Nové ručníky a toaletní papíry Tork Natural colour jsou z z recyklovaných vláken

Kvalita má novou barvu. Tork, značka Essity, představuje nové produkty řady Tork Natural colour – měkké a savé ručníky a toaletní papír ze 100 % z recyklovaných vláken. Kvalita a udržitelnost se již vzájemně nevylučují; výrobky Tork Natural colour pro toalety a umývárny poskytují komfort hostům a zároveň zlepšují udržitelnost v hygieně.

Používali jste někdy obyčejné hnědé papírové ručníky nebo toaletní papír? V minulosti nebyly u hostů, zaměstnanců a dalších koncových uživatelů příliš oblíbené, protože nejsou příliš savé, jsou drsné k pokožce a mohou působit nekvalitně. To se však mění. Značka Tork – lídr v oblasti inovací, ukazuje, že udržitelnost a kvalita se již vzájemně nevylučují. U nové řady výrobků Tork Natural colour odborníci na profesionální hygienu proměnili drsné v měkké, dali vysoké kvalitě novou barvu a vytvořili měkké a savé ručníky na ruce a toaletní papír vyrobený ze 100 z % recyklovaných vláken. Řada Tork Natural colour pro toalety a umývárny je dalším krokem k cirkulárnímu hospodářství – a zároveň reaguje na změny na trhu s papírem.

Inovace: Měkké a udržitelné výrobky pro toalety a umývárny

Značka Tork již mnoho let používá pro své výrobky vysoce kvalitní recyklované materiály. Ale: „Recyklovaná vlákna z kvalitnějších a světlejších materiálů, jako je kancelářský papír a noviny, se stala vzácným zdrojem. Vzhledem k tomu, že stále více lidí pracuje z domova a podniky přecházejí provoz bez papíru, je nabídka recyklovaného papíru menší," říká Tomas Gandemo, globální manažer pro inovace značky Tork. „Museli jsme najít alternativní zdroje vláken pro výrobky z recyklovaných materiálů." S rozmachem elektronického obchodování totiž vzrostla po celém světě nabídka použitých kartonových krabic. Společnost Tork proto přešla na využívání těchto recyklovaných krabic.

Toaletní papír a ručníky z řady výrobků Tork Natural colour jsou měkké a mají stejnou kvalitu jako podobné výrobky Tork Advanced. „Zákazníci již nemusí volit mezi udržitelností a výkonem. Řada produktů Tork Natural colour je skvělou volbou pro zákazníky, kteří chtějí dát najevo svůj závazek k ochraně životního prostředí a zároveň si zachovat stejně vysokou kvalitu výrobků Tork," říká Wojciech Nizio, Regional Brand Activation Manager značky Tork. „Je to možná malý krok k udržitelnosti, ale spousta malých změn v součtu přinese velký posun," zdůrazňuje.

Všechny výrobky Tork Natural colour jsou navíc kompatibilní se službou Tork PaperCircle – první službou recyklace papírových ručníků na světě. Tato inovativní služba umožňuje podnikům snadno se zapojit do cirkulárního hospodářství a sbírat a recyklovat použité papírové ručníky na nové papírové výrobky, čímž se z odpadu stává zdroj. Tork PaperCircle vám pomůže splnit vaše cíle v oblasti udržitelnosti tím, že sníží množství odpadu až o 20 %[1] a sníží emise uhlíku u papírových ručníků nejméně o 40 %[2].

Pracovníci v kancelářích a návštěvníci restaurací oceňují udržitelné výrobky

Vysoce kvalitní ručníky a toaletní papír ve světle hnědé barvě představují jednoduchý způsob, jak zaměstnancům, hostům a návštěvníkům ukázat, že udržitelnost je prioritou – a že se facility management aktivně podílí na přechodu k udržitelnější a cirkulární společnosti. Uživatelský průzkum[3] ukázal, že 83 % kancelářských pracovníků a návštěvníků restaurací souhlasí s tím, že nabídka papírových ručníků v přírodní barvě vyrobených ze 100 % z recyklovaných materiálů je pro restauraci dobrým způsobem, jak ukázat svůj závazek k ochraně životního prostředí. Myšlenka recyklace výrobků na jedno použití, jako jsou kartony na výrobu papírových ručníků, se líbí 87 % respondentů. A také 85 % kancelářských pracovníků je ochotno používat v kanceláři toaletní papír v přírodní barvě – pokud bude mít stejnou kvalitu jako ten, na který jsou zvyklí.

Nové papírové produkty Tork jsou vyrobeny ze 100 % z recyklovaných vláken. 30-50 % z nich pochází z použitých kartonů z vlnité lepenky, například z přepravních kartonů. Zbývající část pochází z jiných zdrojů recyklovaných vláken, například z tříděného kancelářského papíru. Všechny výrobky mají certifikát FSC® a certifikát EU Ecolabel.

Zlepšování výkonnosti podniku prostřednictvím udržitelného řízení hygieny je základem značky Tork. „Proto bude v příštích letech uvedeno na trh více vysoce kvalitních výrobků v přírodních barvách," říká Tomas Gandemo.

Všechny náplně Tork Natural colour lze používat se stávajícími dávkovacími systémy Tork.

Zahrnuty jsou tyto výrobky pro umývárny:

- Tork Matic® papírové ručníky v roli natural

- Tork Xpress® jemné papírové ručníky na ruce Multifold natural

- Tork Mid-Size bezdutinkový toaletní papír natural

- Tork Mini Jumbo toaletní papír natural

Kompletní sortiment je k dispozici k objednání od ledna.



[1] Založeno na výsledcích od pilotních zákazníků Tork PaperCircle® v Německu a Nizozemí.

[2] Na základě posouzení životního cyklu pro Evropu, v němž byly zohledněny procesy, kterým bylo zabráněno, provedeného společností Essity a ověřeného IVL, Švédským institutem pro výzkum životního prostředí. Ltd, 2017

[3] Uživatelský průzkum provedený ve Velké Británii, Německu a Francii mezi kancelářskými pracovníky a návštěvníky restaurací v dubnu 2022.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
372 x [13%]
Aperol spritz
262 x [9%]
Cuba Libre
275 x [10%]
Piňa Colada
261 x [9%]
Daiquiri
264 x [9%]
Margarita
363 x [13%]
Cosmopolitan
280 x [10%]
Mai-Tai
288 x [10%]
Whiskey sour
259 x [9%]
Pisco sour
270 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2894

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru