Kolekce šperků „Bloom“ Hanuše Lamra je oslavou jara

Umělec, designér a tvůrce osobitých šperků Hanuš Lamr představuje svou nejnovější kolekci s názvem Bloom, která představuje krásu a rozmanitost jarní přírody. Inspirací se pro Bloom staly jarní rostliny, napučené pupeny i odkvetlé květy, které Hanuš převedl do podoby jedinečných stříbrných i zlatých šperků zdobených drahými kameny. Z nich se pak jako mávnutím kouzelného proutku stávají zástupci hmyzí říše v lehce abstraktním podání. Kolekce je odvážnou oslavou jara i proměnlivosti přírody, kde každý kus odráží unikátní spojení organických forem a umělecko-řemeslné dovednosti. V kolekci se realita rafinovaně snoubí s fantazií a každý šperk představuje unikátní příběh. Šperky z Bloom nejsou pouhým popisem skutečnosti, ale spíše evokací hravosti a surreality. Přijměte pozvání do světa, v němž splyne příroda s fantazií do jednoho organického celku.

Hanuš Lamr je absolventem Ateliéru sochařství kovu a šperku pod vedením V. K. Nováka na pražské VŠUP. Absolvoval profesní stáže v Izraeli a v Německu, v současnosti žije a tvoří v Praze. Jeho dílo je zastoupeno v mnoha sbírkách soukromých sběratelů i kulturních institucí, např. v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze. V roce 2011 byl osloven Ministerstvem zahraničních věcí ČR a vytvořil speciální brož pro Madeleine Albright. V roce 2014 představil Lamr svou práci na prestižním veletrhu luxusních šperků a hodinářství Inhorgenta v Mnichově.

„Kolekce Bloom je pro mě ztělesněním jarního rozkvětu. Chtěl jsem zachytit nespoutanou energii a hravost, kterou příroda v tomto období vyzařuje,“ říká Hanuš Lamr. „Pracoval jsem s motivy, jako jsou napučené pupeny, rozříznuté květy ibišků nebo stylizovaní brouci či můrky, abych vytvořil šperky, které jsou surreálné, ale zároveň svěží a blízké hře a fantazii,“ dodává.

V kolekci Bloom se nenuceně prolíná svět rostlin a hmyzí říše. Stříbrné části tvořené polovinami třešňových nebo švestkových pecek připomínají krovky brouků, zatímco odkvétající ibiškový květ odkazuje k drobounkým, křehkým můrám. V kolekci Bloom najdete náhrdelníky, přívěsky, prsteny, náušnice, náramky i brože. Jedním z použitých polodrahokamů je mléčně modrý chalcedon, dokonale dokreslující jarní atmosféru.  Šperky Hanuše Lamra jsou vyráběny ručně podle tradičních řemeslných postupů a jako takové jsou jedinečným uměleckým skvostem. Právě to z nich činí nejen prvotřídní designové artefakty, ale také cenné investice.

V rámci představení nové kolekce vznikla série image i produktových snímků, kterou nafotila uznávaná fotografka Andrea Thiel Lhotáková. Hlavní modelkou této řady se stala Pavla Vacková, pravá umělcova ruka v jeho osobitém malostranském ateliéru. Fotografie z této série, nabízející pohled na šperky jako na krajinu lidského těla, budou postupně uveřejňovány na sociálních sítích a webových stránkách Hanuše Lamra.

Šperky (nejen) z kolekce Bloom si můžete pořídit na e-shopu, nebo se domluvit na individuální konzultaci přímo v ateliéru Hanuše Lamra.

Další informace najdete na:

http://www.hanuslamr-shop.cz/
https://www.hanuslamr.com/
FCB: Hanuš Lamr
IG: hanus_lamr_sperky
#hanuslamr
#authenticity

 

Audioknihy: Černé léto

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
479 x [15%]
Aperol spritz
283 x [9%]
Cuba Libre
301 x [9%]
Piňa Colada
283 x [9%]
Daiquiri
283 x [9%]
Margarita
388 x [12%]
Cosmopolitan
302 x [9%]
Mai-Tai
308 x [10%]
Whiskey sour
281 x [9%]
Pisco sour
288 x [9%]

Celkem hlasovalo : 3196

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru