Pražské SaSaZu přichází na Manifesto Smíchov s novým konceptem asijského Bistra Yazu

Šéfkuchař Ari Munandar, který dříve pracoval ve vyhlášených restauracích SaSaZu, Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu přináší do nového Manifesta na Smíchově nový koncept asijského „street food“ v podání prvotřídní restaurace. Díky jeho kulinářskému umění se ocitnete v chuťovém ráji asijských pouličních stánků a ochutnáte to nejlepší, co mohou kuchyně různých asijských zemí nabídnout.

Jídelní lístek v podání Ari Munandara nabízí něco pro každého. Jako předkrm lze zvolit Gado Gado salát se zeleninou, vajíčkem a tofu nebo balinéský kachní salát s citrónovou trávou a chilli omáčkou. Máte rádi polévky? Pak máte na výběr mezi japonským kuřecím ramenem, tedy vydatným vývarem s nudlemi, polévkou s knedlíčky wonton plněnými krevetami a vepřovým, která je oblíbená v Číně, kachní polévkou s nudlemi nebo malajskou laksou. Laksa je ostrá polévka s chilli papričkami a rýžovými nudlemi, která je populární v Malajsii, Singapuru, Indonésii a jižním Thajsku a která je oblíbená mezi čínskými přistěhovalci na malajském poloostrově.

Šéfkuchař Ari Munandar používá ve smíchovském Manifestu také oblíbený asijský Robata grill. Na grilu se připravují nejrůznější pochoutky jako kuřecí, vepřové nebo krevetové satay, japonské kuřecí Wakadori nebo Ayam Bakar populární v Malajsii a Indonésii. Pokud máte chuť na něco lehčího, jděte do trendového „bowls“, což je miska s rýží a výběrem z hovězího, kuřecího či kachního masa, krevet a zvolit lze také vegetariánskou verzi. Neuvěřitelnou paletu chutí pak nabízí kuřecí, jehněčí nebo vegetariánské curry nebo ostrý hovězí rendang. Toto speciální curry pochází z Indonésie a původní recept je od národa Minangkabaů, kde se podává jako slavnostní pokrm při svatbách nebo oslavách ukončení ramadánu. V nabídce jsou také stálice asijských restaurací thajské nudle Pad Thai, smažené rýžové nudle nebo indonéská smažená rýže Naší Goreng s kuřetem, krevetami a vajíčkem.

Ari Munandar pochází z ostrova Jáva v Indonésii. Po studiích sbíral své první zkušenosti v kuchyních prestižních hotelové sítě Hilton na Bali, v Anglii a Jihoafrické republice. V roce 1997 se v rámci sítě Hilton dostal do Prahy. Kromě hotelu Hilton působil také v prestižním hotelu Mandarin Oriental, kde spolutvořil koncept restaurace Essensia v pozici Executive Chef. Stejnou pozici později zastával také v restauraci Zinc v pražském hotelu Hilton. V roce 2016 se objevil v populární show Master Chef. Od stejného roku je také spojen se značkou SaSaZu. Ari získal za své kuchařské umění mnohá ocenění a restaurace Zinc se pod jeho vedením dostala na seznam doporučených restaurací podle gaultmillau and Michelin guide.

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
58 x [11%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
50 x [10%]
Laskavost
47 x [9%]
Spolehlivost
50 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
50 x [10%]
Dostatek pozornosti
57 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 509

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru