Víte, jak účinně podpořit imunitu u dětí?

Nepodceňujte imunitu u dětí! Většina z nich má bohužel nedostatek pohybu, také málo a nepravidelně spí, konzumují nekvalitní a nevhodnou stravu a tráví příliš málo času na čerstvém vzduchu. Jak tedy výrazně podpořit dětský imunitní systém, aby si naše ratolesti užily podzim ve zdraví? 

Imunita dětí a stres

Jak asi víte, stres má na imunitu velký vliv. Nejen dospělí mívají stres v práci nebo doma, i děti mohou zažívat stresové situace ve škole. Je proto dobré vymyslet jim zajímavou volnočasovou činnost, aby se uvolnily, načerpaly energii, přišly na jiné myšlenky, a zároveň dělaly něco, co je baví a v čem se mohou zdokonalovat. Přihlaste je například na kurz plavání, fotbal, volejbal či atletickou přípravku. Možností, kde se váš potomek může aktivně zapojit, je nepočítaně. Zbývá jen si vybrat tu správnou, která jej bude naplňovat.

Pokud vaše dítě neinklinuje k tradičním sportům, může zkusit například i tanec, který je dostatečným zdrojem pohybu. Případně využijte toho, že velká část dětí u nás teď žije parkourem, a přihlaste je na úvodní lekce pod vedením trenéra. Tam se naučí základy, které pak mohou samy rozvíjet. Nejdůležitější je, aby mělo dítě ze sportu radost.

Dětská imunita a sport

Pohyb a sport mají příznivé účinky na lidské tělo a přispívají k tomu, aby náš imunitní systém fungoval správně. Sportovní aktivity jsou pro dětský organismus a posílení imunity opravdu důležité. Pokud bude dítě pravidelně sportovat, je vysoká pravděpodobnost, že si tyto návyky osvojí a zůstanou mu i v dospělosti.

Kdy je však vhodné začít se sportem? Děti mohou začínat ve věku 3 - 5 let, kdy je již tělo dostatečně vyvinuté na to, aby se mohlo zatěžovat pravidelnými pohybovými aktivitami.

Zdravá strava a kvalitní spánek

Vedle sportu je důležitý i příjem vyvážené stravy, dodržování pitného režimu a dostatek kvalitního spánku, který zajišťuje potřebnou regeneraci organismu.

Ujistěte se, že vaše dítě spí na kvalitní matraci. Průměrná životnost matrace je sice většinou 5-10 let, ale z hygienických důvodů bychom právě u dětí měli dodržovat spíše tu spodní hranici a poté matraci vyměnit za novou. Rozhodně se vyplatí investovat do kvality – vaše dítě tráví spánkem více než 1/3 dne. Zkuste vybírat z kvalitních českých výrobců, například firmu Moravia Comfort, která má ve výrobě matrací pro děti i dospělé dlouholetou tradici.

Aby byl spánek opravdu kvalitní, děti by se neměly 2 hodiny před spaním dívat na televizi nebo hrát hry na počítači či tabletu. Zrovna tak by večer neměly jíst nezdravá a těžko stravitelná jídla. Takže, milí rodiče, už žádné sladkosti vašim dítkům před spaním.

Zdravá a vyvážená strava, kvalitní spánek a pohyb jsou možnosti, jak může imunitu dětí podpořit každý rodič. „V první řadě je však nutné se při podpoře obranyschopnosti dětského organismu držet zdravého rozumu. To znamená dítě vhodně oblékat, vystavovat ho přirozeným zátěžím prostředí, nevyhýbat se návštěvám a kontaktu s jinými dětmi, pokud jsou zdravé, nabízet dítěti pestrou stravu a zajišťovat mu dostatečný pohyb. Nemělo by se však jednat o přehnané pohybové aktivity, které imunitu dočasně snižují. Přirozené posilování imunity je vždy lepší než dodatečná podpora různými přípravky. Na rozdíl od nich totiž pomáhá vybudovat zdravý a funkční organismus a imunitní systém na dlouhé roky dopředu,“ potvrzuje Ing. Adrián Doboly, odborník na imunitu z biotechnologické společnosti Natures.

Pomoc od houby
Pokud byste si však ani tak nevěděli rady s oslabenou imunitou vašeho dítěte, zkuste ji podpořit výživovými doplňky s obsahem betaglukanu. Betaglukan z hlívy ústřičné je velmi dobrým podporovatelem imunitního systému, který příznivě působí na organismus. Na podporu obranyschopnosti můžete svému děťátku podávat například Beta glucan dětský sirup 1+ s příchutí lesní jahody a s vitamínem C, který kromě svých příznivých účinků na zdraví ještě i výborně chutná. Tento sirup obsahuje čistý betaglukan vysoké kvality, získaný z hlívy ústřičné, a vitamín C. Právě díky tomuto složení přispívá ke správnému fungování imunitního systému dětí.

Audioknihy: Já, vrah 2

Prací papírky

Klenoty

Anketa

Jaké koktejly máte nejraději vy???

Mojito
198 x [11%]
Aperol spritz
184 x [10%]
Cuba Libre
190 x [10%]
Piňa Colada
184 x [10%]
Daiquiri
185 x [10%]
Margarita
187 x [10%]
Cosmopolitan
201 x [11%]
Mai-Tai
166 x [9%]
Whiskey sour
184 x [10%]
Pisco sour
191 x [10%]

Celkem hlasovalo : 1870

BLOG/ČEK

Svět je opravdu uspěchaný a my chceme, vlastně musíme, to tempo stíhat a bohužel často zapomínáme na to, že nejsme nastavení na každodenní maximální výkon. Krůček od zhroucení či vyhoření je občas většina z nás, ale stačí málo, občas se zastavit a uvědomit si, že to není luxus, ale nezbytnost!

Nastavte si povinně takové dny v každém měsíci! Věřte, že budete spokojenější, šťastnější a vlastně i výkonnější.

Lenka Žáčková

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru