„Lásku také nejde pitvat a víme, že existuje,“ říká Milan Schirlo

Terapeut Milan Schirlo se specializuje na tradiční čínskou medicínu a předává dál nasbírané zkušenosti. Sám se přesvědčil, že příběhy z cest za uzdravením fungují mnohem lépe než odborné poučky, je v nich totiž živoucí moudrost. Vychází z prastarého učení, které nahlíží na vznik nemocí holisticky, tedy zohledňuje všechny aspekty člověka, které souvisí s jeho životem. Studoval všechny dostupné školy u nás i v zahraničí, několikrát navštívil i Čínu. Má pravděpodobně nejkomplexnější knihovnu čínské medicíny u nás, ze které čerpá a když k tomu přidáte ještě dokonalou znalost účinků léčivých rostlin, dietetiky, akupunktury a 20 let terapeutické praxe, nemáte obavy se svěřit do jeho péče.

Tradiční čínská medicína má své zákonitosti, pravidla, podle kterých hledá individuální řešení v širších souvislostech pro každého konkrétního člověka. „Všechny složité věci si musím nastudovat v literatuře a najít možnosti. Je to vždycky taková detektivka. Je to systém, který je tady tisíce roků, dělá přesně diagnostiku, snaží se najít obraz a zjistit příčinu problému, kterou pak léčí. Nenašel jsem jiný takto bohatý systém, tak dobře provázaný, promyšlený a systematický,“ vysvětluje Milan Schirlo proč ho toto prastaré učení o zdraví před léty uchvátilo.

Západní medicína chápe tělo spíše jako soubor orgánů, které se vzájemně ovlivňují, používá jiné termíny, a to někdy vede ve vědeckých kruzích k nedorozumění... „Vím, že něco jako čchi existuje, i když ji není možné vypreparovat, ale lásku také nejde pitvat a víme, že existuje,“ říká Milan Schirlo, který vám nikdy nic nebude vnucovat ani přikazovat, ale bude vám pouze doporučovat, co byste měli dělat.

Lenka Žáčková

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
476 x [15%]
Aperol spritz
280 x [9%]
Cuba Libre
297 x [9%]
Piňa Colada
280 x [9%]
Daiquiri
280 x [9%]
Margarita
384 x [12%]
Cosmopolitan
298 x [9%]
Mai-Tai
305 x [10%]
Whiskey sour
278 x [9%]
Pisco sour
286 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3164

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru