Nahrávám...


Celebrity se učily dělat koktejly z křivého ovoce a zeleniny a podpořily Potravinovou banku

Drinky, koktejly to jsou nepostradatelné letní nápoje a navíc jsou čím dál více oblíbené. Skutečně cool jsou i ty nealkoholické ovocné a zeleninové. A právě takové se učily míchat některé české celebrity. Na pozvání stravenkové společnosti Edenred ČR a Potravinové banky Praha se zpěváci herci, ale i zástupkyně Miss ČR sešli v unikátní pražské karlínské restauraci Spojka, kde ze stropu visí neuvěřitelných 356 živých květin.

Letního setkání zaměřeného na podporu Potravinové banky a proti plýtvání s potravinami se zúčastnili - herecký a partnerský pár Kateřina Sedláková a Peter Pecha, herečky Ivana Jirešová a Regina Řandová, lídr kapely BotoxHonza Kopečný, virtuóz a skladatel Varhan Orchestrovič Bauer a krátce před nimi zpěvačka Míša Nosková. Ta se ale zdržela jen krátce, protože spěchala po ucpané D1 do Jihlavy, kde učí muzikálové herectví v rámci letního projektu Ambroziáda. Svůj koktejl si ale pod dohledem barmanského mistra a držitele několika ocenění Jana Šebka z L´fleur baru vyrobila.

„Jsem moc ráda, že jsem tady na Spojce alespoň na skok, že jsem to stihla. Udělala jsem si s barmanským mistrem Honzou koktejl, vyzkoušela jsem si to a potěšilo mě, že to nejen skvěle vypadalo, ale i chutnalo,“ prozradila zpěvačka a herečka Míša Nosková.

Nechyběly ani zástupkyně ženské krásy – úřadující MISS ČR 2018 Iveta Maurerová a trojice dívek z finálové dvanáctky letošního ročníku, jehož finále se uskuteční na podzim v Praze.

Za barem byl také frontman skupiny Botox Honza Kopečný spolu s Varhanem Orchestrovičem Bauerem a Peterem Pechou, který s jazykem na vestě doběhl jako poslední ze zkoušky nového muzikálu Tarzan. Také je barman Honza Šebek naučil dělat rychlé, dobré a zdravé nealkokoktejly.

„To je super. My sice s Kačkou moc na koktejly nejsme, ale asi s nimi teď nově začneme. Navíc moc rádi podpoříme tuhle akci, kterou Edenred a Potravinová banka v téhle úžasné restauraci dali dohromady,“ usmíval se budoucí ženich Peter Pecha, kterého za pár týdnů čeká svatba s partnerkou, herečkou Kateřinou Sedlákovou.

Ta si zase spolu s hereckými kolegyněmi Ivanou Jirešovou a Reginou Řandovou zkusily „holčičí“ pití.

„Hele, jak se nám to podařilo. Mňam, to je dobrota. Ono je to nejenom dobrý a hlavně rychlý,“ usmívala se nastávající paní Pechová na své kolegyně a kamarádky…

„Já koktejly miluju a dáváme si je na chalupě, na dovolené nebo na párty, když někam jdeme s manželem,“ přiznala dabérka a herečka Regina Řandová.

Ivanu Jirešovou zase nadchla forma pomoci Potravinové bance Praha a už se s ředitelkou Věrou Doušovou domluvila, že tam dorazí se svou dcerou něco uvařit a chce je také podpořit a pomoct. „Je to krásná a záslužná věc. Je to super a koktejly jsou bezvadné. Líbí se mi, že se z téhle ´křivé´ zeleniny a ovoce všechno zužitkuje, a že to pomůže lidem, kteří to potřebují,“ podotkla Jirešová.

Úřadující Miss ČR 2018 Iveta Maurerová a tři finalistky z celkových 12 letošního ročníku měly také možnost udělat si koktejly. „Tohle barevné pití vypadá skvěle a taky tak chutná. Koktejly známe spíš alkoholické, ale i tohle je moc dobré. Rády jsme podpořily dobrou věc,“ podotkly missí krásky.

„Že bych na to zkomponoval nějakou hudbu o koktejlech?,“ dodal vtipně Varhan Orchestrovič Bauer, který se už pilně připravuje na konec října, kdy se v pražské Lucerně uskuteční jeho velký galakoncert k jeho 50. a 30 letům svobody. Výtěžek půjde taky na dobrou věc – na nevidomé a slabozraké. „Makám na to, do toho jsme se stěhovali, takže se nenudím. Ale tady jsem si to taky moc užil,“ dodal skladatel a excentrický umělec. 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě. Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně. Touto cestou chci poděkovat všem, kteří mne podporují!  

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak) a před nedávnem jsem byla v Bratislavě.

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

JAKÉMU MASU DÁVÁTE PŘEDNOST?

Kuřecímu
114 x [14%]
Hovězímu
91 x [11%]
Vepřovému
69 x [8%]
Krůtímu
77 x [9%]
Jehněčímu
68 x [8%]
Sladkovodním rybám
80 x [10%]
Mořským rybám
90 x [11%]
Mořským plodům
83 x [10%]
Jinému druhu masa
75 x [9%]
Maso nejím
85 x [10%]

Celkem hlasovalo : 832

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru