Péče o zuby v těhotenství je důležitá! Vsaďte na proteolytické enzymy.

Těhotenství je krásné období plné radostného očekávání, ale může přinášet i celou řadu nepříjemností. Hormonální procesy, které se v těle budoucí maminky odehrávají, způsobují mimo jiné i nepříjemné problémy v dutině ústní. Dásně se více prokrvují a jsou zranitelnější vůči působení bakterií zubního plaku, které mohou při zvýšené krvácivosti prostupovat do krevního řečiště a ohrožovat nejen zdraví ženy, ale i nenarozeného dítěte.

Nejvýrazněji se změny na dásních projevují mezi 2. až 8. měsícem těhotenství. Právě to je období největších hormonálních výkyvů, které přináší i změnu stravovacích návyků. Těhotenské chutě mohou ženu přimět spořádat na posezení i celý čokoládový dort, a jak je obecně známo, cukry jsou pro bakterie způsobující zubní kaz živnou půdou. Když se k tomu všemu začne vlivem nedostatečné hygieny na zubech ukládat zubní plak, mikroorganismy jsou v ústní dutině jako v ráji.

Ideální je samozřejmě mít zuby v pořádku již před otěhotněním, docházet k zubaři na preventivní prohlídky a pravidelně podstupovat dentální hygienu. V průběhu těhotenství je pak důležité dodržovat starou dobrou klasiku – čistit zuby minimálně dvakrát denně a pečlivě sledovat, zda se neobjevují prvotní příznaky infekce, jako jsou oteklé dásně nebo krvácení při čištění.

Jelikož dásně budoucí maminky mohou být citlivější, je vhodné pečovat o zuby speciálními kartáčky, třeba určených pro čištění mezizubních prostor a přípravků. Velmi účinné při hygieně v ústech se prokázaly být proteolytické enzymy, které pozitivně působí na dásně i sliznice dutiny ústní. Zubní pasty a mukoadhezivní gely ENZYMEL®, jejichž složení je o tyto enzymy obohaceno, pomáhají potlačovat usazování bakterií na zubní sklovině a snižovat tak tvorbu nežádoucího plaku. Mimo to také podporují slizniční imunitu, snižují krvácivost dásní, redukují otoky a při podráždění optimalizují podmínky hojení. Díky nepřítomnosti adstringentních látek, parabenů, SLS a alkoholu jsou navíc pro budoucí maminky jako stvořené!

Více informací najdete na:  www.enzymel.cz

NÁŠ TIP

Léto na vlně audioknih

Anketa

Co je pro vás důležité pro udržení vztahu

Vášeň
58 x [11%]
Věrnost
50 x [10%]
Velkorysost
50 x [10%]
Laskavost
47 x [9%]
Spolehlivost
50 x [10%]
Zásadovost
51 x [10%]
Poctivost
50 x [10%]
Dostatek pozornosti
57 x [11%]
Sebedůvěra
48 x [9%]
Smysl pro humor
48 x [9%]

Celkem hlasovalo : 509

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
POČASÍ
Facebook

JDI nahoru