni Rützler, která dlouhodobě sleduje vývoj moderní gastronomie a stravovací kultury, zařadila ve své publikaci Foodreport 24 mezi aktuální food trendy i superpotravinu, staroslovanskou pohanku. Šlechtěním, pěstováním i výrobou mlynářských výrobků z pohanky se již od roku 1992 věnuje na úpatí Jeseníků česká firma PROBIO.   

Ingredience:

  • 200 g cuketa
  • 50 g mrkev
  • 100 g zelí kysané BIO PROBIO
  • 50 g Otruby pohankové
  • 2 lžičky olej olivový extra panenský BIO BIOLINIE
  • 1 hrst semínka slunečnicová BIO PROBIO
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžička kmín mletý BIO SONNENTOR
  • 1 lžička majoránka BIO SONNENTOR
  • 3 špetka sůl jemná BIO BIOSAL
  • 2 špetka pepř černý mletý BIO SONNENTOR
  1. Cuketu nastrouhejte nahrubo, mrkev najemno. Smíchejte nastrouhanou zeleninu s kysaným zelím, otrubami, olivovým olejem, slunečnicovými semínky, prolisovaným česnekem, kmínem, majoránkou a solí. Nechte asi 3 minuty odstát a pak znovu promíchejte.
  2. Pokud by zelenina pustila příliš tekutiny, můžete trochu zahustit otrubami nebo špaldovou mokou. Ze směsi tvarujte „karbanátky“.
  3. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 200 °C asi 40 minut. Po upečení nechte na plechu asi 10 minut chladnout. Poté opatrně sloupněte z papíru. Podávejte s dipy podle chuti.
Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
18 x [11%]
Hospoda/hostinec
15 x [9%]
Pivnice
15 x [9%]
Vinárna
17 x [10%]
Kavárna
15 x [9%]
Čajovna
15 x [9%]
Bar
16 x [10%]
Bistro
18 x [11%]
Rychlé občerstvení
20 x [12%]
Cukrárna
15 x [9%]

Celkem hlasovalo : 164

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru