Je libo Vietnam bowl?

Vietnam bowl patří mezi velmi oblíbené pokrmy, které jsou zajímavé i chuťovou kreativitou.

Ingredience na 4 porce:

  • 160 g rýžových nudlí Menu Gold
  • 200 g naklíčené čočky beluga Menu Gold
  • 2 červená cibule
  • 2 avokáda
  • 2 mrkve
  • 1 okurek hadovka
  • 500 g hovězího pupku
  • Slunečnicový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 cibule
  • 200 g majonézy

Nálev:

  • 150 ml rýžového octu
  • 60 g cukru krystal            
  • 8 g soli

Postup

  1. Do horkého rýžového octu přidáme cukr a sůl a necháme rozpustit. Částí nálevu zalejeme na proužky nakrájenou červenou cibuli a necháme marinovat.
  2. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Poté slijeme a zalijeme vychlazeným nálevem. Všechnu zeleninu nakrájíme na jemnější hranolky a vyskládáme do misky spolu marinovanou cibulí, naklíčenou čočkou beluga, nudlemi a zprudka orestovaným hovězím pupkem nakrájeným na nudličky.
  3. Před podáváním zasypeme osmaženou cibulkou a zakápneme majonézou.

Naklíčená čočka:

Čočku propláchneme a necháme ve studené vodě přes noc. Poté propláchneme a dáme do sklenice, kterou zaděláme síťkou, utáhneme gumičkou a obrátíme vzhůru dnem. Dáme na okno a sklenici podložíme, aby mohla větrat. Několikrát za den propláchneme a necháme klíčit do požadované velikosti. Klíčky uchováváme v lednici.

Podzim s F&F

Celebration BOX

BLOG/ČEK

„Nikdy svůj život nezměníte, když se necítíte dobře, tedy myšleno k lepšímu. A tak se ho snažte trvale zlepšovat, abyste ho mohli změnit.“

Lenka Žáčková

Anketa

Jaký typ gastro podniku vám je nejbližší?

Restaurace
156 x [10%]
Hospoda/hostinec
144 x [10%]
Pivnice
160 x [11%]
Vinárna
140 x [9%]
Kavárna
161 x [11%]
Čajovna
144 x [10%]
Bar
157 x [10%]
Bistro
152 x [10%]
Rychlé občerstvení
158 x [10%]
Cukrárna
143 x [9%]

Celkem hlasovalo : 1515

Biorythme

PETER BENCE

POČASÍ
Facebook

JDI nahoru