Léto plné chutí: Chléb s tvarohovo-křenovou pomazánkou a cibulí

Chléb je často nazýván božím darem. Už po staletí si lidé vážili jeho hodnot, a i dnes je nedílnou součástí naší stravy. Připravili jsme pro vás recept, který si budete jistě rádi připravovat jako zdravou snídani, osvěžující svačinu nebo lehkou večeři. Základem tohoto receptu je čerstvý sýr! Zkuste sáhnout po tom oceněném značkou kvality Regionální potravina. Ten svůj si můžete najít na webu Regionální potravina nebo v prodejně Naše síťovka v Praze u Václavského náměstí. Ostrou a lahodnou chuť pomazánce dodá čerstvý křen ze zahrádky. 

Suroviny:

  • 1 kváskový pecen Cvrčovický 750 g
  • 250 g tvarohu
  • 230 g čerstvého sýra
  • 1 křen
  • 1 svazek pažitky
  • 1 červená cibule
  • 100 ml octa
  • 30 g cukru
  • vařené vajíčko na ozdobení
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Sýr nastrouháme a smícháme s tvarohem. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
  2. Nastrouháme najemno jeden křen (podle chuti) a vmícháme do směsi.
  3. Smícháme vodu s octem a cukrem, přivedeme k varu, krátce povaříme. Poté tekutinou zalijeme na proužky pokrájenou cibuli, kterou jsme předem naplnili zavařovací sklenici. Necháme odstát do vychladnutí.
  4. Na opečený chléb nanášíme vrstvu pomazánky a zdobíme vařeným vejcem a nakládanou cibulí.
Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
154 x [10%]
Hospoda/hostinec
143 x [10%]
Pivnice
159 x [11%]
Vinárna
139 x [9%]
Kavárna
160 x [11%]
Čajovna
143 x [10%]
Bar
157 x [10%]
Bistro
150 x [10%]
Rychlé občerstvení
157 x [10%]
Cukrárna
142 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1504

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru