Autorská výstava Zuzany Podolské „V Pohybu“ má inspirovat

Před pár dny zahájila v Kulturně komunitním centru Rybná svoji autorskou výstavu talentovaná fotografka Zuzana Podolská. Cyklu fotografií dala příznačný název: V Pohybu/In Motion. Hlavním hostem byla mezzosopranistka Michaela Zajmi, sólistka Národního divadla v Praze, lauerátka mnoha prestižních soutěží.

Již samotný název výstavy „V pohybu" dává tušit, že fotografie zachycují někoho, kdo žije aktivně. „Zní to vlastně paradoxně, protože na jednotlivých fotografiích je vystižen okamžik, kdy se právě zastavil čas. Věřím však, že z těchto statických záběrů je cítit právě to, co jsem se snažila vyjádřit. A to je neuvěřitelná síla a energie, která je za každým nafoceným cvikem i pozicí. Energie, která tyto lidi vede a která jim je životní filosofií, nejen ve sportu, ale i mimo něj,“ popsala Zuzana Podolská, co se snažila vtisknout do jednotlivých fotografií.

Prostor komunitního centra je kapacitně omezen, ale skýtá nezapomenutelnou atmosféru, kterou povýšila na mimořádné místo nejen sama fotografka, ale i Michaela Zajmi, v jejímž podání zazněla Carmen z opery Carmen od Georguse Bizeta. Na kytaru ji doprovodila Soňa Vimrová  Pozitivní dojmy a skvělé zážitky si z vernisáže odnášeli všichni hosté, kteří opravdu nešetřili chválou.

Zuzana Podolská, absolventka fotografie na VOŠG a SPŠG Hellichova v Praze a katedry fotografie FAMU v Praze tvrdí: „Fotografie pro mě není jen práce, ale také zábava.” Komerční fotografií se zabývá od roku 2005. Velice ráda se ujímá focení svateb a jednou z těch nejkrásnějších byla právě ta, kde se stala mladou paní Michaela Zajmi. Co chystá příště? Chtěla by prý zachytit jedinečné okamžiky nastávajících maminek nebo glamour, tedy  fotografie, které především zachycují krásu, půvab a přitažlivost ženského těla, ale jistě prý ještě doplní o sportovce současnou výstavu, která má ambice stát se putovní.

Výstavy Zuzany Podolské:

  • 2008 – 2009 Intimate revolt grant Hl. m. Prahy výstava osmi mezinárodních fotografek Galerie Velryba, Roxy – NOD Praha – Česká Republilka, Tovarna Rog Gallery Ljubljana - Slovinsko, Hafriyat Karakoy Istanbul – Turecko, AFSAD Ankara – Turecko, Prospekto Gallery Vilnius – Litva
  • 2007 Pláž/The Beach autorská výstava fotografií Francouzský Institut Praha
  • 2007 Šestka výstava šesti českých vysokých uměleckých škol FAMU, KFO Pražský dům fotografie Praha
  • 2007 Journeys, Pláž výstava autorek Kristyna Müller, Zuzana Podolská Galerie Galerka Praha
  • 2007 Sblížení výstava vybraných autorů soutěže Becherovky Galerie Galerka Praha
  • 2006 „66“ výstava studentů FAMU, KFO Galerie Velryba Praha
  • 2005 FAMUFEST22 výstava studentů KFO Divadlo Archa Praha
  • 2005 Ateliér studiové fotografie FAMU Galerie 4, Cheb
  • 2004 Telenovela umělecký workshop UMAKART Praha
  • 2004 Calvin Klein výstava vybraných autorů soutěže pro CK Praha, Brno
  • 2003 AKTY/NUDE Café Bar RELEVE Praha
  • „Dílny Adolfa Loose“ výstava vybraných autorů: 
  • 2001 Müllerova vila Praha, 2002 Paříž, 2003 Muzeum hl. města Prah

Výstava V Pohybu / In Motion potrvá až do 15. prosince 2018.

Foto z vernisáže: Carlo Alberto Pisciotta

Autorské foto: Zuzana Podolská

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
197 x [11%]
Aperol spritz
183 x [10%]
Cuba Libre
189 x [10%]
Piňa Colada
183 x [10%]
Daiquiri
184 x [10%]
Margarita
186 x [10%]
Cosmopolitan
200 x [11%]
Mai-Tai
165 x [9%]
Whiskey sour
183 x [10%]
Pisco sour
190 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1860

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru