Grand Cru Restaurant vsadil na nové trendy dvou kuchařů, protože dva jsou víc než jeden

Fine diningová restaurace Grand Cru v centru Prahy, místo, které když navštívíte, už jej nikdy s jiným podnikem nezaměníte! Je výjimečné, má skvělou atmosféru a navíc vsadila na koncept dvou šéfkuchařů. O tom, že takové spojení přináší výhody rozhodně není pochyb.

Dvojice šéfkuchařů, Saša Pavlovič a Svatopluk Hemmer spolu vytvořili tým a heslo „dva jsou víc než jeden" se zde naplňuje vrchovatě. Každý z nich má mnoholeté zkušenosti z michelinských restaurací, každý z nich vyniká v trochu něčem jiném a proto můžete očekávat prvotřídní menu, které uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Další nemalou výhodou je, že se v restauraci střídají, a tak plně pokryjí provoz restaurace a na přípravu jídel tedy vždy dohlíží jeden z šéfkuchařů.  

Svatopluk Hemmer začal svoji gastronomickou kariéru v restauraci Renaissance pod vedením známého Zdeňka Pohlreicha. Následovaly další vyhlášené restaurace, včetně hotelu Four Seasons, kde pracoval pod vedením Andrea Accordi. V té době to byla jediná restaurace ve střední Evropě s michelinskou hvězdou. Zahraniční zkušenosti sbíral ve Francii, Itálii a Rakousku, v restauracích, které se také pyšnily michelinskými hvězdami. Rád vaří českou moderní a francouzskou gastronomii, inspiruje se i italskou kuchyní. Baví ho kombinovat masa s ovocnými a citrusovými chutěmi.

Saša Pavlovič se narodil v Záhřebu a do Prahy přišel s rodiči, ještě jako dítě. Vystudoval gymnázium, ale láska k vaření ho přivedla k myšlence, stát se kuchařem. Začínal ve Švýcarsku, kde navštěvoval kulinářský institut v Lucernu. Po návratu do Prahy začal pracovat v hotelu Four Seasons, v restaruaci Allegro, také pod vedením Andrea Accordi. Díky Andreovi se Saša zamiloval do italské kuchyně. Pak se rozhodl vycestovat a sbírat zkušenosti v zahraničí. První cesta vedla do Itálie, následovalo Rakousko, Španělsko a nakonec i vzdálené Japonsko. Ve všech zemích pracoval ve vyhlášených michelinských restauracích pod vedením těch nejlepších šéfkuchařů. Po návratu do Čech začal pracovat jako kreativní šéfkuchař v síti restaurací Ambiente a jeho další kroky ho zavedly právě do Grand Cru. Jeho specialitou je úprava ryb.

Na menu v restauraci pracují vždy společně, mají stejné pravomoci a rozhodují se jako jeden muž. Oba si toto spojení pochvalují a tou největší odměnou a důkazem, že to funguje, jsou spokojení zákazníci, kteří se vracejí a nešetří chválou.

Pokud hledáte opravdový zážitek, speciální místo s výborným jídlem a dokonalým servisem, udělejte si rezervaci v Grand Cru a nebudete litovat.

Grand Cru Restaurant, místo s jedinečným genius loci, se nachází v barokním domečku, jen pár kroků od Petrského náměstí.  Otevřeno má denně od  11:30 do 15 hodin a poté od 17:30 - 23 hodin. Jedná se o Fine diningovou restauraci, která nabízí mezinárodní i českou kuchyni, s důrazem na čerstvé sezónní suroviny. Tým šéfkuchařů spolu se sommeliérem dbají na dokonalý soulad jídla s vínem.

Před návštěvou doporučujeme, abyste si rezervovali místa.

Více informací najdete na webu restaruace: www.grand-cru.cz

Dárky z Levandulového údolí

Dárky z Levandulového údolí

Absolut vodka - limitovaná edice Andy Warhol

Prací papírky

Anketa

Jakou pohádku či vánoční film si nenecháte utéct?

Tři oříšky pro Popelku
48 x [10%]
Anděl Páně
36 x [8%]
Lotrando a Zubejda
40 x [8%]
Alenka v říši divů
140 x [29%]
Grinch
39 x [8%]
Princ a Večernice
37 x [8%]
Coco
35 x [7%]
Princezna zakletá v čase
35 x [7%]
Alois Nebel
32 x [7%]
Zloba – Královna černé magie
36 x [8%]

Celkem hlasovalo : 478

BLOG/ČEK

„Povrchní lidé mají v sobě nebezpečný nástroj v podobě své povrchnosti. Pokud křehký člověk s nimi vstoupí do hlubokého přátelství, může být velmi vážně (až smrtelně) zraněn, pokud je odvržen, když už ho nepotřebují…“ 

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru