Krémové špagety s krevetami

Krevety jsou čím dál více oblíbeným zpestřením našich jídel. Jejich snadno zpracovatelné jemné maso se hodí do polévek, těstovin, salátů a mnoha dalších kulinářských variací, jako je například oblíbený krevetový koktejl. Podávají se vařené, smažené či grilované. Krevety Mylord pochází z certifikovaných a prověřených farem ve Vietnamu. Hned po výlovu jsou oloupány, předvařeny a šokově zamraženy. Během krátkého blanšírování krevety získají svou typicky narůžovělou barvu. Pro inspiraci přinášíme recept na lahodné krémové špagety s krevetami.

4 porce

Příprava: 30 minut

Ingredience:

  • 250 g krevet Mylord Premium
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti nasekané petrželky
  • 500 g špaget
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 1 lžíce zauzené papriky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 30 g parmazánu + na ozdobu
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Krevety smíchejte s nasekanou chilli papričkou, česnekem a jednou hrstí petrželky. Nechte chvilku marinovat. Mezitím uvařte špagety dle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na jemná půlkolečka. Orestujte do hněda (pozor, nepřipalte!) na rozpálené pánvi na oleji s máslem. Cibuli vyndejte z pánve a na výpeku restujte připravené krevety asi 3 minuty. Na závěr vmíchejte zauzenou papriku.
  3. Krevety vyndejte z pánve a na výpek přilijte vývar, povařte, přilijte smetanu a znovu povařte. Přidejte osmaženou cibulku, promíchejte, poté přidejte nastrouhaný parmazán, to celé promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Uvařené (slité) špagety promíchejte s krémovou omáčkou. Na závěr přidejte orestované krevety, zasypte zbylou petrželkou a promíchejte. Podávejte ozdobené parmazánem.

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

Termo lahev Fizz&Go COOL

Kozí mejdan

BLOG/ČEK

„Nikdo z nás nikdy nespočítá, nevyčísli, nezjistí, kolik měl v životě štěstí. Mnohé okamžiky ani nepostřehneme, a přitom rozhodly o našem životě…“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
19 x [11%]
Hospoda/hostinec
16 x [9%]
Pivnice
17 x [10%]
Vinárna
18 x [10%]
Kavárna
17 x [10%]
Čajovna
16 x [9%]
Bar
16 x [9%]
Bistro
18 x [10%]
Rychlé občerstvení
21 x [12%]
Cukrárna
16 x [9%]

Celkem hlasovalo : 174

Revalid Skin Care

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru