Nahrávám...


Pražské SaSaZu přichází na Manifesto Smíchov s novým konceptem asijského Bistra Yazu

Šéfkuchař Ari Munandar, který dříve pracoval ve vyhlášených restauracích SaSaZu, Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu přináší do nového Manifesta na Smíchově nový koncept asijského „street food“ v podání prvotřídní restaurace. Díky jeho kulinářskému umění se ocitnete v chuťovém ráji asijských pouličních stánků a ochutnáte to nejlepší, co mohou kuchyně různých asijských zemí nabídnout.

Jídelní lístek v podání Ari Munandara nabízí něco pro každého. Jako předkrm lze zvolit Gado Gado salát se zeleninou, vajíčkem a tofu nebo balinéský kachní salát s citrónovou trávou a chilli omáčkou. Máte rádi polévky? Pak máte na výběr mezi japonským kuřecím ramenem, tedy vydatným vývarem s nudlemi, polévkou s knedlíčky wonton plněnými krevetami a vepřovým, která je oblíbená v Číně, kachní polévkou s nudlemi nebo malajskou laksou. Laksa je ostrá polévka s chilli papričkami a rýžovými nudlemi, která je populární v Malajsii, Singapuru, Indonésii a jižním Thajsku a která je oblíbená mezi čínskými přistěhovalci na malajském poloostrově.

Šéfkuchař Ari Munandar používá ve smíchovském Manifestu také oblíbený asijský Robata grill. Na grilu se připravují nejrůznější pochoutky jako kuřecí, vepřové nebo krevetové satay, japonské kuřecí Wakadori nebo Ayam Bakar populární v Malajsii a Indonésii. Pokud máte chuť na něco lehčího, jděte do trendového „bowls“, což je miska s rýží a výběrem z hovězího, kuřecího či kachního masa, krevet a zvolit lze také vegetariánskou verzi. Neuvěřitelnou paletu chutí pak nabízí kuřecí, jehněčí nebo vegetariánské curry nebo ostrý hovězí rendang. Toto speciální curry pochází z Indonésie a původní recept je od národa Minangkabaů, kde se podává jako slavnostní pokrm při svatbách nebo oslavách ukončení ramadánu. V nabídce jsou také stálice asijských restaurací thajské nudle Pad Thai, smažené rýžové nudle nebo indonéská smažená rýže Naší Goreng s kuřetem, krevetami a vajíčkem.

Ari Munandar pochází z ostrova Jáva v Indonésii. Po studiích sbíral své první zkušenosti v kuchyních prestižních hotelové sítě Hilton na Bali, v Anglii a Jihoafrické republice. V roce 1997 se v rámci sítě Hilton dostal do Prahy. Kromě hotelu Hilton působil také v prestižním hotelu Mandarin Oriental, kde spolutvořil koncept restaurace Essensia v pozici Executive Chef. Stejnou pozici později zastával také v restauraci Zinc v pražském hotelu Hilton. V roce 2016 se objevil v populární show Master Chef. Od stejného roku je také spojen se značkou SaSaZu. Ari získal za své kuchařské umění mnohá ocenění a restaurace Zinc se pod jeho vedením dostala na seznam doporučených restaurací podle gaultmillau and Michelin guide.

OMALOVANKY

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
105 x [11%]
Na cigárko
97 x [10%]
Na rodinu
87 x [9%]
Na kamarády
107 x [11%]
Na nákupy
92 x [10%]
Na své koníčky
100 x [10%]
Na odpočinek
96 x [10%]
Na cestování
97 x [10%]
Na uklízení
91 x [9%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
93 x [10%]

Celkem hlasovalo : 965

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA měl být původně tříletý, ale okolnosti se celosvětově změnily.

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, s mojí Zuz jsem absolvovala většinu výprav. Společně jsme se vydaly do Dublinu, prošly jsme Andalusii a byly jsme také ve Varšavě, v Berlíně a v Londýně, který byl naším posledním velkým výletem a asi na pěkně dlouhou dobu. Sama jsem se vydala jen do Bratislavy, snad jen tam se totiž domluvím bez pomoci. 

Lenka Žáčková

Je to rok, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

AKTUALITY
MONITORA

Media Populus věří Monitoře!

Chcete o nás vědět více?

Stačí jen nahlédnout

do chytrého monitoringu.

PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

JDI nahoru