Holistický poradce radí, co můžeme udělat pro podporu své dlouhověkosti

František Knobloch je holistickým poradcem, který se věnuje moderním směrům v medicíně. Zdá se vám jeho tvář povědomá, ale z poněkud jiného oboru? Pak vám můžeme potvrdit, že je to možné, protože zvítězil v  soutěži  Muž roku 2023. Tento pohledný mladík je však také vášnivým sportovcem a beachvolejbalovým reprezentantem a nezřídka se objevuje také jako řečník na odborných konferencích, které se zabývají zdravím životním stylem. My jsme ho požádali, aby nám přiblížil co nejvíce v jeho práci rezonuje, jakým směrem se ubírá  a čím se jako poradce zabývá.

„Zajímají mě zejména témata týkající se lidského zdraví a dlouhověkosti ve zdraví neboli longevity. K tomu je potřeba detailní znalost biologie lidského těla a medicíny. S rozdělením do oborů je to v tomto odvětví poměrně složité, protože na sebe různě navazují nebo se různě překrývají. Důležité jsou zejména: molekulární biologie, biochemie, fyziologie, patofyziologie, ale také farmakologie a mnoho dalších oborů, jejichž znalost přispívá k lepšímu pochopení problematiky, zejména je dobré zmínit statistiku a metodologii vědy, která umožňuje práci s vědeckou literaturou, která je největším zdrojem informací,“ říká František Knobloch.

Longevity je dnes už samostatný obor, který zkoumá metody, jak žít déle a zdravěji. „Díky tomu, jak funguje moderní medicína, je většina lidí přesvědčena, že je nevyhnutelné strávit své poslední roky života ve stavu chronické nemocnosti. Nevyhnutelné to však není a je možné si prodloužit zdravou část života, kdy můžeme fungovat bez omezení,“ míní mladý vědec, který má i dvě základní rady, jak žít lépe a zdravěji: „Vzít své zdraví do vlastních rukou a udělat z něj svůj zájem je prvním krokem. Druhým pak je zorientovat se v obrovském informačním chaosu, porozumět tématu lidského těla více do hloubky a naučit se dělat nejlepší možná rozhodnutí pro své zdraví,“ doporučuje holistický poradce.

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
175 x [10%]
Hospoda/hostinec
162 x [10%]
Pivnice
176 x [10%]
Vinárna
158 x [9%]
Kavárna
178 x [10%]
Čajovna
161 x [9%]
Bar
175 x [10%]
Bistro
172 x [10%]
Rychlé občerstvení
181 x [11%]
Cukrárna
161 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1699

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ

Počasí Praha - Slunečno.czPočasí Brno - Slunečno.cz
Počasí Plzeň - Slunečno.cz

Facebook

Equal Pay Day

JDI nahoru