Nahrávám...


Škola vaření Jihovýchodní Asie v SaSaZu je výtečná!

Pro všechny milovníky asijské kuchyně připravili v SaSaZu školu vaření, která nabízí skvělé kurzy.

Šéfkuchař Andy Tan vás seznámí s hlavními principy kuchyně jihovýchodní Asie, typickými metodami vaření a také poznáte barevné a voňavé ingredience a bylinky, které tuto kuchyni dělají tak neodolatelnou. Vaření v jihovýchodní Asii, to jsou hlavně barevná a lehká jídla, úžasné chutě a rychlá příprava. V kurzu se naučíte připravit tři pokrmy typické pro tuto oblast a zjistíte, že je možné snadno je uvařit je i doma. Rolky Bang Chang s krevetami, citrusy, mátou, bazalkou a citrónovo-koriandrovou omáčkou, červené kari s kuřetem nebo hovězí medailonky s houbami shitake, fazolovými lusky a rýží zajisté potěší jakékoliv vaše hosty. Na závěr si namícháte skvělý koktejl Hainan Island ze sake, vodky a typického ovoce.

Kurzem vás provede náš šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací SaSaZu spojen od jejího otevření v roce 2009 a v současné době pracuje na pozici hlavního šéfkuchaře a udává tak směr celé naší kulinářské nabídce. Andy pochází z indonéské Jávy a v minulosti pracoval pro přední světové restaurace jako Zenzi nebo Vakzuid nebo v restauraci hotelu Mandarin Oriental. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění. 

 

Bang Chang Shrimps (Roll with shrimps, citrus fruits, kemiri nuts, mint, basil, coconut paste, lemon-coriander sauce)

Bang Chang krevety (Rolka s krevetou, citrusy, kemiri ořechy, máta, bazalka, kokosová pasta, citrónovo-koriandrová omáčka)

Red Curry Chicken (Chicken, snow peas, mushrooms, eggplant, red curry-coconut sauce)

Kuře na červeném kari (Kuřecí, hráškové lusky, houby, lilek, kari-kokosová omáčka)

Zu-Fillet (Beef, shallot, shiitake, long beans, kimchi salad, rice)

Zu-Fillet (Hovězí medailonky, šalotka, shitake, fazolové lusky, kimchi salát, rýže)

Hainan Island (Sake, vodka, lychee, coconut, lime, maracuja)

Pro více informací, navštivte: https://www.sasazu.com/cs/cooking-school

MALUMA V PRAZE

RELAX 280 DEN

CHOCOLAND

ŠTĚSTÍ PŘEJE PŘIPRAVENÝM
BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit! Cestuji podle finančních možností, ale zážitky se koupit nedají, ty fakt musíte zažít a nepozřebujete nijak velký rozpočet, podstatné je si to užít!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně, ale dnes už vím, že překročím i hranice staré dobré Evropy. 

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak), navštívila jsem  Bratislavu a opět s mojí Zuz jsme prošly Andalusii a byly jsme také ve Varšavě a opakovaně se vyskytuji v Brně. 

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
32 x [9%]
Na cigárko
38 x [11%]
Na rodinu
32 x [9%]
Na kamarády
40 x [12%]
Na nákupy
31 x [9%]
Na své koníčky
36 x [10%]
Na odpočinek
37 x [11%]
Na cestování
36 x [10%]
Na uklízení
30 x [9%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
32 x [9%]

Celkem hlasovalo : 344

AKTUALITY
JDI nahoru