Nahrávám...

Domů Sport

F3 ve Spa, pak Monza nebudou chybět ani Charouzovi jezdci

Trio pilotů týmu Sauber Junior by Charouz čekají dva náročné víkendy. Šampionát FIA Formula 3 pokračuje dalšími dvěma díly, nejprve v belgickém Spa, pak se celý kolotoč přesune na italskou Monzu. Zároveň to bude znamenat konec evropské části sezóny.

Společnost Sauber Motorsport, která ve Formuli 1 startuje jako Alfa Romeo Racing a stáj Charouz Racing System před startem letošní sezóny potvrdili spojenectví, které nemá ve světě motorsportu obdoby. Projekt si klade za cíl vyhledávat a vychovávat talenty napříč soutěžemi FIA. Sauber Junior Team by Charouz tak samozřejmě nemůže chybět ani v šampionátu F3.

Trojice mladých pilotů - Lirim Zendeli, Fabio Scherer a Raoul Hyman - si užili několik týdnů volna. Přestávka je však u konce a na okruhu ve Spa Francorchamps se poperou o to, aby rozšířili sbírku bodů. Trať, která se nachází u Ardenského lesa, je známá rychlým a plynulým uspořádáním. Dá se tedy očekávat pořádně drama. Po belgické zastávce se celý tým rychle přesune do Monzy, kde se motoristické akce pořádají už od roku 1922.

Jak v Belgii tak i v Itálii se závody F3 pojedou v rámci Velkých cen F1. Piloti tak mají o důvod víc, proč makat opravdu naplno a předvést se. První závod startuje v 10.30 a přímým přenosem ho vysílá stanice Sport 2. Druhý se pak jede v neděli v 9.45, vidět ho můžete na stejném programu.

Antonín Charouz, majitel Charouz Racing System, řekl: „Během naší první sezóny ve Formuli 3 hlavně sbíráme zkušenosti, dozvěděli jsme se spoustu nových věcí. Zároveň jsme ukázali, že jsme schopni čelit výzvám a předvedli jsme rychlost. Věřím, že si naši mladíci uvědomují svůj potenciál a v Belgii i v Itálii předvedou dobré výkony.“

Jamie Dye, manažer týmu, tvrdil: „Všichni se těšíme, že po několika týdnech volna se zase vracíme do závodů. Vstupujeme do závěrečné fáze sezóny, v továrně jsme na vozech hodně zapracovali. Myslím, že piloti mají hlad po závodění, chtějí se ukázat a udělat vše, co je v jejich silách proto, aby získali nějaké body.“

Lirim Zendeli vysvětlil: „Těším se na oba závodní víkendy, Spa i Monza jsou úžasné okruhy. S belgickou tratí sice nemám moc zkušeností, ale věřím v úspěch. Udělali jsme na vozech kus práce, mělo by to přinést body.”

Fabio Scherer řekl: „Spa je pro mě nejočekávanější událostí sezóny. Loni se mi tam podařilo získat pódium v rámci evropské F3. Mám tedy na okruh dobré vzpomínky, mým cílem je získat body v obou závodech. Věřím, že se to může podařit.“

Raoul Hyman uvedl: „Už poslední závody v Budapešti ukázaly, že máme dobré tempo. Od té doby jsme na monopostech ještě zapracovali, takže jsme ještě lepší. Důležitá bude kvalifikace, dostat se do elitní desítky by bylo fajn a pak to využít v závodě.“

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně, ale dnes už vím, že překročím i hranice staré dobré Evropy. 

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak), navštívila jsem  Bratislavu a opět s mojí Zuz jsme prošly Andalusii a byly jsme také ve Varšavě. 

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
3 x [8%]
Na cigárko
4 x [11%]
Na rodinu
3 x [8%]
Na kamarády
4 x [11%]
Na nákupy
3 x [8%]
Na své koníčky
5 x [13%]
Na odpočinek
8 x [21%]
Na cestování
2 x [5%]
Na uklízení
3 x [8%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
3 x [8%]

Celkem hlasovalo : 38

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru