Udržitelná výbava pro vaše mazlíčky: obojek a vodítko ze sójových vláken, miska z kukuřice!

Udržitelná výbava pro vaše domácí mazlíčky je téma, které se stává v době rostoucího povědomí o ochraně životního prostředí stále důležitějším. Proto když vybíráte výbavu pro psa či kočku, je dobré myslet na to, jaké produkty kupujete a jaký mají dopad na naši planetu. Zde jsou některé tipy na udržitelné nezbytnosti i jejich údržbu.

Recyklované obojky a vodítka

Patříte-li mezi majitele psů, kteří pro své mazlíčky hledají stylové obojky i vodítka, ale zároveň kladou důraz na ekologicky šetrné produkty, pak není nic jednoduššího než se poohlédnout po výbavě z recyklovaných materiálů. Mezi inovativní materiály patří například sójová vlákna, konopí, bambus, ale také recyklované plastové lahve či zpracované staré automobilové bezpečnostní pásy.

Udržitelné misky

Misky na krmivo a vodu z nerezové oceli, keramiky nebo bambusu jsou dobrou volbou, protože jsou dlouhodobě odolné a udržitelné. Uvědomujeme si, že žít zcela ekologicky je velmi náročné a často i nákladné. Být 100% bio a eko je téměř nemožné, ale proč neodlehčit našemu prostředí alespoň tam, kde to jde a navíc jednoduše. Naše nová miska Marp je kukuřičný výrobek, který je biologicky zcela rozložitelný. Důležité je, že neobsahuje BPA plasty a další chemikálie, čímž se krmení našich mazlíčků stává nejen ekologičtějším, ale i zdravějším,” upozorňuje odborník na krmiva Martin Pučálka a dodává, abyste se vyvarovali zejména plastovým miskám, které mohou obsahovat škodlivé chemikálie a špatně se pak recyklují.

 

Ekologické hračky

Preferujte hračky pro vaše mazlíčky vyrobené z přírodních materiálů, jako jsou kaučuk, bavlna nebo recyklované plasty? Existují dokonce i hračky, které jsou kompostovatelné. Pokud tedy máte psa, který rád a často hračky žvýká, dopřejte mu určitě bezpečné žvýkání. “Vyberte například Eco friendly hračky vyráběné z netoxické TRP pěny, které během žvýkání zvířete neuvolňují do těla nebezpečné toxické látky a ftaláty,” varuje Martin Pučálka z Krmiva Pučálka.

Biologicky rozložitelné sáčky na exkrementy

Abyste snížili množství plastu, který končí na skládkách nebo v oceánech, můžete naši planetu podpořit i tím, že zvolíte na psí exkrementy sáčky vyrobené z materiálů, které se dají biologicky rozložit. “Naše ekologické sáčky Aminela jsou díky svému unikátnímu složení zcela rozložitelné, přesto jsou pevné a plně nahrazují klasické sáčky igelitové. Ačkoli se sáčky po nějakém čase rozloží, nedoporučujeme je dávat s exkrementy do domácího kompostu z hygienických důvodů,” radí Martin Pučálka z rodinné firmy Krmiva Pučálka.

Postele a pelíšky

Existují pelíšky a deky pro psy, které jsou vyrobené z recyklovaného polyesteru nebo jiných recyklovaných materiálů. Hledejte proto produkty z obnovitelných materiálů, jako je organická bavlna, bambusové vlákno, recyklovaný polyester nebo konopí. Udržitelnost podpoří také delší životnost výrobků, takže je dobré zajistit pravidelnou údržbu pelíšků a textilu, který využíváte pro své čtyřnohé zvířecí přátele.

Péče a hygiena

Vyhledejte produkty pro péči o psa, ale i jejich výbavu, které jsou vyrobené z přírodních složek a baleny v recyklovatelných nebo kompostovatelných obalech. Ať už se jedná o šampony, nebo čističe zápachu a moči, měly by být přípravky zdravotně nezávadné.

Při nákupu udržitelné výbavy pro psy je důležité dělat vědomé rozhodnutí. Vyhledávejte produkty zejména od českých společností, které jsou transparentní ohledně svých výrobků a podporují ekologickou odpovědnost. Tím, že se zaměříte na udržitelnost, nejen že pomůžete chránit planetu, ale zároveň zajistíte bezpečí a pohodlí vašeho psa.

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
478 x [15%]
Aperol spritz
282 x [9%]
Cuba Libre
299 x [9%]
Piňa Colada
282 x [9%]
Daiquiri
282 x [9%]
Margarita
386 x [12%]
Cosmopolitan
300 x [9%]
Mai-Tai
306 x [10%]
Whiskey sour
279 x [9%]
Pisco sour
287 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3181

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru