Nahrávám...


Thajská škola vaření - Kouzlo thajské kuchyně v SaSaZu

Poznejte kouzlo thajské kuchyně, která je díky svým kombinacím chutí a barev oblíbená po celém světě. Jejím základem je harmonie chutí, která je nedílnou součástí každého pokrmu, a právě tu vám pomůže najít náš Sous Chef Robbert van den Berg. S jeho pomocí se naučíte v SaSaZu správně kombinovat čtyři hlavní chutě, tedy slanou, sladkou, kyselou a ostrou a připravit tak pro vaši rodinu nebo přátele opravdu autentická thajská jídla. V kurzu si vyzkoušíte přípravu thajských stálic Tom Yam Goong, tedy ostré polévky s krevetami a citronovou trávou, nudlí Pad Thai a Gaeng Kiew Waan Gai, nebo-li zeleného kari s kuřetem a lilkem. Celé snažení zakončíte osvěžujícím koktejlem Green Geisha.

Kurzem vás provede náš Sous Chef Robbert van den Berg, který pochází z Holandska a v minulosti pracoval pro přední amsterdamské restaurace Momo a Izakaya. Jeho specialitou jsou kuchyně jihovýchodní Asie a rád se soustředí právě na thajskou kuchyni.

Tom Yam Goong (spicy prawns soup with galangal, lemongrass)

Tom Yam Goong (Ostrá krevetová polévka s galangalem, citronová tráva)

Pad Thai Gai (Thai style stir fried rice noodles, tamarind sauce, bean sprouts)

Pad Thai Gai (Thajské smažené rýžové nudle, tamarind omáčka, fazolové klíčky)

Gaeng Kiew Waan Gai (Green chicken curry, potatoes and basil)

Gaeng Kiew Waan Gai (Zelené kuřecí kari, brambory a bazalka)

Green Geisha (vodka, kiwi, basil, melon, cucumber, lime)

Kurzy se konají jednou měsíčně ve vybraná sobotní odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2-2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat.

Více informací naleznete zde.

 

 

 

CHOCOLAND

BLOG: PARAEVROPSKÁ CESTA
Jsem novinářka, sociálně-právní poradce, lektorka, psychoterapeutka, máma, kamarádka, ale nikdy jsem nebyla cestovatelka. Cestování vždy bylo bohužel na samém okraji mého žebříčku aktivit, bylo prostě zbytné. Přišel čas to změnit!
Rozhodla jsem se, že navštívím všechna hlavní města zemí, která leží v Evropě, to byl původní plán. Nakonec jsem se rozhodla, že do projektu zařadím všechny své cesty po světě, i ty do Brna... Svůj tříletý projekt jsem nazvala PARAEVROPSKÁ CESTA a odstartovala jsem ho 21. 3. cestou do Vídně, ale dnes už vím, že překročím i hranice staré dobré Evropy. 

Historicky mám za sebou návštěvu Pažíže, Bruselu, v loňském roce jsem se s mojí Zuz vydala do Dublinu (tedy ono to bylo naopak), navštívila jsem  Bratislavu a opět s mojí Zuz jsme prošly Andalusii a byly jsme také ve Varšavě. 

Víte kolik leží v Evropě zemí? 

Lenka Žáčková

HIMALYO
NÁŠ TIP

MIOMAT

8G PŘIJÍMAČKY.CZ

SLOVA SLAVNÝCH

„Čas je život. Nedá se vrátit ani nahradit. Marnit čas znamená marnit život. Ovládat svůj čas však znamená ovládat svůj život a plně ho využívat.“

Alan Lakein, americký spisovatel 

Anketa

NA CO SI VŽDY SI VŽDY UDĚLÁTE ČAS?

Na kávičku
4 x [7%]
Na cigárko
6 x [11%]
Na rodinu
4 x [7%]
Na kamarády
5 x [9%]
Na nákupy
4 x [7%]
Na své koníčky
7 x [13%]
Na odpočinek
10 x [19%]
Na cestování
4 x [7%]
Na uklízení
6 x [11%]
Na návštěvu občerstvovacího zařízení
4 x [7%]

Celkem hlasovalo : 54

O BOURBONU
  • Musí být vypálen na území USA 
  • Musí být vyroben ze směsi obilovin, kdy jej od 51 % do 79 % musí tvořit kukuřice
  • Minimální doba zrání jsou dva roky
  • Voda v Kentucky, která se používá při výrobě bourbonu, je považována za nejsladší na světě
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • V Kentucky zraje více sudů, než zde žije obyvatel 
  • Musí zrát v nových vypálených sudech z Bílého dubu 
AKTUALITY
JDI nahoru