Léto plné chutí: Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a cibulí

Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot, a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Zkuste sáhnout po tom oceněném značkou kvality Regionální potravina. Ten svůj si můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí. Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky. 

Suroviny:

  • 1 kváskový pecen Cvrčovický 750 g
  • 250 g tvarohu
  • 230 g čerstvého sýra
  • 1 křen
  • 1 svazek pažitky
  • 1 červená cibule
  • 100 ml octa
  • 30 g cukru
  • vařené vajíčko na ozdobení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Sýr nastrouháme a smícháme s tvarohem. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
  2. Nastrouháme najemno jeden křen (podle chuti) a vmícháme do směsi.
  3. Smícháme vodu s octem a cukrem, přivedeme k varu, krátce povaříme. Poté tekutinou zalijeme na proužky pokrájenou cibuli, kterou jsme předem naplnili zavařovací sklenici. Necháme odstát do vychladnutí.
  4. Na opečený chléb nanášíme vrstvu pomazánky a zdobíme vařeným vejcem a nakládanou cibulí.
PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
371 x [22%]
Machač
140 x [8%]
Iveta Řádková
122 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1666

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru