Evoluce myček Miele od prvního modelu po inteligentní systémy

V letošním roce slaví společnost Miele 125. výročí svého založení. Při této příležitosti přinášíme příběhy jednotlivých přístrojů. Tentokrát se zaměříme na mimořádně oblíbeného domácího pomocníka – myčku nádobí. Projděte se s námi po cestě, na níž se myčky nádobí transformovaly z luxusního zboží pro hrstku zákazníků v nezbytného pomocníka v domácnostech po celém světě. Od prvního modelu představeného v roce 1929, který vyžadoval ruční plnění vodou, až po dnešní špičkové přístroje řady G 7000 s automatickým dávkováním mycího prostředku, inteligentními senzory a připojením k aplikacím, se Miele neustále snaží překonávat očekávání svých zákazníků a nastavovat nové standardy v efektivitě, komfortu, udržitelnosti a designu. Vydejte se s námi na cestu revoluce v mytí nádobí, kterou Miele vedlo po celé generace, a dozvíte se, jak nové technologie a inovace mohou změnit svět jedné z nejběžnějších domácích činností.

Tak šel čas s myčkami Miele

Historie myček nádobí Miele se začala psát v roce 1929, kdy firma uvedla na trh první elektrickou myčku nádobí v Evropě. Přístroj se skládal z kulaté kovové vany se dvěma koši na nádobí a příbory. Automatické zásobování horkou vodou nebylo myslitelné, takže myčka musela být naplněna ručně. Oplachová voda byla rozstřikována na sklenice, talíře a příbory během několika minut pomocí elektricky poháněné vrtule. Zařízení však bylo poměrně drahé, a tak se širšího využití v domácnostech dočkal přístroj až v roce 1960, kdy Miele v Bielefeldu přešlo z výroby jízdních a motorových kol na sériovou výrobu plně automatických myček nádobí.

Od předmytí po sušení bylo vše řízeno automaticky ve třech mycích programech. V roce 1978 společnost Miele představila první myčku nádobí na světě s mikropočítačem a senzorovou elektronikou, která dále usnadnila provoz a současně výrazně snížila spotřebu vody a elektřiny. Dnes lze pomocí senzorů určit stupeň znečištění nádobí a tvrdost vody.

V roce 1987 následoval další milník: s patentovanou příborovou zásuvkou vzniká třetí úroveň mytí, kterou je možné od roku 2010 také nastavit na šířku a výšku. Díky funkci AutoOpen, kdy se myčka po ukončení programu automaticky otevře, se optimalizuje také sušení. V roce 2013 byly na trh uvedeny také plně vestavné modely s funkcí Knock2open, kdy se myčka nádobí otevře po mírném poklepání. Design plně integrované kuchyně tak není ničím narušen.

Na jednom z prvních míst bylo vždy efektivní šetření vodou a elektrickou energií, aniž by se jakkoliv snížila pověstná kvalita mytí Miele.

Čím vás nadchne nejnovější řada G 7000?

Kvalita, pohodlí, moderní technologie, úspora vody a elektrické energie a nadčasový design – to je v kostce charakteristika nejnovější řady myček Miele G 7000. To, o čem mohly předchozí generace jen snít, se stalo skutečností, ať už jde o intuitivní barevný displej M Touch, mimořádný komfort při vkládání nádobí, ovládání pomocí smartphonu, nebo dokonce bezkonkurenční automatické dávkování AutoDos s integrovaným PowerDiskem. Všechny modely G 7000 s funkcí AutoDos lze ovládat pomocí mobilní aplikace a chytrého telefonu či tabletu, například s pohodlnou funkcí kalendáře pro správu naprogramovaných časů spuštění (AutoStart).

Nová sklopná multifunkční 3D zásuvka nabízí ještě větší pohodlí a flexibilitu nejen při vkládání příborů, ale i dalších drobných předmětů, jako jsou šálky na espresso. Koše disponují sklopnými hroty, stejně jako dalšími držáky a silikonovými podložkami pro bezpečné umístění nejrůznějších druhů nádobí.

Úspory především

Kromě účinnosti spotřeby elektrické energie využívají některé programy pouze 6 litrů vody na cyklus, což je podstatně méně než při mytí ve dřezu. V případě, že potřebujete umýt jen pár kusů nádobí, jistě uvítáte adaptivní spotřebu, díky níž se myčka inteligentně přizpůsobí velikosti náplně. Myčky řady G 7000 navíc poskytují přesné údaje o spotřebě po každém mytí.

Není bez zajímavosti, že Miele je jednou z pouhých 3 značek oceněných Which Best Buy i Which Eco Buy. Ani jedna myčka nádobí dostupná v nabídce Miele řady G 7000 totiž není hodnocena nižší známkou energetické účinnosti než B, navíc většina z nich spadá do kategorie A, což je nejvyšší akreditace v rámci aktualizovaného systému hodnocení.

Speciální nabídka ke 125. výročí založení Miele

Protože Miele slaví letos 125. výročí svého založení, přichystalo si pro své zákazníky spoustu dárků. Nejinak tomu je i v případě myček. K modelům Gala získají 125 týdnů prodloužené záruky navíc, k modelům Edition třeba voucher na 6 x PowerDisk a Care Set.

Důležitá data spojená s myčkami Miele

1929

Miele představuje první elektrickou myčku v Evropě

1960

Na trh je uvedena první plně automatická myčka nádobí s předním plněním a otočným ostřikovacím ramenem

1967

Přichází plně automatický vestavný přístroj se třemi otočnými rameny s dvojitým rozprašováním a automatickým programem regenerace změkčovače

1978

Miele představuje první myčku nádobí na světě s mikropočítačem a elektronickými senzory

1987

Myčka nádobí dostává patentovanou zásuvku na příbory jako třetí mycí úroveň

2001

Ke slovu se dostává senzorické měření tvrdosti vody a stupně znečištění

2004

Miele jako první výrobce nabízí myčky nádobí se zásobníkem na sůl ve dveřích přístroje

2005

Zákazníky nadchnou první modely s dotykovým ovládáním pro snadnější použití a rozmanitost programů („Navitronic Touch Control“)

2007

Myčky nádobí jsou vybaveny elektronickým profesionálním čerpadlem pro různý tlak mytí a střídavou mycí technologii

2008

Spotřeba vody a elektrické energie se výrazně snížila: od 8 litrů vody (automatický program) a 0,6 kWh elektřiny (s připojením na teplou vodu)

2010

Generace 5000 přichází s 3D zásuvkou na příbory, nastavitelnou do výšky a do stran, vnitřním LED osvětlením („BrilliantLight“) či automatickým otevíráním dveří pro optimalizaci sušení („AutoOpen“)

2013

„Generace 6000“ nabízí např. otevírání dveří bez úchytek „Knock2open“, spotřebu vody od 6,5 litru, indikaci spotřeby „EcoFeedback“ nebo FlexiTimer s funkcí EcoStart

2016

Nová řada G 6000 EcoFlex přináší nejlepší třídu mytí A za pouhých 58 minut, energetickou účinnost A +++ mínus 20 %, ještě flexibilnější koše a příborovou zásuvku

2018

Řada G 7000 umožňuje automatické dávkování mycího prostředku díky integrované jednotce PowerDisk s práškovým granulátem. Nové myčky nádobí lze navíc ovládat a programovat prostřednictvím mobilní aplikace. Další flexibilitu v koších zajišťuje nová zásuvka 3D MultiFlex: spodní část pravého bočního panelu obsahuje nejen místo na příbory, ale i malé nádobí jako šálky na espresso.

2019

Miele vyrábí 20miliontou myčku nádobí v závodě v Bielefeldu

www.miele.cz  #MamMiele

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
372 x [13%]
Aperol spritz
262 x [9%]
Cuba Libre
275 x [10%]
Piňa Colada
261 x [9%]
Daiquiri
264 x [9%]
Margarita
363 x [13%]
Cosmopolitan
280 x [10%]
Mai-Tai
288 x [10%]
Whiskey sour
259 x [9%]
Pisco sour
270 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2894

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru