Palačinkový dort s jahodami a mléčným karamelem

Děti milují palačinky, dospělí milují palačinky, tak co takhle vyzkoušet palačinkový dort? Základem dortu jsou samo sebou palačinky, které doplňuje Jahodový džem Vališ vyrobený z jahod v BIO kvalitě, které rostou v sadech sv. Prokopa v Týně nad Vltavou, a zakapaný je mléčným karamelem Danka, který je vyrobený z kravského mléka a řepkového cukru bez jakýchkoliv konzervantů a přídatných látek. Obě potraviny jsou nositeli ocenění Regionální potravina.

Suroviny:

Postup:

  1. Rozšleháme vejce, cukr a hrnek mléka. Do směsi přisypeme mouku a promícháme. Postupně přidáváme zbytek mléka, ovšem těsto by nemělo být příliš tekuté.
  2. Přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva a vyšleháme do hladkého těsta.
  3. Na přepuštěném másle smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
  4. Vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem a vmícháme do tvarohu.
  5. Dort na sebe vrstvíme tak, že vychladlé palačinky potíráme střídavě tvarohovou směsí, mléčným karamelem a jahodovým džemem.
  6. Poslední palačinku potřeme tvarohovou směsí a zdobíme čerstvými jahodami. Necháme hodinu vychladnout v lednici.

Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
18 x [11%]
Hospoda/hostinec
15 x [9%]
Pivnice
15 x [9%]
Vinárna
17 x [10%]
Kavárna
15 x [9%]
Čajovna
15 x [9%]
Bar
16 x [10%]
Bistro
18 x [11%]
Rychlé občerstvení
20 x [12%]
Cukrárna
15 x [9%]

Celkem hlasovalo : 164

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru