Trendy sluneční brýle pro rok 2024: Značka Válle představuje i skládací brýle

Nové trendy sluneční brýle pro nadcházející jarní a letní sezónu vám pomohou lépe vidět, co bude na obzoru ve světě módy. A vzhledem k tomu, že sluneční střídáme častěji než brýle dioptrické, nabízí se pořídit si letos nové a nezůstávat pouze u jednoho modelu. Absolutní novinkou jsou pak skládací sluneční brýle, které se vám budou hodit především na cestách.

Nová značka Válle

Na český trh vstupuje nová značka slunečních brýlí VÁLLE. “Nová značka VÁLLE se chce prosadit nižší cenou a srovnatelnou kvalitou v porovnání s luxusními světovými značkami. Podobně jako značka Crullé jsou sluneční brýle Válle polarizované. Jsme přesvědčení, že čeští zákazníci si tuto novou značku oblíbí, protože nebudou muset volit mezi kvalitou a cenou,” konstatuje Petr Langer, manažer komunikace e-shopu Alensa pro Evropu. Společnost Alensa aktuálně provozuje víc jak 40 e-shopů s kontaktními čočkami, dioptrickými a slunečními brýlemi ve 31 zemích v Evropě a ve Spojených arabských emirátech. Brýle VÁLLE zakoupíte na e-shopu i v kamenných prodejnách už od 249 Kč pro děti a od 389 Kč pro dospělé a využijete je jak na dovolené u moře, tak při turistice v horách. Sluneční brýle jsou vybavené polarizačním filtrem, a proto budou nejen stylovým módním doplňkem, ale poskytnou i dostatečnou celoroční ochranu před slunečními paprsky, které mohou vašemu zraku uškodit.

Náš tip: Absolutním hitem jsou univerzální skládací brýle na cesty Válle Foldable Pack, které se prodávají za 429 Kč ve čtyřech barevných provedeních i v zrcadlové variantě na Alensa.cz. Pokud vás tyto sluneční brýle zaujaly, ale potřebujete do nich dioptrie, máte štěstí. Můžete u nich kliknout na možnost přidání dioptrických čoček.      

Hlavní trendy

Zatímco nové oblečení vám často vydrží několik sezón, doplňky jako boty či sluneční brýle fungují na sezónním základě. Ten letošní utváří trendy, mezi které patří inspirace 90. léty s nostalgickými rámečky a retro siluetou, ale i nevšední tvary. In jsou tak oversized brýle, které poskytují dostatečné pokrytí vašich očí a jsou k dispozici v různých barvách i vzorech, což jim dodává na individuální přitažlivosti. “Při výběru slunečních brýlí je důležité nejen sledovat trendy, ale také zvážit, co vám sluší a je pro vás pohodlné, a nezapomínat na kvalitní ochranu proti UV záření. Sluneční brýle se 100% UV ochranou jsou jediné, které byste si měli kupovat. Řídit se přitom můžete hodnotami od 0 do 4. Ty vyjadřují propustnost světla a určují světelné podmínky, pro něž jsou brýle vhodné. Na jarní sluníčko stačí kategorie 2, v létě je vhodnější 3. stupeň. Naproti tomu stupeň ochrany 4 je vhodný na hory, ale nikoli na řízení,” radí optometristka Kristýna Štěbetáková z Alensa.cz, specializovaného on-line prodejce slunečních brýlí a kontaktních čoček. 

Pánské brýle

Ať už to bylo podpořeno návratem Top Gunu na velké plátno nebo ne, letecké obroučky se pro rok 2024 vrátily na výsluní. Delší dobu tak byly klasické obroučky přehlížené kvůli méně okázalým designům, ale obnovená touha po stylových brýlích volá po modernější interpretaci. “Díky unisex vzhledu se letecké rámy hodí téměř ke každému obličeji a jsou vyrobeny z různých materiálů, aby vyhovovaly různým preferencím,” vysvětluje optometristka Kristýna Štěbetáková z Alanesa.cz U mužů vedou také sportovní brýle, které nemusí být vždy nutně jen černé barvy. Jsou však praktické díky své lehké konstrukci, odolnému materiálu i aerodynamickému tvaru.

Široký výběr slunečních brýlí, ale také dioptrických nebo kontaktních čoček naleznete na www.alensa.cz nebo v Optikách Alensa - Lazarská 8, Praha nebo Masarykova 32, Brno.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
474 x [15%]
Aperol spritz
277 x [9%]
Cuba Libre
293 x [9%]
Piňa Colada
278 x [9%]
Daiquiri
278 x [9%]
Margarita
380 x [12%]
Cosmopolitan
295 x [9%]
Mai-Tai
303 x [10%]
Whiskey sour
274 x [9%]
Pisco sour
284 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3136

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru