Nahrávám...

Domů Sport

F3 v Maďarsku: Sauber Junior Team by Charouz bez bodu

Pro nováčky Sauber Junior Team by Charouz v seriálu FIA Formula 3 to byl v Maďarsku pořádně těžký víkend. Proměnlivé počasí, technické problémy a ne úplně dokonalé hospodaření s pneumatikami znamená, že na rozdíl od předešlého podniku v Silverstone, si stáj z Hungaroringu body neodváží.

Po sobotním hlavním závodě bylo jasné, že ani jeden z trojice jezdců zřejmě na elitní desítku nedosáhne ani v nedělním sprintu. Karty byly zkrátka rozdány tak, že by se musel stát malý sportovní zázrak, aby se Fabio Scherer, Lirim Zendeli nebo Raoul Hyman dostali na bodované příčky.

A i když se občas zázraky dějí, tentokrát k němu bylo z pohledu juniorů Sauberu poměrně daleko. Nijak tomu nepomohl ani fakt, že piloti v neděli tvrdě bojovali nejen se soupeři, ale také s velkým opotřebením pneumatik. K tomu samozřejmě přispělo i horké počasí.

Scherer odstartoval z patnáctého místa a po solidní jízdě se dokázal dostat na konečnou třináctou příčku. Jedním z největších „skokanů" se stal Zendeli, když se z devětadvacáté pozice na startovním roštu zaviněné problémy s motorem ze sobotního závodu „prokousal" až na konec druhé desítky. Nejhůře z jezdců české stáje na tom byl nakonec Hyman, který obsadil pětadvacáté místo. Další díl šampionátu se koná na belgickém Circuit de Spa-Francorchamps od 30. srpna do 1. září.

Majitel Charouz Racing System, Antonín Charouz, řekl: „Pro všechny naše piloty to byl náročný víkend, všichni museli překonávat řadu výzev. Jsem rád, že v neděli ukázali, že závodit dokážou, ale rozhodně je třeba více pracovat, abychom odstranili drobné problémy, které nás trápí. Zejména je třeba zapracovat na kvalifikacích.“

Manažer týmu Jamie Dye uvedl: „Během víkendu jsme zkoušeli několik věcí s tím, že se posuneme kupředu. Bohužel se to nepovedlo i proto, že jsme se několikrát zasekli za pomalejšími vozy a na Hungaroringu jsou možnosti k předjíždění velmi omezené. Lirim udělal slušný pokrok směrem kupředu, dobré tempo drželi i Raoul a Fabio. Všichni ale v posledních kolech doplatili na špatné hospodaření s pneumatikami.“

Lirim Zendeli tvrdil: „Když začínáte vzadu, je strašně těžké dostávat se dopředu. Pár aut jsem předjel, dojel jsem hlavní skupinu, ale tam jsem se zasekl. Myslím, že jsem nakonec odvedl docela dobrou práci. Strategii jsem zvolil tak, abych alespoň trochu šetřil pneumatiky, ale vím, že v tomto ohledu se musím ještě hodně učit.“

Fabio Scherer vysvětlil: „Cítil jsem, že pokud jde o rychlost, byl to jeden z mých lepších závodů, ale opravdu jsme doplatili na problémy s pneumatikami. Už po dvou kolech jsem měl trable a pak se strašně těžko závodí. Alespoň, že jsem dojel do cíle a udělal pár míst. Doufejme, že do příště najdeme způsob, jak situaci zlepšit.“

Raoul Hyman řekl: „Start se mi docela povedl a udělal jsem několik pozic. Tempo jsem měl docela dobré, mohl jsem se měřit s ostatními, ale brzy jsem začal ztrácet přilnavost a musel jsem začít šetřit gumy. Postupem času se to ještě zhoršovalo a nakonec jsem o levou pneumatiku přišel úplně. Mohl jsem pak dělat jen velmi málo.“

Foto: Sauber Junior Team by Charouz

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
114 x [14%]
Hovězímu
91 x [11%]
Vepřovému
69 x [8%]
Krůtímu
77 x [9%]
Jehněčímu
68 x [8%]
Sladkovodním rybám
80 x [10%]
Mořským rybám
90 x [11%]
Mořským plodům
83 x [10%]
Jinému druhu masa
75 x [9%]
Maso nejím
85 x [10%]

Celkem hlasovalo : 832

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru