Nahrávám...


Grand Cru Restaurant vsadil na nové trendy dvou kuchařů, protože dva jsou víc než jeden

Fine diningová restaurace Grand Cru v centru Prahy, místo, které když navštívíte, už jej nikdy s jiným podnikem nezaměníte! Je výjimečné, má skvělou atmosféru a navíc vsadila na koncept dvou šéfkuchařů. O tom, že takové spojení přináší výhody rozhodně není pochyb.

Dvojice šéfkuchařů, Saša Pavlovič a Svatopluk Hemmer spolu vytvořili tým a heslo „dva jsou víc než jeden" se zde naplňuje vrchovatě. Každý z nich má mnoholeté zkušenosti z michelinských restaurací, každý z nich vyniká v trochu něčem jiném a proto můžete očekávat prvotřídní menu, které uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Další nemalou výhodou je, že se v restauraci střídají, a tak plně pokryjí provoz restaurace a na přípravu jídel tedy vždy dohlíží jeden z šéfkuchařů.  

Svatopluk Hemmer začal svoji gastronomickou kariéru v restauraci Renaissance pod vedením známého Zdeňka Pohlreicha. Následovaly další vyhlášené restaurace, včetně hotelu Four Seasons, kde pracoval pod vedením Andrea Accordi. V té době to byla jediná restaurace ve střední Evropě s michelinskou hvězdou. Zahraniční zkušenosti sbíral ve Francii, Itálii a Rakousku, v restauracích, které se také pyšnily michelinskými hvězdami. Rád vaří českou moderní a francouzskou gastronomii, inspiruje se i italskou kuchyní. Baví ho kombinovat masa s ovocnými a citrusovými chutěmi.

Saša Pavlovič se narodil v Záhřebu a do Prahy přišel s rodiči, ještě jako dítě. Vystudoval gymnázium, ale láska k vaření ho přivedla k myšlence, stát se kuchařem. Začínal ve Švýcarsku, kde navštěvoval kulinářský institut v Lucernu. Po návratu do Prahy začal pracovat v hotelu Four Seasons, v restaruaci Allegro, také pod vedením Andrea Accordi. Díky Andreovi se Saša zamiloval do italské kuchyně. Pak se rozhodl vycestovat a sbírat zkušenosti v zahraničí. První cesta vedla do Itálie, následovalo Rakousko, Španělsko a nakonec i vzdálené Japonsko. Ve všech zemích pracoval ve vyhlášených michelinských restauracích pod vedením těch nejlepších šéfkuchařů. Po návratu do Čech začal pracovat jako kreativní šéfkuchař v síti restaurací Ambiente a jeho další kroky ho zavedly právě do Grand Cru. Jeho specialitou je úprava ryb.

Na menu v restauraci pracují vždy společně, mají stejné pravomoci a rozhodují se jako jeden muž. Oba si toto spojení pochvalují a tou největší odměnou a důkazem, že to funguje, jsou spokojení zákazníci, kteří se vracejí a nešetří chválou.

Pokud hledáte opravdový zážitek, speciální místo s výborným jídlem a dokonalým servisem, udělejte si rezervaci v Grand Cru a nebudete litovat.

Grand Cru Restaurant, místo s jedinečným genius loci, se nachází v barokním domečku, jen pár kroků od Petrského náměstí.  Otevřeno má denně od  11:30 do 15 hodin a poté od 17:30 - 23 hodin. Jedná se o Fine diningovou restauraci, která nabízí mezinárodní i českou kuchyni, s důrazem na čerstvé sezónní suroviny. Tým šéfkuchařů spolu se sommeliérem dbají na dokonalý soulad jídla s vínem.

Před návštěvou doporučujeme, abyste si rezervovali místa.

Více informací najdete na webu restaruace: www.grand-cru.cz

T-E-O

AKTUALITY
ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
Anketa

KOLIK ZNÁTE OSOBNĚ NAKAŽENÝCH NEBO TĚCH, KTEŘÍ MĚLI KORONAVIRUS (ne, jen z doslechu)?

Žádného
123 x [11%]
Jednu osobu
106 x [10%]
Dvě osoby
119 x [11%]
Tři osoby
110 x [10%]
Čtyři osoby
104 x [9%]
Pět - deset osob
95 x [9%]
Jedenáct - dvacet osob
103 x [9%]
Jednadvacet - čtyřicet
112 x [10%]
Desítky (více než 41 a méně než 100)
128 x [12%]
Více než sto
106 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1106

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!

Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Můj projekt PARAEVROPSKÁ CESTA měl být původně tříletý, ale okolnosti se celosvětově změnily.

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, s mojí Zuz jsem absolvovala většinu výprav. Společně jsme se vydaly do Dublinu, prošly jsme Andalusii a byly jsme také ve Varšavě, v Berlíně a v Londýně, který byl naším posledním velkým výletem a asi na pěkně dlouhou dobu. Sama jsem se vydala jen do Bratislavy, snad jen tam se totiž domluvím bez pomoci. 

Lenka Žáčková

Je to rok, co jsem zahájila svoji Paraevropskou cestu.

21.3. 2019 jsem se vydala do Vídně.

VEVA PLUS - ŠKOLITEL

Nezapomínáte na školení BOZP a požární ochrany??? 

Víte, že většina z nás má povinnost absolvovat toto školení pravidelně?

Vyvarujte se případným problémům a pokutám!

Rozklikněte a hned budete vědět jak na to!

Návštěvnost
TOPlist
PALEC NAHORU PRO VŠECHNY ODPOVĚDNÉ!

JDI nahoru