Dopřejte si u táboráku jen ty nejlepší špekáčky!

Jaro je už v plném proudu a je tu také sezona grilování, táboráků a pikniků a k tomu potřebujete špekáčky, na kterých si pochutnáte! Ale jak podle čeho ho vybrat, jak na trhu objevit ten nejchutnější? Pokud chcete mít jistotu, že si opravdu pochutnáte a že špekáček bude skvělý i pro vaše děti, přečtěte si rady Martina Čejky, majitele a řezníka z tradičního Řeznictví Čejka.

Kvalita začíná uvnitř – dbejte na konzistenci a strukturu

Špičkový špekáček začíná s kvalitními surovinami. „Správný špekáček vyžaduje vepřové maso, hovězí maso a hřbetní sádlo, nikoli plstní, které je jemnější," zdůrazňuje Martin Čejka. Když si vybíráte, sledujte strukturu a konzistenci. Špekáček by měl být pružný, křehký a soudržný, s rovnoměrnou strukturou masa a bílými tukovými očky.

Dejte na první dojem – barva a vůně napoví více, než si myslíte

Světle růžová barva a nepravidelné kostky špeku jsou znaky opravdové kvality. „Před ohřátím by měl špekáček vonět lákavě a být příjemně slaný a kořeněný," dodává řezník. Během grilování sledujte jeho chování – poctivý kousek bez přidané mouky zůstane na klacku, nespadne a zůstane šťavnatý.

Sledujte obsah masa i dalších přísad

Hodnotný špekáček obsahuje minimálně 40 % masa a neobsahuje nežádoucí látky jako lepek nebo sóju. „Dbejte na to, aby produkt neobsahoval strojně oddělené maso a aby obsah tuku nepřesáhl 45 %," radí Čejka.

Vybírejte příště špekáčky s jistotou a užijte si perfektní chvilky u ohně s rodinou a přáteli!

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
479 x [15%]
Aperol spritz
283 x [9%]
Cuba Libre
301 x [9%]
Piňa Colada
283 x [9%]
Daiquiri
283 x [9%]
Margarita
388 x [12%]
Cosmopolitan
302 x [9%]
Mai-Tai
308 x [10%]
Whiskey sour
281 x [9%]
Pisco sour
288 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3196

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru