Ani při dovolené na konci léta nezapomínejte na svoji kůži!

Nechali jste si dovolenou až na konec prázdnin? Proč ne, léto si můžete užít na maximum i na závěr léta a vrátit se do podzimního stresu a shonu odpočatí a plni energie. Kromě všech nezbytností nesmíte ale zapomínat ani na správnou ochranu vaší pokožky. Koncem léta, sluneční paprsky mají stále svoji sílu a dovedou způsobit pěknou sluneční nehodu.

Zdravá kůže základem skvělé dovolené

Známe to asi všichni. Jsme nadšeni, že jsme v úžasné, často exotické dovolenkové destinace a chceme si tak týden pobytu užít na maximum se všemi krásami, které nabízí. Mezi ty samozřejmě patří dokonalé letní počasí bez jediného mráčku a slunění na nádherných plážích či dovádění v moři nebo bazénu. Než se nadějeme, můžeme být spáleni od slunce, aniž si to v počátku připustíme.

Teprve, když ke spálení od slunce dojde. si začínáme uvědomovat, jak nepříjemná je to situace a jak dovede dovolenou znepříjemnit, někdy i přímo pokazit. Buďme proto ve střehu ještě než vyrazíme na dovolenou a vybavme se vším, co je třeba. Na pečujících přípravcích, opalovacích krémech a péči po opalování či pro spálenou kůži se opravdu šetřit nevyplácí. Společníka na cesty by nám tak měly dělat samozřejmě opalovací přípravky minimálně s ochranným faktorem 30, ale i bariérové rehabilitační krémy nebo zklidňující gely s obsahem blahodárné aloe vera.

Když už se spálíme…

Letnímu spálení od slunce často i přes veškerou snahu nedokážeme uniknout. Pokud už k němu dojdeme, měli bychom jej ale začít hned řešit. A to tak, že okamžitě opustíme venkovní prostor a jdeme se takzvaně schovat do místnosti, stínu nebo na hotelový pokoj. Tam je třeba popálená místa ošetřit, abychom si trochu ulevili a zároveň kůži dali co nejrychleji do kupy.

Hodit se nám v tomto případě bude například bariérový rehabilitační krém 2Derm REHA Special od For Life & Madaga, který je určen přesně pro tyto stavy, pokožku znecitlivuje, a naopak na ní vytváří náhradní bariérovou vrstvu, pod kterou se může rychleji hojit, dále netrpí a ani do ní nepronikají případné škodliviny.

Skvěle poslouží ale i další ošetřující přípravek, který rovněž na spálenou pokožku působí jako balzám. Jedná se o ESI Aloe Vera gel od DNM Company, který obsahuje výtažek z aloe vera, vitamín E a čajovníkový tea tree olej. Narušené pokožce tak zvládne zajistit úlevu při spálení, ale rovněž pomáhá s puchýři nebo dalšími drobnými oděrkami. Zároveň skvěle hydratuje, což je pro naši kůži v létě zásadní.

Na co při drobném spálení zapomenout?

Spálení od slunce si můžeme přivodit raz dva. Problém navíc často zhoršuje i situace, kdy jej neodkážeme okamžitě zachytit. Pokud jsme ve vodě, bazénu či moři, kde je nám příjemně ani si neuvědomuje, že nám něco pálí a často žijeme i v mýtu, že ve vodě se přece nespálíme. Opak je většinou pravdou.

Dalším důvodem, proč si spálen všimneme až po nějaké době může být proudící vzduch, vít nebo profukování. Pokud jsme během horkého dne ve větrném prostředí, rovněž se můžeme cítit příjemně, vítr nás chladí a první spálení nejsme ani schopni vnímat.

Většinou si tak spálené kůže všimneme až po čase, kdy už jsme více zasaženi. A co pak rozhodně nedělat?

  • Neprodlužovat pobyt na slunci, ale okamžitě jej opustit
  • Nesnažit si popálená místa mazat opalovacím krémem v domnění, že je „zachráníme“ a budeme moci na slunci zůstat dál
  • Jít z přímého slunce do vody
  • Ovívat se vějířem či časopisem v domnění, že si ulevíme
Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
199 x [11%]
Aperol spritz
185 x [10%]
Cuba Libre
191 x [10%]
Piňa Colada
185 x [10%]
Daiquiri
186 x [10%]
Margarita
188 x [10%]
Cosmopolitan
202 x [11%]
Mai-Tai
167 x [9%]
Whiskey sour
185 x [10%]
Pisco sour
192 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1880

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru