Ochutnejte nepečené mandlové sušenky ze surovin značky Goodie

První sušenky neboli cookies byly vynalezeny již v 7. století našeho letopočtu a pocházely z malých koláčků, které původně nebyly určeny ke konzumaci, ale pouze k testování teploty trouby. V současnosti jsou sušenky jednou z nejoblíbenějších laskomin, milují je především děti. Kupované cookies však často obsahují bílý cukr a ne zrovna malou dávku. A jelikož děti konzumují už tak mnohem více bílého cukru, než je jejich tělo schopné spotřebovat a zpracovat, upečte jim doma zdravou alternativu z kvalitních surovin.

Ingredience

Postup

  1. Do velké mísy si připravíme ovesné vločky a zatím odložíme bokem.
  2. V hrnci necháme rozpustit máslo, do kterého přidáme cukr, mléko a kakaový prášek.
  3. Vaříme, dokud se cukr a máslo plně nerozpustí a směs nespojí.
  4. Do vzniklé směsi následně přidáme mandlové máslo a vanilku, promícháme a nalejeme na ovesné vločky.
  5. Mícháme a zpracováváme, podle potřeby přisypáváme mandlovou mouku, dokud nevznikne tvarovatelné těsto.
  6. Necháme 10 minut odstát a odpočinout a poté z těsta za pomocí lžíce tvoříme na plech placičky, klademe je pár centimetrů od sebe.
  7. Plech se sušenkami poté vložíme na cca 2 hodiny do ledničky.

Více informací naleznete na https://www.goodie.cz/a/nepecene-mandlove-susenky-z-ovesnych-vlocek

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
149 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1667

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru