Originální květináč udělá dvojnásobnou radost

Jak nejlépe přivítat příchod jara? Třeba dekorací v podobě květináče s čerstvými bylinkami! Když květináč natřete tabulovou barvou Balakryl, můžete si ho vlastnoručně pomocí křídy ozdobit či popsat. Nebo na něj napsat milý vzkaz a obdarovat jím své blízké, kteří mohou dát průchod vlastní kreativitě. Pak jim jeden rozhodně stačit nebude! Do jednoho na jaře zasejte osení a pokreslete ho velikonočními motivy. Do dalšího zasaďte narcis, hyacint či petrklíč a originální dárek se vzkazem je na světě. Zbývající květináče použijte na bylinky. Díky tomu, že si je můžete křídou popsat, už při vaření rostliny omylem nezaměníte.

Kouzlení s tabulovou barvou

Jak proměnit obyčejný květináč v popisovatelný? Budete na to potřebovat rukavice, krycí pásku, plochý štětec (vel. 1″ a 1,5″), bílý univerzální krycí nátěr Balakryl UNI a Balakryl Tabulovou barvu. Pod vyvýšený okraj květináče nejprve nalepte krycí pásku. Bílou barvu důkladně rozmíchejte a okraj natřete pomocí úzkého štětce, a to ve 2 vrstvách s odstupem 4 hodin. Tento univerzální vodou ředitelný nátěr se snadno aplikuje, výborně kryje, rychle schne a odolá povětrnostním vlivům. Je vhodný do interiéru i exteriéru.

Jakmile obě vrstvy zaschnou, pásku opatrně sloupněte a připravte si tabulovou barvu v černém odstínu. Nátěr opět opatrně rozmíchejte, aby v něm nevznikly vzduchové bubliny. Poté natřete zbylou část květináče. První vrstvu nechte zaschnout asi 2 hodiny a následně aplikujte druhou vrstvu.

NÁŠ TIP: Balakryl Tabulová barva je vodou ředitelná. Díky tomu se snadno roztírá, nezapáchá, rychle schne a vytvoří krásně hladký a matný vzhled. Nátěr je určen pro vnitřní i venkovní použití na různé druhy povrchů včetně školních tabulí a pingpongových stolů. Má také atest na dětské hračky a pro styk s potravinami. Vyrábí se v černém a zeleném odstínu.

Od natírání k zahradničení

Až všechny vrstvy nátěru zaschnou, přesuňte se do zahrádky a do květináče zasejte nebo přesaďte rostliny dle vlastního výběru. Na závěr můžete květináč ozdobit jutovou stuhou. A druhý den ho už můžete popsat nebo pokreslit. Tabulová barva je totiž popisovatelná po 24 hodinách od aplikace. Křídu pak snadno setřete pomocí vlhkého hadříku nebo houbičky. Díky tomu můžete květináč přizpůsobit aktuální náladě, příležitosti i roční době.

Výhody vodou ředitelných barev

  1. Rychle schnou: Během dne zvládnete klidně i dva nátěry a ještě tentýž den je povrch suchý.
  2. Jednoduše se aplikují: Barvu pouze promícháte, neředíte a hned natíráte.
  3. Jsou bez zápachu: Při aplikaci ani po ní barvy nezapáchají.
  4. Jsou zdravotně nezávadné: Mají atesty na dětské hračky a pro styk s potravinami za sucha.
  5. Jsou trvanlivé: Odolávají popraskání vlivem tepelné roztažnosti podkladu v interiéru i exteriéru.
  6. Neškodí prostředí: Prázdné obaly je možné likvidovat jako běžný odpad.
  7. Nežloutnou: Nátěr nežloutne v tmavých prostorech ani na radiátorech.
  8. Jsou bezpečné: Nevyžadují speciální skladování, nehrozí požár ani výbuch.
  9. Neničí pomůcky: Štětce po natírání jednoduše umyjete vodou a můžete je opakovaně použít.

Balakryl UNI je univerzální vodou ředitelná barva vhodná pro venkovní, ale i vnitřní použití. Lze s ní natírat dřevo, kovy (pozinkované plechy, hliník), beton, plasty a další. Vodou ředitelná, ekologická receptura umožňuje ukončit realizaci prací v rámci jednoho dne. Během aplikace ani po zaschnutí natíraný povrch nezapáchá. Balakryl UNI lze zakoupit v 18 již z výroby namíchaných odstínech, všechny varianty lze navíc natónovat do širokého spektra 20 tisíc barevných odstínů. Vydatnost barvy Balakryl UNI je asi 6–9 m2/kg na jednu vrstvu podle savosti podkladu. Balakryl UNI se prodává v baleních o hmotnosti 0,7 a 2,5 kg.

Tabulová barva Balakryl poskytuje účinnou ochranu materiálu a vytváří hladký, matný povrch, na který lze psát nebo kreslit pomocí běžné křídy. Mokrým hadrem nebo houbou pak jednoduše plochu otřete a tabule bude opět čistá. Tabulovou barvou se dá natřít stěna v dětském pokoji, dveře, skříň nebo třeba plechová vrata na zahradě. Je ekologická, zdravotně nezávadná a vhodná i pro nátěry dětského nábytku nebo hraček. Během aplikace ani po zaschnutí barva nezapáchá. Nátěr je zcela suchý po 4–6 hodinách, takže psát na svou novou tabuli můžete hned druhý den. Vydatnost Tabulové barvy Balakryl je 9–12 m2/kg v jedné vrstvě v závislosti na podkladu.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
370 x [13%]
Aperol spritz
261 x [9%]
Cuba Libre
272 x [9%]
Piňa Colada
260 x [9%]
Daiquiri
262 x [9%]
Margarita
361 x [13%]
Cosmopolitan
278 x [10%]
Mai-Tai
286 x [10%]
Whiskey sour
258 x [9%]
Pisco sour
269 x [9%]

Celkem hlasovalo : 2877

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru