Nahrávám...


Už v září můžete povečeřet v oblacích!

Vidět západ slunce z výšky, parádní gastronomie a trocha adrenalinu je zážitek, na který jen tak nezapomenete. Tři nezbytné pilíře stále oblíbenější atrakce, pro kterou se již vžil název Večeře v oblacích, nebo také Dinner in the Sky. A protože k dokonalosti nezapomenutelného hodování až padesát metrů nad zemí je třeba nádherné kulisy, není divu, že právě v Praze je tato akce tak mimořádně úspěšná.

Letos v září bude Večeře v oblacích probíhat hned ve třech víkendových termínech (první bude od 5. do 8. září, další budou následovat). Praha má z pohledu hostů i další velkou výhodu – při srovnání s ostatními evropskými metropolemi je tu Večeře v oblacích cenově nejvýhodnější. Jen pro představu - obědy stojí od 1740 korun, běžná večeře bude stát od 3120 korun, zatímco večeře při západu slunce vyjde na 3795 korun.

Nové menu připravil jeden z nejtalentovanějších portugalských kuchařů Manuel Lino, který je nyní šéfkuchařem ambiciózní pražské restaurace Gallery 44. A co mladý šéfkuchař, který má za sebou práci v prestižních tříhvězdových michelinských podnicích, do oblak připravil? Nejprve bude servírovat Dashi, slavný japonský vývar, který bude doplněn krevetou, pórkem a olivami. Bude následovat grilovaná mrkev s quinoou a dále hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem. Následuje dezert v podobě zmrzliny s balsamicem a s pusinkou z červené řepy. Menu je připraveno také ve vegetariánské verzi, kde krevetu nahradí feta sýr, zatímco místo steaku se bude podávat grilovaný lilek.

Večeře v oblacích přitahuje v posledních letech pozornost početné klientely gurmetů a milovníků zážitků. Pravidelným účastníkem Dinner in the Sky je třeba monacký princ Albert s chotí či dubajský princ, v Praze si výjimečnou atrakci vyzkoušel Karel Gott, manželé Gabriela a Petr Koukalovi, Aleš Háma a desítky dalších celebrit.

Stejně jako v minulých letech bude Večeře v oblacích umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na historické centrum města. Vhodné jsou termíny na samém sklonku léta, kdy je již stabilní počasí a nehrozí letní bouřky. Neboť špatné počasí je to jediné, co by mohlo romantický vjem pokazit.

A jak Večeře či oběd v oblacích prakticky probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři. K tomu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného vína.

Jedinečný zážitek Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jej už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách prague.dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP východočeská, která se zabývá velkoobchodem s potravinami.

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
114 x [14%]
Hovězímu
91 x [11%]
Vepřovému
69 x [8%]
Krůtímu
77 x [9%]
Jehněčímu
68 x [8%]
Sladkovodním rybám
80 x [10%]
Mořským rybám
90 x [11%]
Mořským plodům
83 x [10%]
Jinému druhu masa
75 x [9%]
Maso nejím
85 x [10%]

Celkem hlasovalo : 832

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru