Začátek i konec postní doby ohlásí kapitán letadla, poutníci mohou odbavit láhev svaté vody

Se začátkem ramadánu společnost Emirates připravila pro své pasažéry řadu speciálních služeb, které potěší zejména cestující dodržující postní čas během ramadánu. Tato iniciativa zahrnuje distribuci tisíců iftarových krabiček s jídlem na palubě letadel i u nástupních bran, promítání pořadů s tematickým obsahem i oblíbených televizních pořadů v systému ice i nabídku tradičních ramadánových pokrmů v palubních salóncích.

Ramadánové občerstvení v salóncích

V salóncích Emirates na Mezinárodním letišti v Dubaji budou během ramadánu dostupné tradiční arabské sladkosti, datle a káva. Cestující ve First a Business Class si budou moci vychutnat výběr teplých a studených arabských mezze, čočkovou polévku, hlavní jídla jako arabský míchaný gril s omáčkou tahini, kuřecí pilaf s dakousem a raitou a dezerty jako kunefe s pistáciovým krémem, tradiční arabský vrstvený dezert z tenkých nudlí v sirupu, krupicový koláč basboussa se šafránem, smažené lívancové taštičky kathayef ashta s náplní, či zmrzlinu s příchutí arabské kávy a datlí nebo baklavu spolu s řadou dalších typických arabských sladkostí. Salónky Emirates jsou také vybaveny vyhrazenými modlitebnami a zařízením na očistu, aby poskytly klidné prostředí pro bohoslužby.

Iftarové boxy Emirates u nástupních bran

Pro postící se zákazníky jsou u vybraných nástupních bran společnosti Emirates v době iftaru (přerušení půstu) k dispozici bezplatné iftarové krabičky, které obsahují vodu, nápoj z podmáslí laban, banán a datle.

Oznámení kapitána o čase iftaru

Společnost Emirates používá jedinečný nástroj pro výpočet správného času imsaku (času zahájení půstu) a iftaru (času ukončení půstu) během letu na základě času východu a západu slunce v dané lokalitě, kde let probíhá, s využitím zeměpisné délky, šířky a výšky letadla. Po západu slunce budou cestující oficiálně informováni kapitánem o čase iftaru.

Ramadánové krabičky s jídlem na palubě letadla Emirates

Od 11. března budou na vybraných destinacích zákazníkům nabízeny speciální ramadánové krabičky s jídlem ve všech palubních třídách. Jídlo iftar se bude podávat v krabičkách zdobených výraznými geometrickými vzory, které představují bohaté kulturní dědictví tkalců Al Sadu v emirátech, a odráží komunitní aspekt svatého měsíce. Krabičky obsahují lehká jídla od humusu se špenátem a arabským chlebem po tabbouleh (petrželový salát s bulgurem) a lilkový baba ghanoush, sendviče s kuřecím masem se zaatarem s majonézou z nakládaného česneku a sladké pochoutky jako mandle v čokoládě, klasickou baklavu, či baklavu s piniovými oříšky a oříšky kešu, datle a osvěžující laban. Tyto ramadánové boxy budou podávány jako doplněk k běžnému teplému jídlu.

Podpora poutníků při svaté pouti Umru

Ramadánové boxy se budou rovněž podávat na letech určených pro skupiny cestujících na Umru (pouť) do Džiddy a Medíny. Ti mají rovněž nárok na odbavení jedné lahve islámské svaté vody „ZAMZAM“ o obsahu až 5 litrů na osobu na mezinárodním letišti v Dubaji (DXB) a na různých letištích v Království Saúdské Arábie.

Obsah ramadánu a populární seriály na ice

Během svatého měsíce bude na palubním sytému ice Emirates k dispozici speciální obsah, včetně oblíbených seriálů a pořadů v arabštině, urdštině a hindi, a také Svatý Korán. ice rovněž nabízí přes 6500 kanálů zábavy, včetně 550 kanálů arabských filmů a televizních pořadů a 450 kanálů arabské hudby a podcastů.

Školení o ramadánu pro zaměstnance společnosti Emirates

Palubní personál i pozemní týmy společnosti Emirates podstoupili speciální školení zaměřené na posílení povědomí o svatém měsíci, porozumění kulturním aspektům během tohoto období a také k rozpoznání specifických praktik prováděných muslimy. Cílem je připravit zaměstnance na poskytování služeb co nejvyšší možné úrovně.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
476 x [15%]
Aperol spritz
280 x [9%]
Cuba Libre
297 x [9%]
Piňa Colada
280 x [9%]
Daiquiri
280 x [9%]
Margarita
384 x [12%]
Cosmopolitan
298 x [9%]
Mai-Tai
305 x [10%]
Whiskey sour
278 x [9%]
Pisco sour
286 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3164

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru