Krémové špagety s krevetami

Krevety jsou čím dál více oblíbeným zpestřením našich jídel. Jejich snadno zpracovatelné jemné maso se hodí do polévek, těstovin, salátů a mnoha dalších kulinářských variací, jako je například oblíbený krevetový koktejl. Podávají se vařené, smažené či grilované. Krevety Mylord pochází z certifikovaných a prověřených farem ve Vietnamu. Hned po výlovu jsou oloupány, předvařeny a šokově zamraženy. Během krátkého blanšírování krevety získají svou typicky narůžovělou barvu. Pro inspiraci přinášíme recept na lahodné krémové špagety s krevetami.

4 porce

Příprava: 30 minut

Ingredience:

  • 250 g krevet Mylord Premium
  • 1 chilli paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 2 hrsti nasekané petrželky
  • 500 g špaget
  • 2 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 1 lžíce zauzené papriky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 30 g parmazánu + na ozdobu
  • sůl a pepř

Příprava:

  1. Krevety smíchejte s nasekanou chilli papričkou, česnekem a jednou hrstí petrželky. Nechte chvilku marinovat. Mezitím uvařte špagety dle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na jemná půlkolečka. Orestujte do hněda (pozor, nepřipalte!) na rozpálené pánvi na oleji s máslem. Cibuli vyndejte z pánve a na výpeku restujte připravené krevety asi 3 minuty. Na závěr vmíchejte zauzenou papriku.
  3. Krevety vyndejte z pánve a na výpek přilijte vývar, povařte, přilijte smetanu a znovu povařte. Přidejte osmaženou cibulku, promíchejte, poté přidejte nastrouhaný parmazán, to celé promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  4. Uvařené (slité) špagety promíchejte s krémovou omáčkou. Na závěr přidejte orestované krevety, zasypte zbylou petrželkou a promíchejte. Podávejte ozdobené parmazánem.

Připraveno ve spolupráci s www.slepicarna-blog.cz/Štěpánem Vašákem.

PENNY má nové plyšáky

Pro chuť i pro zdraví

Revalid Skin Care

Anketa

Které jméno podle vás nejvíce rezonuje mezi návrháři?

Zoltán Tóth
160 x [10%]
Josefína Bakošová
138 x [8%]
Dominik Navrátil
370 x [22%]
Machač
139 x [8%]
Iveta Řádková
121 x [7%]
Lucie Marim
136 x [8%]
Luděk Šmehlík
149 x [9%]
Klára Nademlýnská
148 x [9%]
Beáta Rajská
146 x [9%]
Miroslav Michael Knot
156 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1663

POČASÍ
BLOG/ČEK

„Náš strážný anděl se občas nemůže dívat na to, jak se ničíme, a tak nás zastaví docela drastickým způsobem. Někdy zpomalí či přímo zastaví naše fyzické tělo úrazem, který nám nedovolí konat. Jindy nám uštědří zradu přátel, abychom nešli vstříc po jejich boku vlastní zkáze!“
Lenka Žáčková

Facebook

JDI nahoru