Dopřejte si u táboráku jen ty nejlepší špekáčky!

Jaro je už v plném proudu a je tu také sezona grilování, táboráků a pikniků a k tomu potřebujete špekáčky, na kterých si pochutnáte! Ale jak podle čeho ho vybrat, jak na trhu objevit ten nejchutnější? Pokud chcete mít jistotu, že si opravdu pochutnáte a že špekáček bude skvělý i pro vaše děti, přečtěte si rady Martina Čejky, majitele a řezníka z tradičního Řeznictví Čejka.

Kvalita začíná uvnitř – dbejte na konzistenci a strukturu

Špičkový špekáček začíná s kvalitními surovinami. „Správný špekáček vyžaduje vepřové maso, hovězí maso a hřbetní sádlo, nikoli plstní, které je jemnější," zdůrazňuje Martin Čejka. Když si vybíráte, sledujte strukturu a konzistenci. Špekáček by měl být pružný, křehký a soudržný, s rovnoměrnou strukturou masa a bílými tukovými očky.

Dejte na první dojem – barva a vůně napoví více, než si myslíte

Světle růžová barva a nepravidelné kostky špeku jsou znaky opravdové kvality. „Před ohřátím by měl špekáček vonět lákavě a být příjemně slaný a kořeněný," dodává řezník. Během grilování sledujte jeho chování – poctivý kousek bez přidané mouky zůstane na klacku, nespadne a zůstane šťavnatý.

Sledujte obsah masa i dalších přísad

Hodnotný špekáček obsahuje minimálně 40 % masa a neobsahuje nežádoucí látky jako lepek nebo sóju. „Dbejte na to, aby produkt neobsahoval strojně oddělené maso a aby obsah tuku nepřesáhl 45 %," radí Čejka.

Vybírejte příště špekáčky s jistotou a užijte si perfektní chvilky u ohně s rodinou a přáteli!

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
18 x [11%]
Hospoda/hostinec
15 x [9%]
Pivnice
15 x [9%]
Vinárna
17 x [10%]
Kavárna
15 x [9%]
Čajovna
15 x [9%]
Bar
16 x [10%]
Bistro
18 x [11%]
Rychlé občerstvení
20 x [12%]
Cukrárna
15 x [9%]

Celkem hlasovalo : 164

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru