Ochutnejte dýni s kombuchou nebo daňčí maso s černým česnekem od šéfkuchaře Davida Rejhona

Restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott, se letos opět zapojí do prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se bude konat od 2. do 27. října 2024 v Praze. Šéfkuchař David Rejhon a jeho tým připravili pro tuto příležitost dvě jedinečná tříchodová menu, která oslavují sezónní suroviny a lokální ingredience.

Každý chod je pečlivě sestaven tak, aby přinesl harmonii chutí, které překvapí i potěší:

Menu A (vegetariánská varianta) začíná předkrmem z jemné dýně, sýra a osvěžující kombuchy, které spolu vytvářejí delikátní rovnováhu sladkosti a kyselosti. Hlavní chod tvoří lahodná kombinace šťavnaté kapusty, voňavých hub a černého kořene, která je obohacena svěžím akcentem lípy. Sladká tečka na závěr nabídne harmonii sladké chuti medu, křupavých vlašských ořechů a osvěžujícího rakytníku.

Menu B začíná svěžím předkrmem z lososovitého pstruha s křupavou ředkví, krémovým kefírem a nečekaným dotekem pampelišky. Hlavní chod přinese bohatou chuť daňčího masa v kombinaci s morkem, černým česnekem a jemnou polentou. Dezert, tedy neobvyklá kombinace máku, jablek a moruší, představuje nostalgickou poctu tradičním chutím, kterou doplní měkký loupák.

„Jedním z hlavních pilířů Restaurant Weeku je respekt k jídlu, což tvoří základ kuchyně The Artisan i našich hodnot. Věřím, že úcta k surovinám a snaha minimalizovat plýtvání nejsou jen módním trendem, ale nutností pro budoucnost celé gastronomie. Velmi oceňujeme také možnost rezervací jen den dopředu, což nám umožňuje připravovat jídla efektivně a v maximální čerstvosti,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Kromě vynikajících jídel se mohou hosté těšit i na špičkovou obsluhu – The Artisan totiž od návštěvníků Restaurant Week podruhé za sebou získala ocenění za Nejlepší obsluhu, což svědčí o mimořádné péči, kterou tým restaurace hostům poskytuje.

Cena festivalového menu je 790 Kč, přičemž součástí je i osvěžující koktejl nebo nealkoholický mocktail, který celý zážitek dokonale doplní.

Pro více informací a rezervace navštivte www.restaurant-week.cz.

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
155 x [10%]
Hospoda/hostinec
143 x [9%]
Pivnice
159 x [11%]
Vinárna
139 x [9%]
Kavárna
160 x [11%]
Čajovna
143 x [9%]
Bar
157 x [10%]
Bistro
151 x [10%]
Rychlé občerstvení
157 x [10%]
Cukrárna
142 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1506

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru